Duurzame producten van gerecycled karton; help een handje mee!

Ik hou van duurzame spullen. Dat wil niet zeggen dat ik nooit uit de ban spring en niets koop wat niet duurzaam is, maar als het wél duurzaam is, of gerecycled, of tweedehands, dan word ik er nog blijer van. Zo ook van de producten van Kartent, duurzame producten gemaakt van gerecycled karton. Ben jij van het bewuster keuzes maken en duurzaam leven, check dan zeker deze webshop even want ze hebben te gekke spullen.

Producten van gerecycled karton

Ik kende kartent zelf alleen nog maar van ‘zien’. Kartent maakt namelijk van oorsprong festival tentjes van karton. Nu heb ik zelf nog nooit in zo’n tentje geslapen, maar ze wel gezien op het Mandala festival waar we waren, zie hieronder.

Duurzame tentjes van karton

Wist je dat 25% van de festival gangers hun tentjes achterlaat op het festival terrein als het voorbij is? Dat gaat jaarlijks om wel 800.000 tentjes en dus om heel veel plastic. Met dat idee in het achterhoofd is Kartent begonnen met de productie van bovenstaande kartonnen festival tentjes die na het festival ook weer gerecycled worden. Nu zijn de tentjes op zich al handig maar buiten dat geven ze het festival terrein een prachtige look & feel omdat ze door hun ‘eigenaar’ mooi beschilderd worden. Mega artistiek.

Je vindt de webshop van Kartent hier

Nieuw leven na festival

Na het festival leven krijgen deze kartonnen tenten ook weer een nieuw leven doordat er van het gerecycled karton nieuwe duurzame producten gemaakt worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan allerlei soorten speelgoed van karton zoals een raket of een vliegtuig. Maar ook een laptopstandaard, lampen, een duurzame prullenbak (met gescheiden compartimenten!) en zelfs een boekenkast, stoel en tafel behoren tot de duurzame producten die gemaakt zijn van gerecycled karton. Prachtig design met vaak ook een vleugje festival omdat het zomaar zo kan zijn dat jouw product van te voren deel uitmaakte van een kartent met een heel artistieke eigenaar waardoor er nog wat schilderresten op te vinden zijn.

Gerecycled karton en duurzame producten

Zo had ik stiekem gehoopt dat wij een duurzame stier van karton zouden ontvangen die al flink beklad was tijdens zijn festival leven, maar die van ons was alleen licht met een rode stift geraakt 😉 . Gelukkig is deze kartonnen stier zelfs ‘kaal’ al heel mooi en ik heb hem dan ook met liefde in ons kantoor gehangen.

Note: alle producten mag je zelf nog in elkaar zetten (er staat een volledige instructie op de website), dus buiten het feit dat je een mooi duurzaam gerecycled product aanschaft heb je er ook nog even leuk werk aan. Ook leuk om met je kinderen te doen!

Een mooi voorbeeld van het opnieuw gebruiken van materialen vind je niet? Op deze manier kan je niet alleen een mooi stuk design aanschaffen, maar toch ook terwijl je shopt je steentje bijdragen! Buiten dat is het soms nog praktisch ook. Zo hebben wij bijvoorbeeld voor het thuiswerken op het moment nog een laptopstandaard van Kartent. Handig, stevig en duurzaam!

Je vindt de webshop van Kartent hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven