Duurzame vershoudfolie die je eenvoudig schoon te maken is

Ik hoor je denken… lekker interessant, een artikel over vershoudfolie. En ik voel helemaal met je mee 😉 , maar ik wil je tóch kennis laten maken met deze duurzame vershoudfolie die ik gevonden heb bij Kitchen Island. Als jij je zinnen hebt gezet op bewuster leven, dan is dit echt iets voor jou.

eco vershoudfolie

Duurzame vershoudfolie voor de bewuste mens

De een gebruikt meer vershoudfolie dan de ander. Ik ben minder van de vershoudfolie dan bijvoorbeeld mijn schoonmoeder die het zeker dagelijks gebruikt voor van alles en nog wat. Zelf ben ik meer een bakjes mens, maar dan moeten het wel afgesloten bakjes zijn. Raar eigenlijk, want vershoudfolie is op zich hartstikke handig. Wat mij alleen altijd weerhoudt van het gebruik ervan is dat het na ‘eventjes gebruiken’ direct in de kliko kan. Niet echt duurzaam dus die gewone folie. Nu zou ik ook een bees wrap kunnen gebruiken, maar mijn ervaring is dat die toch iets minder goed afsluit.

De duurzame variant van vershoudfolie bestaat uit siliconen

Oef, siliconen. Die hebben altijd een beetje een nare bijsmaak, figuurlijk gezien dan. Want wie kent er niet de verhalen van siliconen in borsten, billen en lippen? En het lekken ervan?

Afijn, het gaat hier om siliconen die niet in je lichaam komen, maar die je kan gebruiken in de vorm van een vershoudfolie die duurzaam is. En zeg nu zelf, als je even nadenkt dan wordt er steeds meer van siliconen gemaakt. Wat denk je bijvoorbeeld van een taartvorm, muffinvormpjes of een kwastje om olie mee te smeren? Ik heb ze hier allemaal in de kast liggen, onmisbaar!

Siliconen geen plastic

Men denkt nogal snel dat siliconen een soort plastic is, maar dat is niet waar. Siliconen producten worden gemaakt van fijn gemalen kiezel en zuurstof.

En siliconen zijn duurzaam in het gebruik aangezien het materiaal sterk en flexibel is. Verder kan je siliconen producten goed schoonmaken en kan het materiaal tegen hele lage, maar ook hele hoge temperaturen.

vershoudfolie duurzaam

De duurzame vershoudfolie van Kitchen Island

Een paar studenten kwamen op het idee om duurzame vershoudfolie te ontwikkelen die wat mij betreft met kop en schouders uitsteekt boven de normale vershoudfolie die je in de supermarkt koopt.

Toegegeven, ik moest even ‘wennen’ aan het gebruik. Dat wennen komt voort uit het feit dat Frank het meteen uitprobeerde en direct riep ‘hij blijft niet plakken’.

Hoe werkt deze vershoudfolie van siliconen?

Maar hij riep te snel 😉 . Ik moest heel even kijken, maar het werkt juist fantastisch. Als je de goede kant gebruikt en niet als een kip zonder kop gaat proberen, haha. Aan een kant zitten lichte bobbeltjes in de folie en dat is de kant die aan de buitenkant blijft zitten.

De duurzame vershoudfolie is in verschillende maten verkrijgbaar, waardoor je het op veel bakjes, potjes, pannetjes en bordjes kan gebruiken.

Zorg er bij het afsluiten van je bakje voor dat je de folie een klein beetje uittrekt. Hiermee zet je de folie onder lichte spanning waardoor hij goed aan de buitenkant van je potje of bord blijft plakken en ook je etenswaren goed afsluit. Zelfs zo goed dat je het bakje met inhoud op zijn kop kan houden en de inhoud er niet uitvalt. Ideaal.

Afwasbaar en herbruikbaar

De vershoudfolie is na gebruik eenvoudig afwasbaar en daardoor keer op keer herbruikbaar. Hoe duurzaam wil je het hebben?

In onderstaand filmpje kan je ook duidelijk zien hoe de duurzame vershoudfolie werkt en wat je ervan kan verwachten.

duurzame vershoudfolie

Kosten van de Kitchen Island vershoudfolie

De vershoudfolie komt in sets van 5 stuks in 3 maten, namelijk S, M en L en de prijs varieert van €8,95 tot € 16,95, je koopt ze bij My Eco Store.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven