Een dagje wellness waarbij niets moet en alles mag

Soms krijg je gewoon een kadootje in je mailbox, zoals de uitnodiging van Cherry Picker en Lighthouse Works voor de Happy Healthy Sunday. Dit is een wellness dag met yogalessen, sauna, sappen en nog veel meer maar dit is vooral een dag waar je tijd voor jezelf neemt en waar niets moet en alles mag.

Dat klonk bij mij dus als muziek in de oren dus op een mistige zondagochtend vertrok ik naar hotel de Heerlickheyd in Ermelo. Om alvast in de stemming te komen, had ik een yogamuziekje in de auto opgezet en dat werkte al best ontspannend. Vandaag hoefde ik dus even niet alle ballen in de lucht houden waarmee ik normaal jongleer en kon ik gewoon de dag op mij af laten komen. Ik zou wel zien wat ik ging doen en waar ik zin in had.

Na een leuke en vooral warme ontvangst van het team van Lighthouse Works voelde ik me al helemaal op mijn gemak. Als eerste stond er een yogales op het programma.  Een fijne les die voor beginnende  en gevorderde yogi’s goed te volgen en uitdagend is. Na de yogales zag ik dan ook alleen maar lekkere frisse en ontspannen gezichten om je heen.

Schoonheid zit van binnen
Daarna nam ik deel aan de Natural Beauty workshop waar mijn ogen letterlijk open zijn gegaan. Tijdens deze workshop werd mij uitgelegd hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn huid er super uitziet. Dit doe je dus niet alleen door goede reiniging en het gebruik van cremes maar je verzorgt je huid vooral van binnenuit. Dat betekent  dat je voor voldoende vitamines in je voedingspatroon moet zorgen en wat extra glazen water kunnen ook helemaal geen kwaad.
Dat is niet alles want we kregen ook uitleg over gezichtsgymnastiek. Deze oefeningen zorgen ervoor dat je spieren en de doorbloeding van je gezicht een extra boost krijgen met als gevolg een stralender uiterlijk met minder diepe rimpels. En nu trek ik dus iedere ochtend onder de douche braaf mijn serie gekke bekken, tot groot vermaak van mijn echtgenoot!

Ook de sapproeverij was voor mij een eyeopener. Ik ben iemand die veel lekker vind en zelf ook al aan het experimenteren is met verschillende groente- en fruitsappen. Maar er is een groente waar ik heel hard voor weghol, namelijk bieten. En toch was de mix van rode bietensap, druiven en granaatappel in een woord zalig. Maar ook de andere sappen waren echt superlekker.
Daarna volgde de Indian Head Massage. Tijdens deze massage was ik heerlijk aan het wegdromen en ik heb nog een hele poos na zitten genieten van de ruimte die ik na de massage in mijn nek voelde.

Heerlijk ontspannen
Tijdens de vrije uurtjes had ik bedacht om de sauna in te gaan en een wandeling in het bos te maken. Maar daar had ik eigenlijk helemaal geen zin meer in. De zon scheen en het was heerlijk toeven op het terras. Daar heb ik dan ook een paar uur gezeten met wat tijdschriften, een goed boek en een heerlijke mok thee. Die sauna en die wandeling komen wel weer een andere keer aan bod.
Deze fijne dag werd afgesloten met een ontspannen meditatie, wat mij voor de verandering eens goed afging. Dat kon ook niet anders na zo’n ontspannen dag!
De Happy Healthy Sunday is mij heel goed bevallen en ik ben dan ook helemaal opgeladen en met een big smile naar huis vertrokken. En dat kwam niet alleen door het veelzijdige programma want het team van Lighthouse Works zorgen er voor dat het je aan niets ontbreekt. Ze stralen stuk voor stuk rust uit en er hangt een heerlijke positive fibe bij ze die aanstekelijk werkt. Als je een dag omgeven wordt met mensen die zo stralen, ga je dat vanzelf ook doen. Voor mij was het een geweldige kennismaking en is dit zeker niet de laatste keer dat ik meedoe

Lighthouse Works organiseert ongeveer 6 keer per jaar de Happy Healthy Sunday en deze wellness dag is een hele goede eerste kennismaking met hun aanbod. Je kan bij ze terecht voor bijvoorbeeld een retraite, yoga of detox weekend én zelfs voor een yoga cruise in Turkije!

Lezersaanbieding
Ben jij toe aan ontspanning en wil jij maar wat graag een detox weekend houden dan heb ik een leuke aanbieding voor je. Als je een detox weekend bij Lighthouse Works boekt dan krijg je een Indian Head Massage erbij kado! Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is bij de opmerkingen op je boekingsformulier ‘lezersaanbieding Mamsatwork’ in te vullen.

De volgende wellness op mijn wishlist? BESTEMMING: THAILAND!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven