Draadjesvlees in de slowcooker, super makkelijk én lekker!

Een van de lekkerste gerechten om klaar te maken in de slowcooker is draadjesvlees. Overigens niet alleen lekker maar ook erg makkelijk. Na een korte voorbereiding stop je alles in de slowcooker en 8 uur later kun je heerlijk genieten van dit draadjesvlees. Geen omkijken naar! Ik gebruik altijd sucadelappen, maar je kunt ook riblappen gebruiken bijvoorbeeld. Daarnaast heb je ook nog sojasaus nodig, ketjap manis, rode wijnazijn, mosterd en diverse soorten kruiden nodig.

Wat mij betreft zijn beef recepten eigenlijk altijd slowcooker gerechten. Ik haal het niet meer in mijn hoofd om die op een andere manier klaar te maken.

Behalve dan misschien het stoofvlees in de snelkookpan, ook dat gaat heel makkelijk. Zoek je juist andere inspiratie voor lekkere recepten in de slowcooker? Check dan mijn slowcooker e-book!

draadjesvlees slowcooker recept

Draadjesvlees uit de slowcooker; voor mij nooit meer anders

Ik kan me nog heel goed de eerste keer herinneren dat ik zelf draadjesvlees in de pan wilde maken. Dat was op zijn zachtst gezegd geen succes kan ik je wel vertellen.

Helemaal aangebrand en super taai, ik had echt geen idee hoe ik dat aan moest pakken. Natuurlijk had ik nooit goed opgelet terwijl mijn moeder iets van draadjesvlees maakte en ik dacht ‘dat doe ik wel even’. Maar in de pan moet je je stoofvlees toch in de gaten blijven houden, in de slowcooker gelukkig niet!

Vandaar dus dat ik draadjesvlees echt niet meer anders klaarmaak dan in de slowcooker. Sterker nog, als ik geen slowcooker had gehad, dan had ik hem hier speciaal voor aangeschaft. Het is namelijk een van de fijnste en meest gebruikte keukenapparatuur die ik heb.

Koken met een slowcooker is dus doorgaans vrij makkelijk, maar wil je toch nog beter leren koken dan is deze cursus koken van Kookuniversiteit misschien iets voor jou.


Nog meer lekkere recepten koken? Download mijn slowcooker kookboek!

Slowcooker e-book
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-book:
60 heerlijke slowcooker recepten
Gewone ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
75 pagina’s en slechts 13 cent per recept!

slowcooker ebook

 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Verschillende soorten draadjesvlees

Er zijn verschillende soorten vlees die je kan gebruiken om draadjesvlees van te maken:

  • Riblappen
  • Sukadelappen
  • Runderlappen
  • Schenkel
  • Stooflap
  • Hachee

Alle soorten draadjesvlees kunnen een soortgelijke bereiding in de slowcooker gebruiken. Als je het vlees in de pan bereid dat zit er wellicht een halfuurtje verschil tussen het stoven van de vleessoorten, maar in de slowcooker zou ik ze allemaal op dezelfde manier klaarmaken.

Wat mij betreft maakt het dan ook niet veel uit welk bovenstaande vlees ik gebruik in de slowcooker als ik draadjesvlees wil maken.

Ze zeggen dat riblappen wat malser zijn dan bijvoorbeeld sukadelappen, maar toevallig heb ik dit draadjesvlees recept met sukadelappen gemaakt, omdat die in de reclame waren.

En die blijken ook uitstekend geschikt voor deze overheerlijke hachee.

Ingrediënten slowcooker draadjesvlees

De ingrediënten voor dit draadjesvlees zijn heel eenvoudig. Je kan dan ook wel stellen dat dit een écht omás recept is voor draadjesvlees. Zo uit de tijd van vroeger op je bord, heerlijk!

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 7-8 ons sukadelappen voor het draadjesvlees in de slowcooker
  • 1 ui
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel Ketjap Manis
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1,5 theelepel mosterd
  • 1 runderbouillon blokje
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 200 ml water (ik haal het uit de quooker zodat het al warm is)
  • beetje bloem
  • beetje bakboter
  • beetje peper en zout
sukadelappen in slowcooker

Zo maak je dit slowcooker recept klaar

Allereerst wil ik je even aangeven dat je de sukadelappen ook zo in de slowcooker kan doen. Ik heb ze echter eerst even door de bloem gehaald en in de pan gebakken, maar dat hoeft niet perse voor draadjesvlees in de slowcooker.

In dit geval heb ik dat wel gedaan omdat ik daar de tijd voor had en ik het altijd net wat lekkerder vind. Daar komt nog bij dat de bloem gelijk de saus een beetje meer bindt. Maar het hoeft dus niet.

  • Snipper de ui en pers de knoflook
  • Doe wat boter in de pan en fruit de ui en knoflook 2 minuutjes aan
  • Strooi wat bloem op een bord en haal daar de sukadelappen even doorheen aan beide zijdes
  • Bestrooi de lapjes daarna met wat peper en zout naar smaak
  • Haal de ui uit de pan en leg in de slowcooker
  • Doe nog een beetje extra boter in de pan en bak de sukadelapjes aan beide zijdes bruin voor een paar minuten
  • Voeg de sojasaus, ketjap Manis, mosterd, rode wijnazijn, het bouillonblokje en het water toe aan de ui in de slowcooker.
  • Roer even goed door
  • Leg de sukadelapjes er in
  • Doe de laurier en de kruidnagels in een thee ei en leg deze in het vocht
  • Zet de slowcooker voor minimaal 5 uur op high, of voor minimaal 8 uur op low

Tip: vergeet de azijn niet toe te voegen, dit zuurtje zorgt ervoor dat het vlees een stuk malser wordt.

Wat eet je bij dit draadjesvlees uit de slowcooker?

Eerijk gezegd kan je er best veel kanten mee op. Wij hebben het deze keer gegeten met wat gekookte rijst en een salade. Maar draadjesvlees uit de slowcooker past ook heel goed bij een hutspot uit de slowcooker bijvoorbeeld, of bij de boerenkool stamppot uit de slowcooker.

Heb jij genoten van draadjesvlees naar aanleiding van dit recept? Dit hoor ik graag! Ook als je vragen hebt over dit recept, laat dan gewoon een reactie achter en ik zal zo snel mogelijk reageren.

7 gedachten over “Draadjesvlees in de slowcooker, super makkelijk én lekker!”

  1. goedeavond
    na wat surfen op internet, kwam ik uit op dit recept. alles door gelezen, en t lijkt me heerlijk.
    maar bij TIP, schrijf je.. vergeet het azijn niet. wat bedoel je daarmee.. welke azijn.. hoeveel azijn… wanneer het erbij doen.
    hoop op een berichtje terug, wil t graag gaan maken
    alvast bedankt. mvg jose

    1. Hoi José, in het geval van draadjesvlees of hachee is het altijd een goed idee om er een ‘zuurtje’ bij te doen, hierdoor wordt het vlees malser. Dat kan in de vorm van een beetje azijn, zoals bijvoorbeeld witte wijnazijn, maar ook door bijvoorbeeld zilveruitjes het recept toe te voegen. De azijn zelf die proef je overigens niet in het gerecht hoor, je hebt er maar een klein beetje van nodig.
      Veel succes met het maken ervan Jose, laat je me even weten wat je van het recept vond?

  2. Hallo,
    Ik heb een 1,5 – 2 liter potje en maak daar stooflappen in of oudere kip. Die moet lang stoven, daarvoor het ik die pan gekocht.
    Maar het probleem is dat hij veel te hard kookt op ‘low’. In plaats van blub-blub is het echt flink doorkoken. Ook moet ik het steeds draaien omdat anders de onderkant veel te hard/bruin wordt.
    Dat komt deels doordat ik maar 2 kleine pootjes tegelijk erin doe, maar dat is toch wel vreemd! Of moet ik hem na een paar uur op de warmhoudstand zetten? Dat heb ik nog nergens gelezen…
    Graag advies.

    1. Goedemorgen Angel, wat vervelend dat hij te warm wordt. Ik weet natuurlijk niet precies wat er met e slowcooker aan de hang is, maar het is niet normaal dat deze aanbrandt. Wat je wel kan doen is eens even kijken of het helpt als je er wat uiringen onder ligt, zodat de kip niet direct op de bodem ligt. Normaal gesproken zorgt de stand low ervoor dat je langzaam gaat verwarmen. Op het laatst is het dan wel echt goed warm, maar aanbranden doet het dan niet. De warmhoudstand is in principe om warm te houden (zonder aanbranden), maar je zou natuurlijk eens uit kunnen proberen wat jouw pan doet met warmhouden in plaats van op de low stand…
      Succes!

  3. Avatar foto
    Peter Heijnen

    Hoi Joyce,

    Ik ben gisteren Vlaamse (Gentse) stoverij gaan maken.
    Na alles goed gelezen te hebben ben ik voor €36,- runder stoofvlees gaan halen!
    Hier in België kennen ze de begrippen riblappen, sukadelap niet.
    Dus werd het stoofvlees van een rund.
    Thuisgekomen helemaal enthousiast begonnen.
    Vlees heeft niet in de koelkast gelegen dus dat is het probleem niet.
    Ik heb er mooie stukken van 2 a 3 cm van gesneden en aangebakken met ongezouten roomboter in een koekenpan.
    In de CPE heb ik uien glazig laten worden in de sauté stand. Vlees in porties gebakken en dan in de CPE gedaan.
    Daarna heb ik een kruidenbuiltjes van laurierblad, tijm en peterseliestengeltjes gemaakt en in de pot gedaan.
    Ondertussen een runderbouillon gemaakt en aan de kook gebracht en ook in de CPE gedaan.
    Dan de kruidnagel, stroop, brood en ontbijtkoek met tierenteyn mosterd ingesmeerd en deze met mosterd down in de CPE gelegd boven op.
    Pot dicht met vent stand open en op slowcook 8hr laten pruttelen onder af en toe roeren na 3 hr.
    Na 3 hr viel me al op dat het vlees niet zacht is geworden!
    De saus is heerlijk van smaak, maar dat verdomde vlees is weer niet gelukt. Ook na 8hr is het vlees niet zacht geworden. Ook niet na het toevoegen van een eetlepel natuurazijn.
    Kan ik hier nu het klaar is nog iets aan doen?

    Help me aub. ik heb voor andere mensen die dit nog nooit gegeten hebben gemaakt en als ik het zo presenteer ga ik af als een gieter.
    1e tegenvaller vd CPE!

    Laat je me iets weten , hoe ik het nog kan oplossen? Onder druk lijkt me niet want dan verbrand er van alles aan de bodem.
    Oeffff……

    Nou, ik hoop dat jij me reddende engel kan zijn.

    Groetjes,
    Peter

    1. Hoi Peter, sorry, ik zie je reactie nu pas en dat is natuurlijk veel te laat! Mijn excuses. Ik hoop dat het toch nog wat is geworden met het vlees? Ik heb het zelf nooit gehad dat het vlees in de slowcooker niet mals was, maar je moet het zuurtje (in jouw geval de natuurazijn) er wel van het begin af aan bij doen. Misschien is dat het probleem geweest? Nu wil ook de temperatuur van slowcookers wel een beetje verschillen. Dus soms kan het bij mij in 8 uur op low gaar zijn en heeft een ander er maar 7 uur voor nodig en een derde persoon misschien wel 10 uur, afhankelijk van het type slowcooker dat je hebt. Je moet dus eigenlijk je eigen slowcooker ook een beetje leren kennen tijdens het koken.

    2. Ik heb een Russell Hobbs en moet echt suddervlees op de ‘high’stand doen om het botermals te krijgen. Ik braad het vlees lichtelijk aan en doe het al verwarmde vlees in de slowcooker binnenpan en dan de hele dag op ‘high’ of daarna laten afkoelen de de volgende dag de binnenpan op het gas, dit kan bij deze binnenpan, LET OP: niet elke binnenpan kan je op het gas zetten, tot het lichtelijk kookt en dan weer de slowcooker in op high.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven