Dromen; je slaaphouding bepaalt je dromen, 3 weetjes

Wist je dat? Dat de wijze waarop je slaapt voor een groot gedeelte bepaalt waar je dromen over gaan? En dan heb ik het niet over een specifiek onderwerp, maar over het thema van je dromen. Dromen gebeurt het meest in de REM fase van je slaap. Dit is de Rapid Eye Movements fase waarin je vaker beweegt en je ook draait in je slaap. Maar je slaap houding bepaalt dus deels of je fijn droomt of niet, dat is nog eens handig om te weten!

dromen slaap houding

Dromen, welke houding is het beste?

Onlangs hoorde ik dus dat je, als je op je linkerzijde ligt, de kans op een nachtmerrie groot is. Slaap je op je rechterzijde dan voel je je vaak veilig en droom je fijn. Over rugslapers werd niets genoemd, maar uit eigen ervaring weet ik dat dit nogal bevorderlijk is voor snurken. In dit geval heb ik er zelf geen last van, want ik ben de rugslaper bij ons. Over de dromen die je hebt als je op je rug slaapt, daar werd niets over vermeld… maar dat mijn partner last heeft van gesnurk… dat is een feit 😉 .

Lees ook: de beste bedtijden voor kinderen en volwassenen

Slapen op je buik

Het beste kan je op je buik slapen. Nu doen niet veel mensen dat, maar nadat je dit stukje gelezen hebt ga je het ongetwijfeld proberen, want slapen op je buik levert een grotere kans op dat je over sex droomt. En wie wil dat nu niet :grinn: ? Dat is niet alleen fijn slapen, maar ook fijn wakker worden. Behalve dan voor de mannen onder onze lezers… naar de wc gaan is er dan even niet bij.

Slapen op je linkerzij

In ieder geval gaat het er bij ons iedere avond over voordat we gaan slapen. Ik baal ervan dat ik links lig (voor de kijker rechts), want als ik me omdraai om te gaan slapen (ja, ook wij liggen kont-tegen-kont) dan lig ik dus op mijn linkerzijde en weet ik bij voorbaat al dat de kans groter is op een nachtmerrie, Yagh! Mijn nachtmerries zijn ook niet mis, dus ik ben een pleidooi begonnen om aan de andere kant van het bed te mogen slapen zodat mijn dromen een betere kans hebben om me te plezieren in plaats van me te achtervolgen.

Lees ook: Nachtmerries kind, 4 tips om daar mee om te gaan

Slapen op je rechterzijde

Helaas is manlief hier nogal star in. Daar waar hij normaal gesproken een enorm meegaand en plezierig mens is (nah, op enkele uitzonderingssituaties na) hecht hij enorm veel waarde aan zijn plek in bed 😉 . Inmiddels begrijp ik dus waarom… hij droomt zijn leven lang al fijn en plezierig omdat hij op zijn rechterzijde in slaap valt!

Lepeltje-lepeltje liggen

Nu hoor ik je denken… ‘jij kan toch ook op je rechterzijde in slaap vallen’, maar daar zit hem dus de crux. Ik heb er moeite mee om in slaap te vallen in de lepeltje-lepeltje stand. Wel fijn om even zo te knuffelen voordat je gaat slapen, maar écht slapen? Nee. Ik slaap wél fijn op mijn rechterzijde, omdat deze slaap houding voor mij de meest natuurlijke houding is. Helemaal nu ik weet dat mijn dromen dan fijner zullen zijn.

Lees ook: nachtmerries en nachtangsten, wat is het verschil?

Ik heb echter één zwaar probleem… ik wil me ook altijd aan de ‘voorkant’ kunnen verdedigen. Ik zal dus nooit met mijn rug naar de buitenkant van het bed toegedraaid in slaap vallen. Niet alleen omdat je dan niet lekker droomt, maar ik moet het gevoel hebben dat ik me kan verdedigen. Stel dat er een indringer je kamer binnenkomt! Noem het gek. Noem me een idioot. Maar zo werkt het bij mij 😉 . Misschien is het voor jou ook herkenbaar?

Kan jij je vinden in de slaap houdingen en de manier van dromen zoals onderzocht is? En heb jij rariteiten in je manier van slapen? Ik ben benieuwd!

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

 

4 gedachten over “Dromen; je slaaphouding bepaalt je dromen, 3 weetjes”

  1. Ik slaap aan de rechterkant van bed. Normaal weet ik sochtends niet waar ik over gedroomd heb tot 2 dagen terug droomde ik over een band waar ik het weekend naar optreden was geweest. En ik droomde dat ik met hun mee toerde en back stage aan rocken was tijdens hun optreden. hahahaha. Maar ik snap je man wel. Ik kan niet zomaar aan de andere kant van bed in slaap vallen. Dat buikslapers dus dromen over sex kan ik je dus geen antwoord op geven 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven