Wil je dreumes niet eten? Probeer dan dit eens!

Heb jij een dreumes die niet wil eten, dan snappen wij dat je je daar zorgen om maakt. Niet als het eens een keertje voorkomt dat hij of zij zijn bordje niet leeg eet natuurlijk, maar als het een structureel gegeven is dat je dreumes niet wil eten, dan wordt het toch wel een ding.

Constructive Eating als je dreumes niet wil eten

Waarschijnlijk heb je -als dit al langer duurt- al het nodige geprobeerd om je dreumes te laten eten. Iets met sickertjes bijvoorbeeld? Of een liedje zingen, vliegtuigje nadoen of een gaaf tafelkleed wat aan tafel zitten leuker maakt?

Ik herken het helemaal, heb zelf al de nodige tropenjaren achter de rug met een dreumes, en peuter waarbij het eten niet echt favoriet was. Maar wat dacht je van deze producten? Constructive Eating bestek voor als je dreumes niet wil eten! Ik ben er zowaar van overtuigd dat dit in ieder geval de jongens dreumes overhaalt om hapjes groenten naar binnen te werken, en ongetwijfeld zijn ook de meisjes onverdeeld enthousiast. Want hé, wie zegt er dat meisjes geen fan zijn van voorladers, schuivers en een heftruck?

dreumes wil niet eten, constructive eating

Maak eten leuk en probeer niet te pushen

Als je dreumes niet wil eten, dan heb je inmiddels wel ervaren hoe moeilijk of dat het is om dat eten er toch in te krijgen. Pushen helpt niet, je dreumes zal alleen nóg lastiger worden. Mopperen is ook geen oplossing, voor je het weet zit je namelijk iedere avond mopperend aan tafel waardoor de sfeer helemaal niet meer te genieten is.

Nee, het antwoord ligt eigenlijk voor de hand, maar is misschien best lastig. Negeer en blijf gezellig. Ga geen andere uitwegen zoeken of compromissen sluiten met je dreumes, maar zorg ervoor dat het voor hem of haar leuk blijft om aan tafel te zitten. Dan komt dat eten uiteindelijk vanzelf, zeker als je het ook leuker maakt.

Constructive Eating op tafel

Met het bestek, het bordje en de placemat van Constructive Eatings ben je al een heel eind op weg richting gezelligheid. Schep het bordje niet te vol zodat je dreumes niet tegen een berg eten opkijkt. Plaats van al het eten wat in de bewuste vakjes van het bord en laat je dreumes lekker aan de slag gaan met de heftruck, de voorlader en de schuiver. Wedden dat hij of zij gaat proberen om wat ‘op te ruimen’ in zijn mond? Dat je dreumes niet wil eten wordt zo verleden tijd en met een beetje mazzel vraagt je dreumes zelfs nog een extra berg eten op zijn bord om weg te werken!

Het bestek van Constructive Eating, inclusief bord en placemat zijn verkrijgbaar bij Happy Family Products vanaf 11 november 2019. Bestel je vóór 28 oktober met de code Preorderkorting-10% dan krijg je ook nog eens 10% korting.

Op deze manier voorkom je dat je straks een peuter hebt die niet wil eten, want dan wordt het een stukje lastiger. Aan onze lezeressen vroegen we onlangs wat zij voor capriolen uithalen om hun dreumes te laten eten en hier kwamen de volgende tips uit.

Tips voor als je dreumes niet wil eten:

  • Samen kletsen of een spelletje doen
  • Een speelgoedje aan tafel (check bestek hierboven 😉 )
  • Filmpje kijken bij het eten in het weekend
  • Grappige dingen vertellen
  • Zelf eten laten opscheppen
  • Afspreken wat er gegeten moet worden (lijkt me persoonlijk met een dreumes wat lastig)
  • Een kletspot aan tafel zetten
  • Ik zie ik zie wat jij niet ziet (blijft leuk)
  • Kinderliedjes opzetten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven