Drie dametjes op vakantie in Egypte (deel 2)

Het was al donker, toen ons vliegtuig landde. Op de luchthaven van Egypte aangekomen viel gelijk de stroom uit. Mannen begonnen door elkaar te schreeuwen en wij werden met zaklampen als een kudde wilde dieren door de poortjes van de douane gedreven. Helaas konden we niets anders doen dan braaf meelopen met de andere mensen.

Buiten stonden tientallen bussen in de hitte stationair te draaien. De stank was, in combinatie met de hitte, bijna niet te harden en we wisten dan ook niet hoe snel we in onze bus moesten komen.

Nieuwsgierig keken we door de smoezelige raampjes naar buiten en passeerden grote zandvlaktes. Whow… dit was dus de woestijn. Na een goed half uur rijden kwamen we weer in de bewoonde wereld. Die voornamelijk uit hotels en winkeltjes bestond. Nadat we diverse keren waren gestopt, om mensen bij hun hotel af te zetten, waren ook wij op de plek van bestemming aangekomen. Het Resort was werkelijk prachtig en sprookjesachtig verlicht, maar wat was het hier warm! Ik zag op mijn horloge dat het inmiddels half tien ’s avonds was en de thermometer gaf nog steeds 34 graden aan. We hadden dan ook intens medelijden met de jongen die de bagage naar onze kamer moest brengen en vol ontzag volgden we hem. Het zweet liep over zijn gezicht en het was ook nog eens een heel eind lopen. Terwijl we moeite moesten doen om hem bij te houden (hij was het gewend) zagen we ondertussen wel het schitterende  zwembad en de prachtig aangelegde tuinen. “Bah….wat stinkt het hier”, klaagde mijn dochters en ook ik rook af en toe een vreselijke lucht.

Later hoorden we dat de planten iedere avond werden besproeid met het water uit de septic tanks, dus dat verklaarde “Een hoop”!

Bij de deur van onze kamer gaf ik de jongen een flinke fooi, die hij met een stralende lach in ontvangst nam. Ik had gelezen dat de mensen hier erg weinig verdienen en het van de fooien moeten hebben, dus we gaven regelmatig iets. Vanaf dat moment werden we als prinsessen behandeld. We kregen extra handdoeken en onze nachthemdjes werden in waaiertjes op onze bedden gedrapeerd. Ook stonden er iedere dag verse bloemetjes en was de koelkast rijkelijk gevuld met flesjes mineraalwater, omdat je het water uit de kraan niet kon drinken.

De airco werkte prima, maar een thermostaat zat er niet op en omdat ik vlak bij het aan en uit knopje lag werd ik “Chef van de airco”. Als het te warm werd moest ik hem aanzetten en als het te koud werd weer uit.

Ik heb die week dus niet erg goed geslapen. Aangezien het overdag meer dan 40 graden was, konden we niet anders dan in en om het prachtige zwembad hangen. Gelukkig waren de drie restaurants en lobby ook voorzien van airco en was er in het Resort een schoonheidssalon, een kleine Bazar , een bowlingbaan en ja… (kon het nog gekker) een ijsbaan.

Wordt vervolgd…. (over twee weken het derde en laatste deel)

Meer van Ellen kan je hier lezen…

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top