Draadjesvlees in de slowcooker, super makkelijk én lekker!

Een van de lekkerste gerechten om klaar te maken in de slowcooker is draadjesvlees. Overigens niet alleen lekker maar ook erg makkelijk. Wat mij betreft zijn beef recepten eigenlijk altijd slowcooker gerechten. Ik haal het niet meer in mijn hoofd om die op een andere manier klaar te maken.

Behalve dan misschien het stoofvlees in de snelkookpan, ook dat gaat heel makkelijk.

draadjesvlees slowcooker recept

Draadjesvlees uit de slowcooker; voor mij nooit meer anders

Ik kan me nog heel goed de eerste keer herinneren dat ik zelf draadjesvlees in de pan wilde maken. Dat was op zijn zachtst gezegd geen succes kan ik je wel vertellen.

Helemaal aangebrand en super taai, ik had echt geen idee hoe ik dat aan moest pakken. Natuurlijk had ik nooit goed opgelet terwijl mijn moeder iets van draadjesvlees maakte en ik dacht ‘dat doe ik wel even’. Maar in de pan moet je je stoofvlees toch in de gaten blijven houden, in de slowcooker gelukkig niet!

Vandaar dus dat ik draadjesvlees echt niet meer anders klaarmaak dan in de slowcooker. Sterker nog, als ik geen slowcooker had gehad, dan had ik hem hier speciaal voor aangeschaft. Het is namelijk een van de fijnste en meest gebruikte keukenapparatuur die ik heb.

Verschillende soorten draadjesvlees

Er zijn verschillende soorten vlees die je kan gebruiken om draadjesvlees van te maken:

  • Riblappen
  • Sukadelappen
  • Runderlappen
  • Schenkel
  • Stooflap
  • Hachee

Alle soorten draadjesvlees kunnen een soortgelijke bereiding in de slowcooker gebruiken. Als je het vlees in de pan bereid dat zit er wellicht een halfuurtje verschil tussen het stoven van de vleessoorten, maar in de slowcooker zou ik ze allemaal op dezelfde manier klaarmaken.

Wat mij betreft maakt het dan ook niet veel uit welk bovenstaande vlees ik gebruik in de slowcooker als ik draadjesvlees wil maken.

Ze zeggen dat riblappen wat malser zijn dan bijvoorbeeld sukadelappen, maar toevallig heb ik dit draadjesvlees recept met sukadelappen gemaakt, omdat die in de reclame waren.

En die blijken ook uitstekend geschikt voor deze overheerlijke hachee.

Ingrediënten slowcooker draadjesvlees

De ingrediënten voor dit draadjesvlees zijn heel eenvoudig. Je kan dan ook wel stellen dat dit een écht omás recept is voor draadjesvlees. Zo uit de tijd van vroeger op je bord, heerlijk!

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 7-8 ons sukadelappen voor het draadjesvlees in de slowcooker
  • 1 ui
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel Ketjap Manis
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1,5 theelepel mosterd
  • 1 runderbouillon blokje
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 200 ml water (ik haal het uit de quooker zodat het al warm is)
  • beetje bloem
  • beetje bakboter
  • beetje peper en zout
sukadelappen in slowcooker

Zo maak je dit slowcooker recept klaar

Allereerst wil ik je even aangeven dat je de sukadelappen ook zo in de slowcooker kan doen. Ik heb ze echter eerst even door de bloem gehaald en in de pan gebakken, maar dat hoeft niet perse voor draadjesvlees in de slowcooker.

In dit geval heb ik dat wel gedaan omdat ik daar de tijd voor had en ik het altijd net wat lekkerder vind. Daar komt nog bij dat de bloem gelijk de saus een beetje meer bindt. Maar het hoeft dus niet.

  • Snipper de ui en pers de knoflook
  • Doe wat boter in de pan en fruit de ui en knoflook 2 minuutjes aan
  • Strooi wat bloem op een bord en haal daar de sukadelappen even doorheen aan beide zijdes
  • Bestrooi de lapjes daarna met wat peper en zout naar smaak
  • Haal de ui uit de pan en leg in de slowcooker
  • Doe nog een beetje extra boter in de pan en bak de sukadelapjes aan beide zijdes bruin voor een paar minuten
  • Voeg de sojasaus, ketjap Manis, mosterd, rode wijnazijn, het bouillonblokje en het water toe aan de ui in de slowcooker.
  • Roer even goed door
  • Leg de sukadelapjes er in
  • Doe de laurier en de kruidnagels in een thee ei en leg deze in het vocht
  • Zet de slowcooker voor minimaal 5 uur op high, of voor minimaal 8 uur op low

Tip: vergeet de azijn niet toe te voegen, dit zuurtje zorgt ervoor dat het vlees een stuk malser wordt.

Wat eet je bij dit draadjesvlees uit de slowcooker?

Eerijk gezegd kan je er best veel kanten mee op. Wij hebben het deze keer gegeten met wat gekookte rijst en een salade. Mara draadjesvlees uit de slowcooker past ook heel goed bij een hutspot uit de slowcooker bijvoorbeeld, of bij de boerenkool stamppot uit de slowcooker.

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven