Droge witte wijn en een perfecte manier om deze te koelen

Ik love it, droge witte wijn. Of rosé, ook lekker. In de winter vind ik een rode wijn ook prima trouwens, maar nu is het de tijd van het jaar dat ik geniet van een droge witte wijn. Een lekkere Chardonnay bijvoorbeeld, of een licht fruitig roséetje. Heerlijk op een terrasje of in de achtertuin onder de veranda. Voetjes omhoog… het geeft me per direct een vakantiegevoel. Het enige jammere is dat, met warm weer, de wijn te snel te warm wordt. En ijsklontjes erin… no way … daar wordt de wijn weer waterig van.

Je kan je wijntje natuurlijk achterover slaan, maar dat is voor de volgende dag niet zo succesvol 😉 , dus op zoek dus naar een andere oplossing. En pas geleden liep ik zomaar tegen die oplossing aan.

droge_witte_wijn

Droge witte wijn koel houden

Niet alleen een handige oplossing, maar ook nog eens super leuk. Je wijntje blijft lekker koel, wordt niet waterig èn het ziet er hip uit. De eerstvolgende verjaardag die we hier hebben ga ik het massaal uitproberen.

Witte druiven in je wijn!

De witte druiven haal je van te voren van de tros. Even goed af spoelen onder de kraan, laten drogen op een theedoek en vervolgens in een bakje in de vriezer leggen. Leg ze de avond van te voren in de vriezer, dan zijn ze lekker koud.

Schenk een droge witte wijn in of een lekkere rosé en doe 3 bevroren druiven in het wijnglas. Zo houdt je de wijn lekker koel en je gasten tevreden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven