Dromen durven doen, wat doe jij om je droom waar te maken?

Dromen durven doen, het is een soort van Mantra geworden. Sinds ik het boek van Ben Tiggelaar gelezen heb (en dat is al weer heel wat jaren geleden) heb ik mijn eigen lijfspreuk ook kracht bij kunnen zetten.

Live your dream, don’t dream your life

En ik mag dit dan mijn eigen lijfspreuk noemen, maar ik heb hem niet zelf verzonnen hoor. Nee, het is een spreuk die ik vijftien jaar geleden op een kaart toegestuurd kreeg van de tante van de man waar ik destijds verliefd op was. Zo, dat is een mond vol. Deze spreuk zegt eigenlijk exact hetzelfde als ‘Dromen Durven Doen’. En ondanks dat ik me bij veel spreuken wat kan voorstellen, deze doet écht iets met me.

Dromen Durven Doen

Misschien komt het door de moeizame start die ik met die betreffende man had, dat zou zomaar kunnen. Even voor jullie informatie… de man waar ik destijds verliefd op was, daar ben ik nu nog steeds mee getrouwd. En die tante? Die ben ik eeuwig dankbaar <3 . Zij hielp mij namelijk om die laatste stap te zetten.

Neem het heft in eigen hand

Zonder alle juicy details van de situatie destijds op tafel te leggen kan ik je wel vertellen dat deze spreuk mij ertoe gezet heeft om beslissingen te nemen waar ik nu nog steeds blij mee ben. En daar zijn mijn twee bloedjes van kinderen het resultaat van!

Soms moet je niet alleen dromen, maar ook durven doen. Zo simpel is het. En zo simpel blijft het. Sterker nog… jij bent daar zelf verantwoordelijk voor! Jij en eigenlijk niemand anders, ook al is een beetje hulp zo nu en dan wel handig. Stel die bucket list op en ga er ook echt voor!

Makkelijk praten

En nu hoor ik je denken… ‘ja, jij hebt makkelijk lullen’. Maar als ik je zou vertellen welke keuzes ik in het verleden gemaakt heb, wat voor domme dingen ik heb gedaan en in wat voor enorm lastige situaties ik heb gezeten… dan zou je daar anders over denken. Helaas pindakaas, maybe another time 😉 . Vooralsnog voel ik er niets voor om daar uitgebreid over uit te wijden, haha.

dromen durven doen

Live your dream, don’t dream your life

Het gaat erom dat je -omdat je zelf verantwoordelijk bent- inziet dat je stapjes moet maken. Stilstaan is achteruit gaan en daar ben ik het volledig mee eens. Dat is in de techniek zo, en in het bedrijfsleven, maar dat is ook zo op persoonlijk vlak.

En dus is het belangrijk dat je jezelf uitdaagt. Dat je stappen zet om je doelen te bereiken. Al zijn ze nog zo klein, die stapjes. Het is dromen durven doen, in die volgorde. Je droomt ergens van? Dat is prima! Maar blijf niet hangen in die droom. Zorg ervoor dat je kleine stapjes kan zetten om die droom om te zetten in werkelijkheid.

En natuurlijk zijn niet altijd de omstandigheden zo dat je zomaar met gemak per direct je droom kan volgen. Maar dat is voor bijna niemand zo. Ik geef je even een paar voorbeelden van dromen durven doen in hun puurste vorm.

Heidi Lammers

Diegene die voor mij op nummer één staat is Heidi. December 2016 schreef zij over haar droom, een droom van een chronisch zieke moeder. Heidi heeft MS en zat in een rolstoel. Ze is een crowdfunding gestart in ons dorp Schijndel om € 70.000 bij elkaar te krijgen voor een operatie die zij in Mexico of in Rusland zou kunnen ondergaan. Een operatie die ze hier in Nederland niet kon krijgen en sowieso niet vergoed werd.

Haar droom? Weer kunnen lopen…. en moet je eens kijken wat ze 27 oktober jongstleden heeft geflikt! Hoe stoer! Jezelf zo kwetsbaar opstellen voor je eigen toekomst en die van je gezin. Ik vind het echt een heel sterk voorbeeld van dromen durven doen.

Maar zo groots hoeft het natuurlijk helemaal niet te zijn. Ik wilde je alleen graag laten zien waar het toe kan leiden.

Mijn eigen dromen durven doen stapjes

Zelf heb ik onlangs de stap gemaakt om me aan te melden bij Steunpunt vrijwilligerswerk in Schijndel. Ik deed dit voor een campagne van Menzis Samengezond, maar uiteraard wel vanuit mijn hart omdat ik dat ook graag wil! En misschien klinkt dit vreemd maar ook dit voelt voor mij als dromen durven doen. Al vier jaar (!) loop ik hiermee in mijn hoofd en pas nu neem ik de stap. Ik heb er blijkbaar naartoe moeten groeien. En Menzis gaf me het laatste duwtje 😉 .

Ook het starten van mijn eigen bedrijf was zo’n stap. Al vanaf mijn veertiende roep ik hierover, maar ik moest achtendertig worden met een ernstig zieke vader om te doorzien dat ik toch écht zelf het heft in eigen hand moest nemen.

En om het maar even over een héél persoonlijke andere droom te hebben… wat dacht je van mijn bovenooglidcorrectie? Ook een beslissing waar ik nogal naar toe heb moeten groeien!

Ik heb er trouwens nog eentje die ik nog niet heb waargemaakt en waarvan ik de laatste stappen nog moet zetten. Een week in mijn eentje in een hutje op de hei. Alleen ik durf nog niet. Over dromen durven doen gesproken 😉 .

In onze vriendengroep

Ook in mijn vriendengroep hebben we momenteel een aantal dames die zo hun eigen keuzes maken en hun dromen volgen. Super mooi om te zien en eigenlijk ben ik retetrots op die vrouwen! De een is single en heeft haar baan bij een bank -waar ze al 25 jaar werkt!- opgezegd om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. En de ander is single moeder en onlangs gestart met een visagie opleiding naast haar baan. Gewoon, om zichzelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren.

Waar liggen jouw dromen?

Nu ben ik benieuwd waar jouw dromen liggen. Heb jij iets waar je naar uitkijkt? Waar je al lang over nadenkt? En waarom heb je ‘de stappen’ nog niet genomen om daadwerkelijk aan je droom te werken? Of misschien heb je al wel stappen gemaakt maar ben je er nog niet? Dat kan ook zomaar natuurlijk.

Wat houdt jouw ‘dromen durven doen’ tegen? Het kan zijn dat je niet durft omdat je bang bent dat anderen hun mening over jou (en je droom) al klaar hebben. Of misschien kan je nog wat financiële steun gebruiken om de laatste stappen te zetten? Want eerlijk is eerlijk, niet iedere droom is zomaar betaalbaar natuurlijk. Het kan zomaar zo zijn dat je het geld niet hebt voor die studie die je graag wilt volgen bijvoorbeeld, of de cursus die je wilt gaan doen. Ferratum kan je daar overigens bij helpen, net zoals ze vandaag willen doen om een stapje dichter bij je droom te komen.

Misschien is iemand die dichtbij je staat het niet eens met wat je graag wilt? Ook dat laatste herken ik trouwens. Mijn hubbie is niet even blij met mijn vrijwilligerswerk. Niet dat hij het niet kan waarderen, zeker wel. Maar hij weet hoe druk ik het altijd heb en is bang dat het teveel wordt. Maar daar laat ik me niet door tegen houden. Want weet je… een ander heeft geen idee wat een droom of een wens voor jou betekent. Dat kan jij alleen invullen!

Hulp nodig?

Dussss… ik ben benieuwd naar jouw situatie. En ik wil je een klein beetje helpen. Of eigenlijk niet ik, maar Ferratum dus. Want ik mag in samenwerking met hen dat laatste beetje financiële steun beschikbaar stellen. Misschien wel voor jouw droom!

Vertel me wat jouw droom is en wat je momenteel tegenhoudt om die laatste stappen te zetten en wie weet kan ik je dan helpen. Ik hoor graag vóór 30 november 2017 van je als je dit met me wilt delen. Daarna kijk ik wie met de € 250,00 die Ferratum beschikbaar stelt zijn of haar stappen kan maken om een stukje dichter bij haar droom te komen.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om je dromen met mij te delen. Durf je nog niet? Lees dan zeker het boek van Ben Tiggelaar een keer, misschien dat hij je wel kan overhalen. Want zeg nu zelf… van alleen maar dromen wordt niemand gelukkig!

xxx

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#liveandletlive[/button]

8 gedachten over “Dromen durven doen, wat doe jij om je droom waar te maken?”

 1. Ik zou heel graag een praktijk voor babymassage starten, waarbij ik ook advies geef over andere baby-gerelateerde zaken zoals dragen in een draagdoek en borstvoeding. Met deze financieel bijdrage zou ik mijn website kunnen maken en zo starten met mijn droom!

 2. Wauw wauw Wauwie van deze mega verwennerij wordt ik heel blij. Heb zoveel dromen maar deze zijn op dit moment onbelangrijk want mijn schoonzus is ernstig ziek en wij weten niet hoelang ze nog te leven heeft mocht ik dit bedrag winnen zou ik samen met haar gezin een dagje naar Efteling willen gewoon om herinneringen te maken voor de kids voor later en een dagje ontspanning weg van de stress het is ook een van mijn dromen anderen blij maken die in een nare of moeilijke situatie zitten en aangezien ik op dit moment zelf niet de middelen ervoor heb doe ik graag mee nu maar hopen dat er veel geluk mijn kant op mag komen.

 3. Avatar foto
  Nancy van Heck

  Ik zit al wat jaren te denken om een boek te schrijven en uit te brengen. Het verhaal gaat over mijn zoontje die ik binnen in een maand na zijn geboorte aan een pleegmoeder moest afstaan.

 4. Ik zou erg graag mijn droom willen verwerkelijken: van mijn eigen ontwerpen een écht kledingmerk beginnen! Ik bedruk nu nog thuis mijn kleding, maar wat zou het onwijs mooi en gaaf zijn om een stap verder te gaan!

 5. Avatar foto
  Johannes Henderikus

  Ik gun mijn dochter een eigen bedrijfje! Investeren….Ze wil graag een cursus doen en ik wil haar helpen! Zodat zij anderen kan helpen,ze wil iets betekenen voor kankerpatiënten,massage…..

 6. Mijn vrouw moet weer lachen,depressie….Ik gun haar iets moois voor zichzelf,een leuke studie die ze thuis kan volgen,zodat ze ook bij de kindjes kan zijn! Peru is haar droomland,iets hiermee…..
  Ga heel hard duimen! ♥

 7. Avatar foto
  Sien van Biessum

  Wil mijn dochter verrassen. Ze zit in de put,8 maanden niet slapen met een huilbaby en ze werkt al 3 jaren niet….Ze heeft behoefte aan tijd en ruimte voor zichzelf. Ze wil heel graag een leuke opleiding volgen,massagecursus.
  Zie haar graag weer stralen! ♥

 8. Avatar foto
  Josien Hillebrands

  Ik zou heel graag een eigen webshop willen met gezondheids spulletjes zoals supplementen etc,maar ook met Peruaanse kleurrijke spullen! ♥
  Wat mij tegen houdt is de eerste stap zetten en een huilbaby…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven