Druk, druk, druk, je bent zelf verantwoordelijk!

Waarom is het nu zoveel gemakkelijker om aan een ander te vertellen hoe je ervoor kan zorgen dat het leven weer wat meer fleur krijgt en blijft dit voor jezelf zo lastig. In mijn werk kom ik veel vrouwen tegen die ik weer op het juiste punt help te zetten zodat zij hun weg kunnen vervolgen, op de rotonde van het moederschap. Toch blijft het voor mijzelf altijd wat moeilijker. Natuurlijk neem ik regelmatig het besluit om een boek te lezen, tijd te nemen voor een vriendin om koffie te drinken. Maar ik neem ook regelmatig nog de laptop op schoot ’s avonds en ga nog wat werken, wel gezellig op de bank. Helemaal niet zo verstandig en ook ongezellig voor manlief. Die begrijpt en accepteert dit omdat hij wel weet dat je als ondernemer altijd wel iets te doen hebt. Toch neem ook ik mij regelmatig voor om de computer uit te zetten om een uur of vijf en dan ga ik eerst wandelen en dan gezellig eten. Als thuiswerkende vrouw ben ik ook geneigd om even de was te draaien, even de vaatwasser uit te ruimen, de mand met strijkgoed kijkt mij ook al zo verlangend aan en wil weggewerkt worden. En ja hoor,ik stap in de valkuil die huishouden heet. Maar ik probeer het iedere dag weer opnieuw dat dan weer wel. Als moeder en oma loop ik ook tegen mijn schuldgevoel aan en moet weleens zeggen: oma moet werken deze week. Je eigen tijd indelen heeft voordelen, maar is ook lastig. En toch leer ik dit iedere dag beter.

Mijn tips:

  • iedere dag een half uur niks doen
  • even aandacht voor manlief als hij thuiskomt (mijn kinderen zijn uit huis, maar dit deed ik vroeger ook)
  • regelmatig iets samen ondernemen met mijn man
  • maar ook met vriendinnen (iedere vrouw heeft een vriendin nodig)
  • lekker tuttel avondje in de badkamer
  • een boek lezen

Zo kan ik wel heel veel dingen verzinnen en die probeer ik dan ook te doen. Mijn kinderen zijn dan nu volwassen maar ik heb ze ook klein gehad, jaren gestudeerd en erbij gewerkt, geholpen op school en weer naar de zwemles en sportclub. Nu ze hun eigen gezin hebben willen ze toch ook nog wel de aandacht van hun moeder.

Een fundament onder het moederschap leggen begint echt bij jezelf, eerst voor jezelf zorgen dan pas ben je in staat voor een ander te zorgen. Echt het komt je gezinsleven ten goede.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven