Welke sieraden en edelstenen passen bij welk sterrenbeeld?

Astrologie is al eeuwenlang een fascinerende manier om inzicht te krijgen in onze persoonlijkheden en levenspaden. Astrologie ons kan helpen bij het maken van keuzes in ons dagelijks leven. Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen kenmerken, en deze eigenschappen kunnen vaak worden versterkt en in evenwicht worden gebracht door het dragen van de passende edelstenen en edelsteen sieraden.

In dit blog verkennen we welke edelstenen bij elk sterrenbeeld passen en hoe deze stenen kunnen bijdragen aan persoonlijke groei en balans.

edelstenen sterrenbeelden, welke stenen horen bij welk sterrenbeeld

Sterrenbeelden (dierenriemtekens) en hun edelstenen

De 12 sterrenbeelden, ook bekend als de dierenriemtekens, vormen een fascinerende astrologische reis door de kosmos.

Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen unieke kenmerken en persoonlijkheidstrekken die zijn beïnvloed door de stand van de planeten op het moment van je geboorte. Denk bijvoorbeeld ook maar eens aan je Human Design!

Van de energieke en avontuurlijke Ram tot het intuïtieve en dromerige Vissen, de sterrenbeelden bieden ons inzicht in onze eigen aard en kunnen dienen als een gids voor zelfontdekking en groei.

Of je nu gelooft in astrologie of gewoon nieuwsgierig bent naar hoe de sterren jouw leven kunnen beïnvloeden, de 12 sterrenbeelden vormen een boeiend en eindeloos interessant onderdeel van de menselijke ervaring.

Net als de Gouden Driehoek edelstenen en mijn maan schilderij.

Edelstenen en sterrenbeelden

Hieronder vind je de meest passende combinaties per sterrenbeeld.

Ram (21 maart – 20 april)

Edelstenen: Diamant, robijn, carneool

Ram is het teken van energie en passie. Rammen zijn bekend om hun vastberadenheid.

De diamant, met zijn ongeëvenaarde hardheid, vertegenwoordigt de kracht van de Ram. Robijnen symboliseren liefde en moed, wat de passie en moed van de Ram versterkt.

Carneool, met zijn warm oranje kleur, kan de soms intense energie van de Ram in balans brengen en helpen bij het beheersen van hun emoties.

Stier (21 april – 20 mei)

Edelstenen sterrenbeeld Stier: Smaragd, rozenkwarts, saffier

Stieren zijn aards en sensueel. Smaragden, met hun diepgroene kleur, vertegenwoordigen liefde en vruchtbaarheid, wat goed past bij de sensuele aard van de Stier.

Rozenkwarts, de steen van liefde, bevordert romantiek en harmonie. Saffier brengt stabiliteit in het leven van een Stier en helpt hen gefocust te blijven op hun doelen.

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Edelstenen: Agaat, citrien, tijgeroog

Tweelingen zijn nieuwsgierig en communicatief. Agaat, met zijn kalmerende eigenschappen, verbetert de communicatievaardigheden van Tweelingen.

Citrien brengt positieve energie en optimisme, terwijl tijgeroog helderheid en inzicht brengt, wat perfect past bij de nieuwsgierige aard van Tweelingen.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Edelstenen: Maansteen, parel, smaragd

Kreeften zijn gevoelig en intuïtief. Edelstenen zoals Maansteen versterkt hun intuïtie en emotionele diepgang bij dit sterrenbeeld.

Parels symboliseren zuiverheid en kunnen helpen bij het in evenwicht brengen van de emotionele golven van de Kreeft. Smaragd brengt emotionele balans en helpt bij het koesteren van relaties.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Edelstenen bij dit sterrenbeeld: Peridoot, tijgeroog, gouden topaas

Leeuwen zijn zelfverzekerd en creatief. Peridoot stimuleert de creatieve kant van de Leeuw en bevordert positieve energie.

Tijgeroog helpt bij het behouden van zelfvertrouwen en gouden topaas staat voor succes en overvloed, wat de ambitieuze aard van de Leeuw ondersteunt.

Maagd sterrenbeeld met edelstenen(24 augustus – 22 september)

Edelstenen: Saffier, carneool, amazoniet

Maagden zijn analytisch en praktisch. Saffier bevordert mentale helderheid en helpt Maagden bij hun kritische denkvermogen.

Carneool brengt vitaliteit en passie in hun leven. Amazoniet helpt bij het in balans brengen van emoties en stimuleert persoonlijke groei.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Edelstenen: Lapis lazuli, rozenkwarts, opaal

Weegschalen zijn harmonieus en diplomatiek. Lapis lazuli bevordert innerlijke vrede en helpt bij het vinden van evenwicht.

Rozenkwarts staat voor liefde en bevordert harmonieuze relaties. Opaal edelstenen helpen bij het vinden van balans en stimuleren creativiteit voor sterrenbeelden zoals de weegschaal.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Edelstenen: Granaat, robijn, toermalijn

Schorpioenen zijn gepassioneerd en vastberaden. Granaat symboliseert passie en liefde, wat goed past bij de diepe emoties van de Schorpioen.

Robijnen symboliseren liefde en moed, wat de kracht van de Ram versterkt. Toermalijn biedt bescherming tegen negatieve energie en stimuleert persoonlijke transformatie.

Sterrenbeeld Boogschutter en edelstenen(22 november – 21 december)

Edelstenen: Labradoriet, lapis lazuli, saffier

Boogschutters zijn avontuurlijk en optimistisch.

Labradoriet brengt zelfvertrouwen en positieve energie in het leven van de Boogschutter. Lapis lazuli bevordert wijsheid en spirituele groei.

Saffier bevordert stabiliteit in het leven van een Boogschutter en helpt hen doelen te bereiken.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Edelstenen: Bergkristal, rookkwarts, toermalijn

Steenbokken zijn verantwoordelijk en ambitieus.

Bergkristal helpt bij het behouden van focus en discipline, wat perfect past bij de doelgerichte aard van de Steenbok.

Rookkwarts helpt bij het loslaten en geeft kracht. Toermalijn biedt bescherming tegen negatieve energie en stimuleert persoonlijke transformatie.

Waterman sterrenbeeld met edelstenen(21 januari – 19 februari)

Edelstenen: Amethist, aquamarijn, fluoriet

Watermannen houden van uitdagingen en zijn idealistisch.

Amethist bevordert spirituele groei en intuïtie, wat goed past bij de diepe gedachten van de Waterman. Aquamarijn brengt emotionele helderheid en helpt bij het communiceren van ideeën.

Fluoriet verbetert de concentratie en ondersteunt creatieve inspiratie.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Edelstenen:  Aquamarijn, amethist, amazoniet

Vissen zijn empathisch en dromerig.

Aquamarijn brengt emotionele helderheid en deze edelstenen helpen mensen met het sterrenbeeld Vissen bij het begrijpen en uiten van hun emoties.

Amethist bevordert spirituele groei en helpt bij het versterken van hun intuïtie. Amazoniet brengt kalmte en helpt Vissen om in contact te komen met hun diepste gevoelens.

Sterrenbeeld Sieraden

Nu je weet welke edelstenen bij welk sterrenbeeld passen, kun je overwegen om sieraden te dragen die deze stenen bevatten. Hier zijn enkele ideeën voor sterrenbeeld sieraden:

  • Hangers: Draag een hanger met de edelsteen die bij je sterrenbeeld past om je energie in balans te brengen.
  • Ringen: Kies een ring met je sterrenbeeld edelsteen om geluk en bescherming te bevorderen.
  • Armbanden: Een armband met de juiste steen kan je helpen bij het omgaan met de uitdagingen die je sterrenbeeld kenmerken.
  • Oorbellen: Draag oorbellen met edelstenen die passen bij je sterrenbeeld om je innerlijke kracht te vergroten.
  • Kettingen: Een ketting met een hanger die je geboortesteen bevat, kan een subtiel maar krachtig statement zijn.

Wil je meer weten over sieraden, edelstenen en sterrenbeelden? Check dan eens hier.

Kort samengevat

Astrologie kan een leuke en inspirerende manier zijn om je sieradenkeuzes te beïnvloeden.

Of je nu gelooft in de kracht van edelstenen of gewoon op zoek bent naar een persoonlijke touch in je stijl, het dragen van sieraden die bij je sterrenbeeld passen, kan een unieke en betekenisvolle toevoeging aan je look zijn.

Dus, kijk eens naar de edelstenen die bij jouw sterrenbeeld horen en laat je persoonlijkheid stralen door middel van prachtige sieraden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven