Een duurzaam kerstpakket? Inspiratie voor jezelf of voor anderen

Ik ben er inmiddels aan gewend… ik krijg al jaren geen kerstpakket meer als zpp’er. Want wie zou mij dat kerstpakket moeten geven? Toch vind ik het stiekem nog steeds een beetje jammer. Het is super leuk als je in december verrast wordt met een mooi duurzaam kerstpakket waar je blij van wordt toch? Want eerlijk is eerlijk… ik heb ook wel de nodige kertpakketten gezien die wat mij betreft zo de prullenbak in konden. Echt zonde.

Een duurzaam kerstpakket waar over nagedacht is

Het blijft raar dat er niet goed nagedacht wordt over de kerstpakketten die worden weggegeven. En natuurlijk is het ook moeilijk om een kerstpakket te verzinnen dat voor al je werknemers leuk is. Want smaken verschillen. Maar zorg er dan in ieder geval voor dat je voor een kerstpakket gaat dat duurzaam is zodat niet de helft in de kliko verdwijnt. Dat is regelrechte verkwisting.

Wanneer is een kerstpakket duurzaam?

Een kerstpakket onder duurzaam scharen kan op verschillende manieren natuurlijk. Je kan ervoor zorgen dat je een pakket uitkiest voor je werknemers waar ook een goed doel bij geholpen is bijvoorbeeld. Maar je kan er ook voor kiezen om een duurzaam pakket samen te stellen voor de kerst waar gerecycelde producten in zitten, of wat milieuvriendelijk gemaakt is. Of iets dat iedereen wel kan gebruiken.

Als je er even over nadenkt dan kom je vast wel op iets. En zo niet… gebruik dan mijn inspiratie maar. Laten we er in ieder geval mee beginnen dat een kerstpakket niet altijd groot hoeft te zijn, of duur. Maak het persoonlijk, dat werkt het beste bij een kerstpakket, of het nu duurzaam is of niet.

kerstpakket wat Kika ondersteunt

1. Zorg voor een bijdrage aan een goed doel met je kerstpakket

Geef je graag een kerstpakket aan je personeel, maar wil je ook bijdragen aan iets groters? Bestel dan online een kerstgeschenk waar bijvoorbeeld Kika mee ondersteund wordt. Bovenstaand een voorbeeld van zo’n duurzaam kerstpakket waar ook de Kika knuffelbeer in zit. Weet je zeker dat er in ieder geval iets goed gebeurd met het pakket!

duurzaam kerstpakket
Stockfoto van duurzaam kerstpakket door Netrun78

2. Kies voor een kerstpakket met milieuvriendelijke producten

Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld een kerstpakket in de wellness sfeer waarbij je kijkt naar producten zoals natuurlijke zeep en shampoo bars en bamboe bakjes waar je deze bars op kan leggen in de badkamer. Ziet er niet alleen stylish verantwoord uit, maar zorgt ook voor een stuk minder plastic gebruik in de wereld.

Bron: Pinterest

3. Geef je graag chocolade in het kerstpakket? Ga dan voor Fairtrade!

Fairtrade producten zijn altijd beter om te geven omdat we weten dat deze producten ook echt doen waar ze voor staan in hun missie. Ze dragen hun steentje bij. Wil je dus een koffiepakket geven, lekker chocolade uitdelen of andere producten? Ga dan voor fairtrade!

4. Zoek een pakket dat voor al je werknemers leuk is

Ga voor een duurzaam kerstpakket dat iedereen leuk vindt om te ontvangen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bon die iedereen op zijn eigen manier kan besteden. Dat weet je in ieder geval zeker dat het cadeau goed besteed gaat worden. Alhoewel ik als kanttekening wel aan moet geven dat een cadeaubon een stuk minder leuk is om weg te geven dan een luxe kerstpakket, dat is ook weer zo.

5. Maak je kerstpakket duurzaam door het lokaal te laten maken

Niet alleen commerciële bedrijven hoeven op je lijstje te staan om een leuk kerstpakket te vinden. Informeer bijvoorbeeld eens bij de plaatselijke sociale werkplaats of dat die geen kerstpakket voor je kunnen verzorgen. Ook dat valt onder dit lijstje als duurzaam kerstpakket, vind je niet? Je helpt er andere mensen mee in jullie eigen regio. Voeg een mooie persoonlijke kaart toe van jezelf aan dit kerstpakket en je pakt uitstekend uit als werkgever!

6. Steun lokale bedrijven met je kerstpakket

Ook in het geval van je kertpakket kanj e in deze tijd nadenken over hoe je je werknemers blij kan maken én de lokale ondernemers kan steunen. Wat dacht je van een leuke dinerbon van een plaatselijk restaurant bijvoorbeeld? Zij blij en je werknemer blij. De lokale ondernemer kan weer even vooruit en je werknemer kan na deze periode weer eens lekker een hapje eten!

Wil je deze inspiratie graag bewaren? Pin dan onderstaande afbeelding op Pinterest

1 gedachte over “Een duurzaam kerstpakket? Inspiratie voor jezelf of voor anderen”

  1. De variatie in kerstpakketten is tegenwoordig oneindig. Goed dat er ook aandacht uitgaat naar de duurzaamheid van deze pakketten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven