Een bijzonder moedige jongen

Vandaag kreeg ik er een nieuwe volger bij op Twitter. Een jongen van 17 jaar. Opmerkelijk, want mijn product (dierbare boekjes uitgeven voor nabestaanden) is niet direct een onderwerp dat een 17-jarige jongen aanspreekt. Maar deze jongen wel. Deze jongen is anders, bijzonder.

Waarom? Hij heeft het lef gehad om ervoor uit te komen dat hij gepest is. Hij heeft het lef om boven de kudde uit te steken. Hij heeft een initiatief opgestart om kinderen die nu worden gepest te helpen. Belangeloos en vol overtuiging. Hij schreef een brief aan de minister-president. Om het pesten te stoppen. Ik kom veel mensen tegen die zich entrepreneur noemen. Deze jongen is dat in hart en nieren.

De jongen waar ik het over heb is Jeffrey Arenz, de oprichter van Skizzle Nederland (www.skizzle.nl). Hij krijgt een niet te onderschatten steun van 3 mensen. De steun die Skizzle biedt, gaat voornamelijk uit naar de kinderen, maar ze hebben ook tips voor de ouders om signalen te kunnen herkennen. Dat schijnt lastig te zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook lastig vind om te reageren als ik merk dat er gepest wordt.

Toevallig merkte ik vandaag in de speeltuin dat er een meisje werd uitgelachen door een groep andere meisjes. Ik liep er op af en vroeg aan ze of er wat aan de hand was.  Ze ontkenden. Ik uitte mijn twijfel en vertelde de meisjes dat ik ze in de gaten hield. Ik heb ze niet meer zien pesten. Ook het uitgelachen meisje hield ik in de gaten. Of ze wel lekker speelde, of ze wel kon genieten. Naar mijn idee lukte dat en was het pesten afgewend. Ik reageer vanuit mijn gevoel, maar ben tegelijkertijd bang om het erger te maken voor het meisje. Bang dat de pesters het meisje later opzoeken. En toch. Een stemmetje in mij zegt dat ik moet blijven reageren op pesters. Als niemand iets doet… waar eindigt het pesten dan?

 

Meer lezen van Helen? Kijk dan hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top