Earth Day: samen de wereld een stukje mooier maken

Ik denk dat we er op dit moment allemaal wel meer bij stilstaan, maar op de Dag van de Aarde (Earth Day) is een beetje extra aandacht voor onze planeet helemaal niet verkeerd. Want wat kunnen wij allemaal doen om ons steentje bij te dragen aan het milieu? Genoeg natuurlijk! Ongetwijfeld doe je ook al het een en ander hartstikke goed. Ook wij proberen vanalles om ons steentje bij te dragen. Sinds kort gebruiken we bijvoorbeeld natuurlijke shampoo bars in plaats van plastic flessen in de badkamer. Maar ook op andere vlakken zoals onze zonnepanelen en SodaStream dragen we een steentje bij aan het milieu. En van die laatste kreeg ik een persbericht binnen met een hele mooie ambitie!

Aankondiging SodaStream in verband met Earth Day

SodaStream, het wereldwijde bruiswatermerk, kondigt voor Earth Day ambitieuze doelen aan in haar missie om afval van wegwerpplastic te verminderen. Op basis van prognoses van de continue forse groei afgelopen jaren, is SodaStream van plan om het gebruik van bijna 67 miljard flessen te besparen tegen 2025. Om mensen te inspireren om samen voor de planeet te blijven zorgen hebben ze ook nog een mooie videoboodschap.

Daarnaast gaat ze de overstap maken van plastic naar metalen flessen voor al haar smaken, waardoor de komende vijf jaar nog eens bijna 200 miljoen plastic flessen voor eenmalig gebruik worden vermeden. Elke SodaStream-fles voorkomt zo duizenden plastic wegwerpflessen omdat je zelf bruisend water en frisdranken kan maken van kraanwater. Voor thuis en onderweg, ideaal.

Earth Day; een eerbetoon aan moeder natuur

Ik was op slag verliefd op onderstaande korte videoboodschap als eerbetoon aan Earth Day (22 april). De stelling ‘kort maar krachtig’ is hier overduidelijk van toepassing wat mij betreft en eerlijk gezegd kan ik hier best een tikkie emotioneel van worden. Zeker in deze tijd. Stiekem geloof ik dan ook dat moeder natuur op het moment zelf de boel een beetje aan het reguleren is. Maar ze kan onze hulp nog steeds goed gebruiken op allerlei gebied.

https://youtu.be/M2Y4OsUo1VQ

We moeten samen voor onze planeet zorgen, alleen dan kan zij ook voor ons zorgen lijkt me. Wat dat betreft heeft deze periode van lockdown ook een mooie kant. Als je ziet wat er gebeurt met de lucht en bijvoorbeeld het water in Venetië; het feit dat daar de vissen weer tussen de huizen door zwemmen en zelfs dolfijnen zich daar laten zien dat zegt mij genoeg. De natuur is best goed in het zichzelf herstellen, mits wij niet overdrijven.

Bovenstaande video heeft dan ook een sociale en een ecologische boodschap: “we moeten thuisblijven om dit te overwinnen, maar zodra we dit overwonnen hebben, laten we dan niet vergeten om beter voor de planeet te zorgen – ons thuis”.

Wat denk jij? Zijn wij in staat om als mensheid een tandje minder te doen? Om wat beter voor de natuur en ons milieu te zorgen? Wij proberen daar bewust stappen in te maken (ook zonder Earth Day), maar in sommige gevallen is het natuurlijk best lastig. Want ja, ook wij willen graag wat van de wereld zien. Jij ook waarschijnlijk.

Als bedrijven ook hun steentje bijdragen aan de planeet

Buiten dat we (vind ik) bij onszelf moeten beginnen is het natuurlijk ook van belang dat bedrijven hun steentje bijdragen, los van Earth Day. Wist je dat bijvoorbeeld door het gebruik van SodaStream er in 2019 ongeveer 5 miljard plastic flessen voor eenmalig gebruik zijn vermeden? Dat is nogal wat, niet? Buiten het feit dat hun producten wat dat betreft een positieve bijdrage leveren aan het milieu is het bedrijf zelf ook hard op weg om te verduurzamen. Zo willen ze proberen om in 2024 bijna 100% energieneutraal te werken. Een mooi streven.

Wil jij ook je steentje bijdragen en denk je dat een SodaStream met bruiswater ook wel wat voor jou zou kunnen zijn? Je kan ze kopen bij onder andere Bol.com, Coolblue en Sodastreamstore.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven