EasyWalker Harvey; een kinderwagen met twee zitjes

De EasyWalker Harvey is een kinderwagen die je binnen no-time van single naar duo wagen kan veranderen. Binnen de babyuitzet zijn kinderwagens toch wel één van de grootste investeringen. Uiteraard is het belangrijk om goed te onderzoeken welke wagen je voorkeur heeft. Ik testte daarom de EasyWalker Harvey zit samen met mijn vriend Ro en onze jongste dochters Rose (2,5) en May (1,5) en we vertellen je er alles over!

EasyWalker Harvey

Misschien krijgen jullie een tweeling? Of heb je, zoals wij, twee kindjes die kort op elkaar geboren zijn? De EasyWalker Harvey is speciaal geschikt voor deze doelgroepen. De constructie is als volgt: een kindje ligt of zit boven, de ander onderop. Ze kunnen elkaar overigens niet zien op deze manier. Het is mogelijk om naar behoefte te variëren met reiswiegen, buggy’s en/of Maxi-Cosi’s – afhankelijk van de samenstelling van je gezin. Zo heb je binnen notime een Easywalker Harvey duowagen.

Tip: Goed om te weten: je kan een tweede reiswieg of zitting ook los aanschaffen als je al in bezit was van de EasyWalker Harvey, hiermee heb je in een wip een EasyWalker Harvey gecreëerd!

Je vindt meer informatie over de EasyWalker Harvey duo hieronder. Heb je je al laten informeren en wil je graag tot aanschaf van de EasyWalker Harvey overgaan? Bij Babypark en bij Prenatal vind je een mooi aanbod.

easywalker harvey duo zit

Montage van de Easywalker Harvey

Of je nu technisch bent aangelegd of niet, voor het monteren van de EasyWalker Harvey hoef je bijna niet in het instructieboekje te kijken. De meeste onderdelen spreken voor zich. Alleen de bescherming die je in de wielen plaatst (ter voorkoming van gekneusde kinderhandjes) vergt een bepaalde techniek die ik niet echt onder de knie kreeg. Gelukkig was Ro in de buurt en lostte hij dit met een paar simpele kliks op. Het kan dus wel 😉 .

De overgang van één naar twee zittingen is wel handig om nog even te controleren in het boekje. Maar eigenlijk geldt ook hiervoor dat het gelukkig vrij simpel is. Binnen een kwartier stond onze wagen helemaal in elkaar. Dat is een dikke plus!

Lees ook: Hardlopen met kinderwagen; sommige wagens zijn uitermate geschikt!

Design van de Easywalker Harvey

Wij kozen voor Classic Breton: subtiele lichtgrijze en witte strepen. Persoonlijk vind ik de kleur heel chic ogen. Een vriendinnetje van onze oudste dochter kwam laatst spelen en ze complimenteerde ons met de nieuwe wagen. ‘Zo één wil ik ook later,’ zei ze, ‘vooral door die streepjes.’ Ik ben het helemaal met haar eens. De kleur matcht heel mooi bij het donkergrijs van het frame en de zwarte wielen en is bovendien vrij neutraal, waardoor hij lange tijd kan meegaan zonder echt te verouderen in het modebeeld. Hij heet niet voor niets ‘Classic Breton’, toch ?

De Easywalker Harvey is gelukkig ook nog in andere kleuren verkrijgbaar. De kleuren Fresh Olive, Soft Caramel, Coal Black en Steel Grey.

easywalker harvey duo zit

easywalker harvey duo zit kleuren

Rijcomfort van de Easywalker Harvey

Persoonlijk vind ik lekvrije banden en een goede vering echt een aanwinst voor de hedendaagse kinderwagens. Ze absorberen schokken onderweg, waardoor je kindje zo min mogelijk last heeft van hoge stoepranden en onverwachte hobbels en bobbels in de weg. Even wat anders dan die (prachtige) kinderwagens van vroeger 😉 .

Ze zijn lekker stevig en het feit dat je nooit meer met een lekke kinderwagenband kan komen te staan, is een heel fijn extraatje. De duwstang is verstelbaar naar de voor jouw ideale hoogte, heel prettig. Wel moet je opletten met het verschuiven van de stang; ik zit er snel naast, waardoor hij niet goed inschuift. Wanneer ik hakken draag, hoef ik niet te bukken. Ik denk daarom dat lange ouders hier heel blij van worden. En tot slot is hij erg licht en dus relatief makkelijk te tillen. Daarnaast duw je hem met een simpele beweging in elkaar.

easywalker harvey duo zit

De wieg en het zitje kunnen op de voor jouw ideale hoogte gesteld worden dankzij het gebruik van aparte hoogte adapters. Hiermee maak je het mogelijk om dichterbij je kindje te zijn of nóg makkelijker bij de wagen te kunnen. In de tandem positie kan het oudste kind in het onderste zitje makkelijk erin of eruit stappen. Wel zo handig én gezellig zitten.

Lees ook: draagdoek je porte mon bébé

Waar we wel tegenaan lopen, is het kantelgewicht. Hoewel de EasyWalker Harvey eigenlijk een heel lichte kinderwagen is, voelt hij topzwaar aan tijdens het kantelen – zowel met één kindje als twee. Verder zwenken de voorwielen niet zo soepel buitenshuis als ik gehoopt had (binnen, zoals op de peuterspeelzaal overigens gek genoeg wel).

Grote boodschappenmand

Wanneer je de EasyWalker Harvey meeneemt tijdens de boodschappen, dan is de ruime mand echt heel fijn. Niet alleen is hij goed bereikbaar om te vullen, maar ook groot genoeg om veel spullen in kwijt te kunnen. En persoonlijk vind ik dat één van de fijnste punten aan de wagen. Vaak zie je namelijk toch dat die mand ondergeschoven kindje is in het ontwerp, maar deze kinderwagen toont dat design en comfort dus wel kunnen samengaan. Ook als je geen boodschappen gaat doen is de mand heel handig. Als moeder neem je meestal te veel mee en dat kan je hier allemaal in kwijt: van kleed tot complete picknickmand voor onderweg.

Let op:Zodra je gebruik maakt van twee zittingen, vervalt deze ruimte omdat hier de onderste zitting komt. De boodschappenmand is dus alleen bruikbaar wanneer je één kindje in de wagen hebt zitten.easywalker harvey duozit

Twee kindjes in de duo zit, hoe bevalt dat?

De allereerste keer dat we onze EasyWalker Harvey mee naar buiten namen, mocht Rose voorop en May in de onderste wagen. Een totale mismatch. Onze jongste kijkt op alle foto’s heel chagrijnig, omdat ze onderin te weinig zag. Toen we ze omwisselden, was het weer dikke pret. Rose vindt het namelijk geweldig om zich te kunnen verstoppen en zat daarmee onderin natuurlijk precies goed. En May is erg nieuwsgierig, neemt graag in zich op wat er op de wereld gebeurt. Dus wat dit betreft, raad ik aan goed te kijken naar de karakters van je kinderen.

easywalker harvey duo zit ingeklapt

De Easywalker Harvey scoort punten !

Niet alleen thuis is het prettig om zo’n dubbele wagen te hebben, maar ook onderweg moet je ermee uit de voeten kunnen. Onze Fiat Panda is dankzij zijn kleine formaat de ideale auto om te testen hoe gemakkelijk je de wagen kunt meenemen 😉 . Ro nam hem laatst mee naar Blijdorp en dat ging heel makkelijk. Ook heb ik onderzocht of je de complete kinderwagen kunt meenemen, dus met twee zittingen. En hoewel het even passen en meten was, ook dit ging zonder dat het je zicht belemmerde. In een Fiat Panda! Dus wat dit betreft scoort de EasyWalker zeker punten.

easywalker harvey duo zit in auto

Prijzen en accessoires

Een enkele kinderwagen met buggyzitting kost € 649,99. Wil je liever een wagen met reiswieg, dan betaal je daarvoor iets meer: € 799,99. Hiernaast kan je hem volledig naar smaak aanvullen met de volgende accessoires:

 • XL Boodschappentas (€34,99)
 • Voetenzak (€ 89,90)
 • Regenhoes (€ 29,99)
 • Muskietennet voor buggy of wieg (beide € 24,99)
 • Parasol (€ 29,99)
 • Cup holder voor bekers tot 700 ml. (€ 19,99)
 • Snack Tray (€ 19,99)
 • Hoogteadapters (€ 19,99)
 • Adapterset voor autostoel (€39,99)
 • Travel Bag – handig om de wagen te beschermen tegen reizen (€ 99,99)

Wanneer je al in bezit bent van een enkele EasyWalker Harvey, maak je er zo een duo van

 • Losse buggyzitting (€ 149,99)
 • Uitbreidingsset met stang, wielbeschermers en boodschappenmand (€ 124,99)

In totaal komt onze wagen dus neer op een bedrag van € 924,97.

Wil je nog een filmpje zien van een reviewster?

Conclusie van de EasyWalker Harvey review

Wat gebruikscomfort betreft is de EasyWalker Harvey een fijne wagen. Je klapt hem met een simpele beweging in en hij is zeer licht. Ook de hoge duwstang en banden maken hem prettig in gebruik. Praktisch gezien is de uitbreidingsmogelijkheid natuurlijk heel fijn. Toen May een baby was, moesten we destijds een compleet nieuwe duowagen aanschaffen.

We bespaarden op de kosten en namen een vrij goedkope wagen, waarna goedkoop duurkoop bleek. Met de EasyWalker heb je al een goede kinderwagen in handen en kan je hem naar behoefte uitbreiden met een set voor je tweede kindje. Dat is een enorm pluspunt, zeker omdat de aanschaf best prijzig is. Je hoeft niet in te leveren op gemak, want het verschil tussen de lege kinderwagen met één of twee zittingen is miniem. Het extra gewicht zit hem vooral in je baby, dreumes of peuter 😉 .

De stroevere zwenkwielen aan de voorzijde in combinatie met het hogere kantelgewicht vind ik wel een minpunt. Vooral in ons dorp, waar je de ene na de andere stoeprand tegenkomt en regelmatig over slingerpaadjes wandelt, loop je hier regelmatig tegenaan. Toch valt dit weg tegen de voordelen. De EasyWalker is een heel fijne wagen met mooi design en slimme oplossingen en accessoires.

Ben je op zoek naar een fijne duo wagen? Ga je dan zeker verder oriënteren op deze kinderwagen, of probeer hem een keer uit in de winkel! Heb jij andere ervaringen met duo wagens? Ook dat horen we graag!

Ben jij nog op zoek naar een duowagen en ben je overtuigd dat de Easywalker wat voor je zou kunnen zijn? Tot eind april 2017 krijg je er (als je via ons besteld) een gratis voetenzak bij en gratis verzending!

Gebruik bij je bestelling per email de code MAMSATWORKHARVEY

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven