Een dubbele boeking van je vakantie adres, wat doe je dan?

Tja, en dan sta je in Friesland op zaterdagmorgen en zie je andere mensen in ‘je boot’ inhuizen voor een week vakantie. Een dubbele boeking, zo blijkt. Damn! Waren we nu toch maar vroeger vertrokken zegt Frank tegen me. Want ja… een dubbele boeking… degene die er het eerste inzit heeft dan zomaar ineens de eerste rechten. Zo werkt dat over het algemeen. Dus wat nu?

Een dubbele boeking, wat doe je dan?

Al eerder is het ons overkomen dat we een dubbele boeking hadden, we waren toen wat verder van huis, in Marrakech. Ik was toen ‘not amused’ en dat was nogal zacht uitgedrukt. Ik flipte helemaal. Nu had ik in die tijd nogal wat achter mijn kiezen en was ik emotioneel geladen zeg maar. Ik had mijn moeder een maand daarvoor begraven na een zwaar ziekbed van een halfjaar. Afijn, toen konden we geen kant op natuurlijk, en moesten we genoegen nemen met wat ons werd geboden – wat beduidend minder was dan waarvoor we geboekt hadden. Helaas stond in de kleine lettertjes dat ze daar recht op hadden, dus we hadden geen poot om op te staan.

De dubbele boeking van onze boot

Met de dubbele boeking van onze boot stond ik er een stuk relaxter in. Niet emotioneel geladen, dat scheelt. Maar we waren ook nog gewoon in Nederland. Dat praat makkelijker. En als de oplossing niet naar je zin is ben je ook zo weer thuis als je wilt. ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’, zei een wijs man ooit 😉 .

Maar uiteraard waren de kids behoorlijk teleurgesteld. Huh? Hoezo dubbele boeking? Tja, leg dat maar eens uit. Al maanden kijken ze naar deze vakantie uit. Voor het eerst gaan we écht varen op een boot. En slapen. Ook op die boot 😉 . En dan sta je met een volgeladen wagen en zie je dat de boot die eigenlijk voor jou bestemd is al vrolijk in beslag genomen is. Tsss….

dubbele boeking

Niet veel ervaring op de boot

Als jullie mij een beetje volgen, dan weet je dat wij al jaren sparen voor een eigen boot. Of een vakantiehuis, daar zijn we (lees:ik) nog niet helemaal uit, haha. Voor Frank is het echter duidelijk, een boot it is. Bovenaan het topje van zijn wishlist.

En aangezien we eerst goed willen ervaren hoe dit er allemaal aan toe gaat leek een echte bootvakantie ons wel op zijn plek. De boot die we eigenlijk gehuurd hadden was een boot van ongeveer 8 meter. Mr. Fred genaamd. Best een joekel zou je zeggen, zeker voor iemand die nog niet veel ervaring heeft in varen. En de ervaring die Frank heeft met zelf varen beperkt zich tot 2 keer voor een paar uurtjes een boot besturen en aanleggen.

Ervaring met slapen op een bootje hebben we trouwens ook. Daar is alles mee begonnen. Op een bootje van ongeveer 7 meter, waar je niet rechtop kan staan hebben we een keertje met zijn viertjes geslapen. Heel knus, maar niet voor een hele vaarvakantie van een week.

Mr. Fred

Afijn, Mr. Fred gaat door de dubbele boeking dus aan onze neus voorbij. De eigenaar van de bootverhuur wil ons een kleiner bootje aansmeren. Ik roep meteen dat ik daar niet zo’n trek in heb. In de kleinere boot is maar slaapplek voor 3 personen en dat betekent dat er eentje op de bank moet onder de ‘cabrio-overkapping’. Ongezellig lijkt me, koud ook. En zeker niet geschikt voor een hele week. En ook de hond moet nog mee!

Wij spreken af een stuk te gaan wandelen zodat de bootverhuurder rond kan bellen voor een oplossing van de dubbele boeking. En die is er!

Lees ook: twee weken geleden liepen we nog over de Stubnerkogel!

Met de Fantasy op stap

De geboden oplossing is de Fantasy, een prachtige boot roept hij, ongeveer gelijk aan Mr. Fred, maar ietsje groter. Zo’n 3 meter groter roept de bootverhuurder, maar dat maakt allemaal niet zo veel uit. Ik zie Frank wat kleur verliezen in zijn gezicht. De Fantasy blijkt 11,5 meter lang te zijn! Dat is heel wat meer dan waar Frank zich op had ingesteld.

Ik ben al om, maarja, ik hoef dan ook niet aan het stuur te staan. Sterker nog… dat wil ik niet eens! Maar wat meer ruimte op de boot klinkt me als muziek in de oren. We besluiten dus om naar de Fantasy te gaan kijken, deze staat aan de andere kant van het meer waar we eigenlijk Mr. Fred gehuurd hebben. Bij Bootvakantiefryslan moeten we nu zijn.

bootvakantie gezin

Een warm onthaal van Ultsje

Aangekomen bij Bootvakantiefryslan krijgen we een warm onthaal van Ultsje, de eigenaar. Een typetje 😉 , maar wel een fijne vent! We voelen ons enorm welkom en de donkere wolk van onze dubbele boeking lijkt langzaam weg te drijven. Ook al heeft Frank nog klotsende oksels van de 11,5 meter die hij moet gaan varen, haha.

Eind van de middag kunnen we eindelijk op pad. Binnenkort meer over onze eerste dagen op de Fantasy, maar aan het gezicht van Frank kan je zien dat de spanning er goed in zit!

Heb jij wel eens een dubbele boeking ervaren? En was je relaxt, of flipte je hem zoals ik de eerste keer?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven