Naar Duitsland met de kinderen; 5x een leuk huisje in Duitsland om te verblijven

Duitsland als vakantieland. Niet iedereen denkt er over na om met de kinderen naar Duitsland op vakantie te gaan. Het ene gezin trekt automatisch meer naar de zuidelijke landen, het andere ziet Duitsland alleen op doorreis. Wij ook al jaren. Toch is Duitsland héél geschikt om met je kinderen lekker op vakantie te gaan in een leuk huisje.

Uiteraard omdat het als land zelf heel wat te bieden heeft (cultuur of natuur, er is van beiden meer dan voldoende), maar ook omdat de reistijden wat schappelijker zijn. En iedereen weet dat een lange autoreis met kinderen niet altijd even fijn is. Ook al heb je allerlei leuke spelletjes voor onderweg bedacht, naar de zuidelijke landen op vakantie gaan betekent afzien in de auto. Denk dus eens aan Duitsland als je met de kinderen een vakantie wilt boeken of gewoon een weekendje weg wilt. Ik geef je graag wat inspiratie over de leukste kindvriendelijke vakantiehuisjes in Duitsland.

5x een fijn huisje voor een vakantie in Duitsland met kinderen

Allereerst even dit. Wat zoek je in een kindvriendelijke huisje in Duitsland? Wat hebben jouw kinderen nodig om zich te vermaken op vakantie in Duitsland? Bij de meeste kinderen kan je deze vraag beantwoorden met een aantal korte woorden. Een zandbak. Een schommel. Een trampoline. Of een veldje waar gevoetbald kan worden. Of een zwembad. Kinderen denken eigenlijk maar aan één ding: spelen. Ook als ze op vakantie zijn in een huisje in de Duitsland.

Zoek jij een vakantiehuis in Duitsland? Check dan onderstaande huisjes eens, wie weet zit er wat voor je tussen!

kinderkamer huisje duitsland

Huisje in Hessen, Kirchheim Duitsland

Dit NOVASOL huisje is echt gericht op een vakantie met kinderen. Zo tref je hier bijvoorbeeld een zandbak bij het huisje, maar ook een special kindertoilet voor de kleintjes en speelgoed voor binnen en buiten. Alle kinderkamers zijn echt voor de kinderen ingericht en ook in de woonkamer is aan de kinderen gedacht met het speelgoed.

huisje duitsland met kleine kinderen

Dit huisje in Duitsland staat op een vakantiepark waardoor je ook van algemene faciliteiten gebruik kan maken: er is een kinderspeelplaats en een trampoline, maar ook aan de grotere kinderen is gedacht. Bijvoorbeeld met een beachvolleybal terrein en een waterski faciliteit. Een zwembad en een sauna zijn in het naburige hotel te gebruiken voor de gasten die in dit huisje zitten.

Hier lees je nog meer informatie over dit huisje.

Duitsland met kinderen

Huisje met kinderen op het Ostseeresort in Olpenitz

Dit huisje in Duitsland is niet alleen heerlijk voor de kinderen, ook papa en mama kunnen hier hun lol op. Het is heerlijk licht en ruim ingericht, dat vind ik persoonlijk al een genot. Daarnaast is er voor de kinderen een volledige speelzolder ingericht met onder andere een tafelvoetbal en klimrek, maar vind je ook een sauna voor de ouders om te relaxen.

ostseeresort olpenitz, duitsland met kinderen

Mocht je richting Denemarken willen dan is dit huisje in Duitsland uitstekend geschikt om met je kinderen onderweg in te verblijven, het ligt namelijk op de route, nog een stuk boven Hamburg. Een ideale uitvalsbasis, én kindvriendelijk.

Hier lees je nog meer informatie over dit huisje.

duitsland huisje

Huisje in de buurt van Berlijn

Wil je graag met je kinderen op vakantie ook een beetje de stad verkennen dan is dit huisje een ideale plek om te relaxen. Een heerlijke vakantie met de mogelijkheid om een stedentrip naar Berlijn te boeken, dat klinkt niet verkeerd. Een paar jaar geleden hebben wij met de kinderen een stedentrip naar Hannover gedaan, een enorm succes! Ik zou het dan ook iedereen aan kunnen bevelen, zeker als je in een huisje in Duitsland met je kinderen kan zitten in de buurt van een stad.

Dit huisje van NOVASOL is ook met wat oudere kinderen ideaal, boven kunnen ze lekker hangen voor hun ‘eigen’ tv. Verder is er een zandbak voor de kleintjes en uiteraard ook een kinderbed en kinderstoel aanwezig.

Hier lees je nog meer informatie over dit huisje.

duitsland appartement met zwembad

Een huisje in hevelachtig gebied richting het zuiden van Duitsland

Een beetje meer naar het zuiden in de buurt van Frankfurt bevindt zich een klein resort in heuvelachtig bosgebied. Op dit resort bevinden zich appartementen die ietwat oubolliger zijn ingericht vergeleken met bovenstaande huisjes in Duitsland, maar heb je echte zwemliefhebbers, dan zit je hier wel goed.

duitsland vakantie met kindjes

Er is namelijk een overdekt zwembad en ook een flinke gelegenheid voor de kinderen om te spelen. Op dit plekje in Duitsland maken je kinderen herinneringen 😉 .

Hier lees je nog meer informatie over dit huisje.

Met de kinderen naar Gammelby Duitsland

Dicht bij de zee en het strand is ook dit huisje voorzien van de ‘standaard’ benodigdheden die je in een huisje met kinderen verwacht en nodig hebt. Naast bed en seciale kinderstoel is er ook een zandbak en een schommel aanwezig. Dicht in de buurt bevindt zich een aparte speelplaats voor kinderen waar ze nog veel meer kunnen spelen. Verder kan je in de buurt vissen, zwemmen, een bootje huren en bijvoorbeeld fietsen. Ook dit vakantiehuis heeft een sauna voor de nodige ontspanning.

Hier lees je nog meer informatie over dit huisje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven