Een derde kind? Ik had haar voor geen goud willen missen!

Zit jij op dit moment te twijfelen over of je voor een derde kind zou willen gaan of niet? Voor zover je het voor het ‘kiezen’ hebt waarschuw ik je alvast. Laat je vooral niet meeslepen door mijn enthousiasme! Wij vrouwen zijn soms erg gevoelig voor wat anderen ergens van vinden en zijn daardoor gemakkelijk te beïnvloeden. Ben je na het lezen van deze blog helemaal om en wil je persé een derde kind, praat dan toch liever eerst even met je mannelijke partner 😉 . Mannen zijn meestal meer geneigd om eerst zelf goed na te denken (zijn wat rationeler), laten zich minder door anderen meeslepen. Dat is best verstandig als het om een dergelijke grote keuze gaat!

een derde kind

Een derde kind is niet altijd een keuze

Een derde kind is natuurlijk niet eens altijd een keuze. Het is ook iets waar je onwijs veel geluk mee hebt als het je is gegund, laat ik dat voorop stellen! Maar, als je al twee kinderen hebt mogen krijgen, dan is bij de meeste mensen de keuze voor een derde toch lastiger dan de keuze was bij de tweede. Dat komt doordat het al zo ontzettend fijn is dat je twee kinderen hebt gekregen. Helemaal als dit ook nog eens gezonde kinderen zijn. Dan wil je toch niks liever dan dat dit grote geluk zo mag blijven. Waarom zou je dit geluk op de proef stellen en gaan voor een derde? Misschien gaat er nu wel iets mis? En misschien houdt je wel te weinig tijd, geld en energie over om iedereen voldoende te geven? Zo zijn er vast en zeker nog veel meer vragen die door je hoofd spoken…

Lees ook: een kind van 2 en de peuterpuberteit

Voor ons was ze een cadeautje

Wij hebben ons niet bezig hoeven houden met al deze vragen, omdat onze derde dochter een cadeautje was. Zij is ons geschonken. Ik snap nog steeds niet hoe precies, maar dat doet er helemaal niet toe. Wij zijn vanaf het allereerste moment blij dat ze erbij kwam, ons derde prinsesje! Het is een typisch derde kind: een vrolijke grapjas, vrij en spontaan. Iedereen is dol op haar, onze kleine verwende ukkepuk. Dat laatste zal ze altijd blijven ook. Ze heeft niet één, maar drie moeders, die haar verzorgen, troosten en vertroetelen. Het enige waar ze het soms moeilijk mee heeft, is dat er zoveel aan haar wordt getrokken ! Er is natuurlijk geen standaard derde kind. Ik vertel hier alleen maar hoe ons derde kind is en hoe ik het om mij heen vaak zie. Ik herken dit ook in hoe ik zelf vroeger (als derde kind) was.

Lees ook: kinderen opvoeden en grenzen stellen, schreeuwen en straffen hoort erbij!

Tuurlijk is het drukker

En voor ons gezin? Tja, het geeft echt wel wat meer drukte (en met name strijd) in huis. Het is dan ook harder werken met drie. Dat merken we het meest als we even met één of twee kinderen in huis zitten. Echt een groot verschil vinden wij. Maar dit weegt voor ons niet op tegen de enorme gezelligheid die ons derde kind met zich meebrengt.

De opmerking ‘Hoe meer zielen hoe meer vreugd’, vind ik hier heel goed bij passen. Vooral als kinderen goed samen kunnen spelen, zoals die van ons, geldt deze uitspraak. Wat kunnen ze veel lol en plezier beleven samen. En natuurlijk ook met ons. Met een derde kind, heb je er ook nog een persoontje extra bij om zielsveel van te houden en die ook heel veel van jou houdt (als het goed is!). Maar, dit verhaal zal voor iedereen anders zijn. Wij hebben gewoon onwijs veel geluk met drie gezonde dochters en vijf mensen die het goed hebben samen.

En, weet je het al? Wees verstandig hè! Eerst je man erbij betrekken 😉 . Of misschien heb je al drie kinderen en wil je jouw ervaring met ons delen? Ik ben wel nieuwsgierig hoe jij het ervaart!

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

4 gedachten over “Een derde kind? Ik had haar voor geen goud willen missen!”

  1. Ik heb er 4, gezellige drukke boel 3 jongens en een meisje 13-10-7-2 (en een baan 5 ochtenden) af en toe wat weinig tijd voor mezelf maar naarmate ze ouder worden wordt het wel steeds makkelijker ?

  2. Hoeraaa hier ook straks een derde. Mijn man en ik wilden altijd 3 kinderen en het is ons gegeven. We wilden ze het liefst alle drie achter elkaar. Onze zonen zijn 1 & 2 jaar en kijken uit naar de kleine. Hetis een verrassing wat of hij/zij zal worden. We houden al ontzettend veel van de beeb 😉

  3. Hier inderdaad ook een kleine verrassing. Ik voelde me soms bezwaard, wetend dat het bij anderen zoveel moeite kost. Verder heel herkenbaar verhaal, het is mooi! Ik geniet elke dag van ze, ondanks dat de jongste twee nu peuter en dreumes zijn. Het is gezellig. Chaotisch, maar leuk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven