Onze dreumes van 2, een klein meisje vol passie

Gisteren werd onze kleine meid alweer 2 jaar. Wat gaat de tijd toch snel en wat een dreumes is het toch. We hebben een heerlijke dag gehad, maar ik realiseer me nu pas dat dit waarschijnlijk ook de laatste keer is dat we een 2e verjaardag vieren in ons gezin. Heel even voel ik een steek, maar als ik heel eerlijk ben dan weet ik dat het goed is zo.dreumes

Een pittige dreumes

En wat is dit toch een gave leeftijd! Ons madammeke kletst er lustig op los, ongeremd, ook als ze boos of verdrietig is. Ze telt zonder pardon tot vijftien, weet te vertellen hoe ze heet, hoe oud ze is, waar ze woont (plaats en adres), en plast bij tijd en wijlen wel 8 keer per dag op het potje… maar ook nog in haar luier hoor :).

Een heerlijke eigen persoonlijkheid. Nu al. Wat moet dat worden als ze wat ouder wordt. Ze is de clown van onze familie, vindt het heerlijk om in het middelpunt te staan, en de mimiek in haar gezicht verandert ze op commando. Ze geniet van haar grote broer, en vecht naar hartelust met hem als iets haar niet aanstaat. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat onze dreumes alles met passie doet. Niets gaat ‘zomaar’ even aan haar voorbij. Ze stort zich overal vol in. Waar ken ik dat toch van?

Dreumes lookalike

Wat lijkt ze op mij. Uiterlijk, maar ook innerlijk. En ik weet niet goed wat ik daar van moet vinden 😉 . Ik ben op zijn zachtst gezegd ‘nieuwsgierig’ naar wat de toekomst ons brengt. Ze zal best haar mannetje staan, daar ben ik niet bang voor. Maar ze zal ons ook zeker gaan testen. En uiteindelijk zal ze doen wat ze zelf wil, zal ze altijd haar eigen keuzes maken, en zal ze dus met vallen en opstaan leren. Eigenlijk net als ieder ander kind natuurlijk.

Als ik mezelf echter na ga … dan denk ik toch dat we er een aardige ‘kluif’ aan krijgen. Aan de opvoeding. Heel, heel stiekem denk ik wel eens ‘kon ik maar vast wat jaren vooruit kijken’. Maar waarschijnlijk zal ik tegen die tijd ook wel denken ‘konden we maar weer eens terug in de tijd’.

Voor nu dan toch maar volop genieten.

2 gedachten over “Onze dreumes van 2, een klein meisje vol passie”

 1. Avatar foto
  Mariska den Hartog

  Ja, leuk he als ze twee zijn! Onze dochter is in mei twee geworden en ook wij lachen ons af en toe een deuk met haar. Kunnen er geen genoeg van krijgen en al ben ik benieuwd hoe ze later wordt, stiekem zou ik r altijd wel zo willen houden…

 2. Avatar foto
  Jos_de_Jong

  Zo herkenbaar!
  Onze dochter zou zo bij het artikel kunnen staan.
  Ze is 2,5 met een grote broer van 5 jaar.

  – Jos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven