Dyson V6 Fluffy review van een sterke snoerloze, zakloze stofzuiger

Daar stond hij ineens. Alsof dat ze bij Dyson in de gaten hebben gehad dat wij hoognodig aan een goede huisvriend toe zijn in de vorm van een stofzuiger. Eentje die ook echt plezierig werkt. En of dat we de Dyson V6 Fluffy willen reviewen. Nou, dat willen we wel! Sinds 2 jaar hebben we een gietvloer in huis. Je zou denken dat zo’n vloer makkelijk schoonmaken is, en dat is ook zo. Wat je wellicht niet in de gaten hebt is dat zo’n vloer ook verdomd vies wordt. Eigenlijk net zo snel als iedere andere vloer, alleen bij deze vloer zie je direct alles! Het kleinste stofje, een beetje zand, een korreltje hagelslag… het valt direct op.

 

En laat onze vloer nu altijd bezaaid liggen met zand, bladeren, hondenharen, snippers, broodkruimels, boontjes, stukken aardappel en andere rommel die mijn bloedjes van kinderen en mijn huisdier achterlaten.

Poetsen met de Dyson V6 Fluffy

En dat betekent dus poetsen. Veel poetsen. Veel meer poetsen dan me lief is. Want ik heb namelijk een hekel aan poetsen. Ben niet voor niets lid van de ‘Club van Slechte huisvrouwen’ 😉 . Maar ik heb een nog grotere hekel aan een vieze vloer, dus poetsen ‘it is’.

En met 2 kleine kinderen en een hond blijft het niet bij tweemaal per week stofzuigen… nee het is eerder tweemaal per dag. Ik heb al van alles geprobeerd om het die twee keer per dag in een rap tempo af te ronden, dat poetsen. Maar dat was me tot nu toe nog niet echt gelukt. Met de gewone stofzuiger is het altijd een heisa. Hij moet tevoorschijn gehaald worden uit het washok én ik moet natuurlijk verschillende keren het snoer in een ander stopcontact stoppen want hij redt ècht de hele kamer niet vanuit één punt.

Met een kruimeldief duurt het te lang, dat snap je 😉 , en de swiffer werkt redelijk, maar die moet weer schoongezogen worden. Daarnaast laat een swiffer toch tussendoor nog redelijk wat stof en gruis liggen. Ook al pak je die er wel makkelijk bij.

dyson V6 Fluffy

De Dyson V6 Fluffy review; in gebruik

Maar dit draadoze schatje, genaamd Dyson V6 Fluffy pak je er in een handomdraai bij. Je stuurt haar zo de hele kamer rond, zonder dat je rekening hoeft te houden met muren, stoelen, de bank en alle andere obstakels. Hij doet me een beetje denken aan de Mini Cross Country. Klein, maar ontzettend stoer. En met een soort van ‘Turbo Boost’ heeft hij ook wel wat weg van KITT, je kent hem wel, de auto van Michael Knight. Hij ontlokt overigens ook wel wat vriendschappelijke gevoelens die Dyson V6, maar wat wil je ook als je hem tweemaal per dag gebruikt.

Nadelen van de Dyson V6 Fluffy

Voor mij heeft deze Dyson stofzuiger maar 2 kleine nadelen. Hij is geschikt voor gladde vloeren, wat op zichzelf natuurlijk goed is. Alleen het is jammer dat de mat dan niet zo goed ‘meegenomen’ wordt. Zodra ik namelijk met de Dyson V6 over de mat heen zuig laat hij daar weer restjes hondenhaar achter die nog aan de borstel zaten. Daarnaast bevat het zuigstuk op de vloer een roller. Deze roller zorgt ervoor dat naast de zuiging alles zo naar binnen gerold wordt. Werkt prima, maar de roller -en zijn omhulsel- zijn wat aan de dikke kant. Hierdoor komt de Dyson niet zo heel handig onder de bank bijvoorbeeld.

dyson V6 Fluffy

Maar de nadelen wegen niet op tegen de vele voordelen, laten we daar duidelijk in zijn!

De voordelen van de Dysons V6 Fluffy

 • je pakt hem er snel bij
 • hij is draadloos en niet zwaar
 • de kop van de stofzuiger is zeer wendbaar
 • je neemt hem zo even mee naar boven
 • statische werking van de roller waardoor hondenharen makkelijk aantrekken
 • erg makkelijk schoon te maken
 • De acculader gaat op de normale stand lang genoeg mee om het hele huis mee te stofzuigen. Zo’n kleine 30 minuten. En zo klein wonen we niet, dus ik verwacht dat dit voor de meesten in het gebruik meer dan voldoende tijd zal zijn.
 • De powerstand gebruik je eventueel tussendoor om de lastigste haren weg te zuigen. Als je de stofzuiger op deze booststand zet kan hij 6 minuten op vol vermogen zuigen. Alhoewel ik voor dit soort plekjes ook wel de Dyson V6 Matress gebruik, ook een ideaal apparaat!

En het allergrootste voordeel van alles… Manlief vindt de Dyson ook zo’n schatje… wat betekent dat die tweemaal per dag stofzuigen niet altijd op mijn schouders terecht komt!

De Dyson V6 Fluffy is geen goedkope stofzuiger. Vanaf € 389,00 heb je dit prachtexemplaar in huis. Het is geen kattepis, ik weet het. Maar Wat mij betreft is deze snoerloze stofzuiger wel écht zijn geld waard. We zijn inmiddels ruim twee jaar verder en maken nog steeds met veel plezier gebruik van dit apparaat. Ik zou eerlijk gezegd niet meer zonder willen!

Wat krijg je allemaal bijgeleverd bij deze Dyson stofzuiger?

Deze V6 Fluffy wordt in doos geleverd met een complete accessoire set waarmee je ook in kleine kiertjes kan komen of bijvoorbeeld de vensterbank of de plint kan afzuigen door een losse opzetborsteltje. Of de poten van de piano!

De productontwikkeling bij Dyson staat niet stil natuurlijk en inmiddels heeft de Dyson V6 Fluffy ook al weer twee grotere broers gekregen. De V7 en de V8. Beiden niet alleen een stapje duurder, maar ongetwijfeld ook weer een stapje beter!

Tip: Je koopt de Dyson V6, V7 en V8 gewoon online als je wilt, verkrijgbaar vanaf € 389,00 bij Bol.com.

1 gedachte over “Dyson V6 Fluffy review van een sterke snoerloze, zakloze stofzuiger”

 1. Avatar foto
  dyson Kruimeldief fan

  Wij zijn ook helemaal fan van onze Dyson vriend, wij hebben een Dc62 animal pro. Vooral omdat onze hond bij slecht weer ook af en toe stiekem naar de gang boven gaat, en daar hebben wij nog vloerbedekking….. Maar aldoor met de oude stofzuiger op en neer vond ik een hele klus. Deze dyson neem je zo even mee naar boven. we hebben er wel even over getwijfeld, wat ik vind ze wel behoorlijk aan de prijs….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven