Dryly; help je kind op weg naar droge nachten met een plaswekker

Wat fijn! Je peuter is overdag zindelijk. Dat scheelt al een heleboel luiers. Sommige kinderen zijn meteen ook ’s nachts droog, maar meestal duurt het nog wel even voordat een kindje ook ’s nachts zindelijk is. Wanneer je kind niet meteen ook ’s nachts zindelijk is, is dat zeker nog geen reden tot zorg, dat kan echt nog wel even duren. Om een kindje te helpen bij het nachtzindelijk worden, kun je een plaswekker gebruiken. In dit artikel vertellen wij je meer over de Dryly plaswekker, die net even anders is dan alle andere plaswekkers.

tips tegen bedplassen

De meeste kinderen worden zindelijk als ze tussen de 2 en 3 jaar oud zijn. Sommige kinderen wat eerder, andere kinderen weer wat later. Eerst worden ze overdag zindelijk, later ook ‘s nachts. Bij de meeste kinderen gaat dat na een tijdje vanzelf. Als een kindje rond de 4 of 5 jaar oud is, is het vaak ook ’s nachts zindelijk. En ook hier geldt; sommige kinderen wat eerder, andere kinderen weer wat later. Als een kind 7 jaar is en het plast nog regelmatig in zijn bed, dan wordt er pas van een probleem gesproken en kan je wellicht met een plaswekker van Dryly aan de slag om je kindje te helpen.

Wat is een plaswekker en waarom zou je Dryly (moeten) gebruiken?

Veel  kinderen zijn er al eerder aan toe om ook ’s nachts zindelijk te worden, omdat ze bijvoorbeeld een natte luier vervelend vinden. Een Dryly plaswekker is een handig hulpmiddel om je kindje te helpen bij het nachtzindelijk worden. Het is de meest bekende, maar ook de meest effectieve en succesvolle methode om een kind ’s nachts zindelijk te laten worden. Een plaswekker is een wekker die afgaat wanneer de speciale onderbroek die hij aan heeft in aanraking komt met vocht. Als het speciale broekje vochtig wordt, geeft het een signaal door aan de wekker. De plaswekker gaat af waardoor je kindje wakker wordt, maar Dryly doet nog meer. Zodra hij de wekker heeft uitgezet, staat hij op en gaat hij naar de wc. Op deze manier leert een kind om wakker te worden van een volle blaas.

De Dryly® plaswekker

Er zijn verschillende plaswekkers verkrijgbaar, maar de meeste exemplaren hebben een saaie uitstraling. Veel kinderen vinden dat vervelend, of in ieder geval jammer. Dryly heeft de overtuiging dat de oplossing tegen bedplassen leuker moet zijn. Want hoe leuker de oplossing is, des te gemotiveerder je kindje is om er echt voor te gaan. En des te sneller je kindje ook ’s nachts droog is en blijft.

wizzu de panda van dryly plaswekker

Dryly doet het net even anders. Wizzu, een heerlijke zachte pandabeer, maakt deze plaswekker speciaal en uniek. Wie wil er nu geen vrienden worden met deze schattige panda?! Veel kinderen ervaren Wizzu de pandabeer als een vriendje die helpt om zindelijk te worden, Wizzu geeft hen het vertrouwen dat het gaat lukken! Nee, deze wekker staat niet op het nachtkastje naast het bed, kinderen kunnen heerlijk met deze beer naast zich in bed in slaap vallen.

Dat is niet het enige; in de plaswekker app voor de smartphone zijn diverse spelelementen te vinden waardoor je kindje nog meer gestimuleerd wordt en nog meer gemotiveerd raakt om te werken aan een oplossing tegen bedplassen.

dryly plaswekker

Hoe werkt de Dryly plaswekker?

In de Dryly boxershort zijn kleine draden geweven. De zender die je aan de boxershort kunt bevestigen ontvangt een signaal wanneer het ondergoed in aanraking komt met vocht. Deze zender stuurt een berichtje naar Wizzu de Pandabeer. Wizzu maakt een geluidje waardoor je kindje wakker wordt. Op zijn beurt stuurt Wizzu via een WiFi-verbinding een berichtje naar de smartphone van de ouders. Want ook de steun van ouders is cruciaal bij het proces op weg naar nachtzindelijkheid. Een plaswekkertraining is iets voor de ouders en het kind samen.

Wees dus voorbereid op een aantal gebroken nachten. Je kind kan het immers niet alleen, ook niet met de Dryly plaswekker. Hij heeft jouw steun en optimisme nodig. Een ongelukje is om van te leren, dus als je kind de eerste tijd nog regelmatig in zijn bed plast is er nog niet direct iets aan de hand. Ga gewoon samen vrolijk door, maak er geen punt van wanneer het een nachtje niet lukt. En het spreekt wellicht voor zich, geef je kind een compliment wanneer het de volgende ochtend wakker wordt en helemaal droog is gebleven.

Houd moed!

En het werkt; meer dan 93% van de kinderen die een plaswekker gebruiken zijn binnen 6-8 weken zindelijk, ook met Dryly. Dus houd de moed er zeker in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven