Drank en drugs of chips en cola?

“Als je bitch wil chillen, is het geen probleem, dan ga ik erheen, ik kom niet alleen, want ik heb drank en Screenshot_2015-06-23-21-39-00drugs, ik heb drank en drugs”, schalt het door mijn auto. Ik werp een blik opzij. Oudste dochter beweegt mee op de muziek. Ik kijk in de achteruitkijkspiegel. Zoonlief en kleuterdochter kijken naar buiten, die lijken niks te horen. Ik zet de muziek wat zachter. En vraag aan mijn bijna tienderdochter wat ze van dit liedje vindt. “Ik vind het wel grappig, het deuntje is leuk.” Ik voel me een oude zeurmoeder, maar ik zeg het toch maar. “Nou ik vind dat wat ze zingen eigenlijk helemaal niet zo leuk.” Dochter: “Ja, maar het is gewoon grappig. Ik ga dat heus niet doen hoor, drank en drugs gebruiken.” En dat wil ik heel graag geloven.

Ben ik een oude zeurmoeder als ik het niet fijn vind dat deze nummer 1 hit overal gedraaid worden? Er wordt veel over gesproken, op twitter kom ik zelfs al broodtrommels tegen. Een grapje van cabaretier Arjan Lubach.

Toch kan ik er niet om lachen als mijn kids ‘ik heb drank en drugs zingen’. Ik kan de radio uitzetten natuurlijk. Maar dan komen ze het vast wel tegen op you tube, bij vriendjes. Of gewoon thuis, mijn oudste controleer ik niet elke minuut van de dag. De andere twee overigens ook niet, maar die zijn nog niet zo met muziek bezig als mijn bijna tienerdochter. Ik neem me voor om er maar niet te veel aandacht aan te besteden. Anders maak ik het alleen nog maar interessanter om naar te luisteren.

Kritiek van ouders op de muziek van jongeren is nu eenmaal van alle tijden. Zo vond mijn moeder het niet leuk toen ik luidkeels ‘Nederwiederwiederwiet’ stond mee te bleren als Doe Maar op de radio was. Geen idee wat dat groene plantje überhaupt was, ik was volgens mij net zo oud als mijn oudste nu is. En ik ben er ook niet door verslaafd geraakt aan de softdrugs.  Misschien moet ik nu dan ook maar niet zeuren over het liedje van Lil’Kleine en Ronnie Flex. Dit duo is ook nog eens zo sportief geweest om een kindvriendelijke versie op te nemen bij Giel Beele: “Chips en Cola.” Beetje jammer dat ze niet voor iets gezond hebben gekozen, maar “ik heb worteltjes en tomatensap” rapt ook niet zo lekker. Dat snapt deze zeurmoeder dan weer wel.

Wat vind jij, mogen jouw kinderen gewoon meezingen met “drank en drugs” of zet je toch liever “chips en cola” op?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven