Hoe jouw dreumes van 2 zijn leven ziet, hilarisch en zo waar!

Ik ken je al mijn hele leven en ik moet zeggen dat je echt de allerliefste moeder bent die ik ooit heb gekend! Je zorgt heel goed voor mij. Je geeft mij liefde en geborgenheid. Je troost me als ik dat nodig hebt, maakt mij aan het lachen en moedigt mij aan. Je zorgt voor gezelligheid en helpt mij, als dreumes van 2, in mijn ontwikkeling.  Ik voel me veilig bij jou.

dreumes van 2

Zo ziet jouw dreumes van 2 zijn leven

Omdat ik zoveel van je hou, heb ik bedacht dat ik eigenlijk altijd bij je wil zijn. Dit om jou te bedanken en om de liefde die jij mij geeft terug te geven. Jij bent tenslotte een beetje het middelpunt van mijn leven op dit moment.  Ik wil ook iets terug doen en je helpen zoals jij mij ook helpt. Want ik ben een dreumes van 2 en kan al heel veel hoor.

Hij wil je op deze momenten bij staan

Dus vooral op de volgende momenten zal ik je helpen en aan je zijde staan. Als je aan het koken bent, als je wilt schoonmaken en als je de was wilt doen. Maar ook bij het uitruimen van de afwasmachine, als je mij naar de opvang wilt brengen en als ik ga slapen. Als pappa mij naar bed wil brengen, als je aan de telefoon bent, als je op de wc zit en als je onder de douche staat. Ook dan ben ik er voor je!

Jij hebt mij geleerd om niet op te geven, dus zal ik bij je in de buurt blijven totdat je mijn hulp accepteert. Zo lief vind ik je mamma!

Dreumes gaat zijn eigen weg

Maar tegelijkertijd mamma, moet ik ook mijn eigen weg gaan. Je hebt me letterlijk geleerd om op eigen benen te staan én ik moet ook de wereld ontdekken. Ik zal op de volgende momenten dan juist afstand van je nemen en de wereld ontdekken op mijn eigen manier.

Als je m’n luier om wil doen, mijn schoenen/sokken/rompertje/jas wil aan/uit doen of als ik moet gaan slapen. Maar ook als je de deur open doet, als ik in m’n buggy moet zitten, als we linksaf gaan (ik ga rechts) en uiteraard als we rechtsaf gaan (ik ga links) en als we naar huis gaan.

Je hebt mij geleerd om niet op te geven, dus zal ik mij met alle kracht verzetten en proberen mijn eigen gang te gaan.

Lees ook: verwachtingen bijstellen richting je kinderen

Een impasse tussen jou en je dreumes van 2

Lieve mamma, weet dat ik dit doe omdat ik van je houd en je ook tegelijkertijd mij moet leren loslaten. Het is voor je eigen bestwil mamma! Zoals het liedje, Catch & Release. Jammer is het alleen dat jij dit nog niet altijd kan waarderen. Als jij mij wilt loslaten, houd ik je nog even vast. Als jij mij wilt vasthouden, laat ik je even los…

Dat is de impasse waarin wij zitten, maar mamma, omdat wij zoveel van elkaar houden zullen wij een middenweg vinden in deze peuterpuberteit. En ik weet zeker dat het later, als ik groter ben, precies andersom zal zijn. Als ik echt wil loslaten, houd jij mij nog even vast. Dan zal je nog terugdenken aan deze tijd en genieten van de herinneringen waarbij jij in het middelpunt van mijn leven stond.

Want voor je het weet sta je langs de zijlijn van een afstand aan te moedigen. Maar ik weet dat als het nodig is, ik altijd weer bij je terecht kan. Ik weet zeker dat je mij nog steeds liefde en geborgenheid zult geven, mij zult troosten als ik het nodig heb, mij weer aan het lachen maakt en mij aanmoedigt om verder te gaan.

Alvast bedankt daarvoor! Ik neem dat dan dankbaar in ontvangst (en zal je dan ook echt helpen met de vaatwasser uit te ruimen!)

Tip:Herken jij je ook in bovenstaande verhaal? Doe jezelf dan een plezier met de Magical Moments kaarten zodat je alle herinneringen vast kan leggen voor later. Voor een meisje en voor een jongen.

Andere interessante artikelen over peuters:

 

 

3 gedachten over “Hoe jouw dreumes van 2 zijn leven ziet, hilarisch en zo waar!”

  1. Avatar foto
    Janny Dalle Molle

    Leuke verhaaltjes Linda, ga zo door!
    Het heeft me even moeite gekost om uit te vinden, waar ik mijn boodschap kon
    achterlaten, maar nu hoop ik, dat het is gelukt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven