Een echt eigen bedrijf

Logo KvKEindelijk heb ik dan een heus, echt eigen bedrijf. Met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel is het echt officieel. Dat is reden voor een feestje, maar het betekent ook dat ik nu echt iets moet gaan doen. Klanten werven, mijn netwerk uitbreiden – dat soort dingen. De tijd van hobbyisme is voorbij.

Schrijven is al heel lang mijn passie. Mijn fantasie staat zelden stil. Al op de basisschool schreef ik verhalen; op de middelbare school ging ik hier mee door. Als ik van school naar huis fietste, kwamen er vrij vaak ideeën in mij op voor weer een verhaal. Soms stond het wat op een lager pitje, maar ik was er wel vaak mee bezig. In april 2010 ben ik begonnen met mijn blog en werd het al wat serieuzer. Toen ik in november te horen kreeg dat mijn contract bij Ziggo niet verlengd werd, besloot ik meer te gaan doen met die schrijverij. Ik vond dat het tijd werd dat ik ervan kon gaan leven. Dus begon ik mij aan te prijzen als tekstschrijfster, kwam er een apart onderdeel van mijn website voor dat doel en begon ik mijn netwerk uit te breiden. Samen met mijn lief ging ik naar de Open Coffee Club, waar Thijmen voor heel wat aanspraak zorgde. Ik werd zowaar lid van LinkedIn.

Maar nog steeds voelde het wat vrijblijvend voor mij. Inmiddels had ik ook weer een nieuwe baan gevonden, bij de BelastingTelefoon, afdeling Toeslagen. Dat werk bevalt me goed en ik weet zeker dat ik daarvan wekelijks mijn loon krijg. Ik hoef dus nog niet te kunnen leven van mijn geschrijf. Afgelopen week ben ik dan toch naar de Kamer van Koophandel gegaan om mij daar in te schrijven en heb ik mij meteen maar aangemeld bij de ING voor een zakelijke rekening. Ineens is het echt, is het reëel en heb ik officieel een eigen bedrijf. Wat voelt dat stoer! Voor mezelf is het ook een goede stok achter de deur: het is officieel dus moet ik er meer voor doen. Momenteel houdt dat vooral in: druk op zoek gaan naar klanten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het gaat me vast lukken. De aanhouder wint!

4 reacties op “Een echt eigen bedrijf”

  1. Mariska den Hartog

    Wat goed, gefeliciteerd en succes! Ik ben dit jaar ook officieel voor mezelf begonnen als freelance redacteur. Als je vragen hebt of ervaringen wilt delen, let me know: mariska@derapperedacteur.nl

    (mag dit eigenlijk wel joyce? geen poging tot verkapte reclame hoor!)

    groetjes,
    Mariska

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top