Een elektrische fiets onbetaalbaar en suf? Juíst niet!

Ik ben lui. Zo, dat is eruit, ik geef het eerlijk toe. Wanneer ik bijvoorbeeld bij het ziekenhuis parkeer, naar de ingang loop en een parkeerplaats (voor mijn gevoel) véél dichterbij zie..’baal’ ik dat ik die over het hoofd heb gezien. Had me weer een paar spaarzame loopmeters gescheeld. Voor mijn werk als freelance journalist heb ik regelmatig afspraken in de regio. In theorie zou ik deze afstanden gemakkelijk per fiets af kunnen leggen. Maar terwijl mijn brein nadenkt over het open maken van de schuur, het ontstoffen van mijn fiets, de banden oppompen, de poort open maken, en weer op slot…zit mijn kont al in de auto en draait mijn hand de contactsleutel om.

Maar wat mij het meest tegenhoudt in het ter hand nemen van mijn splinternieuwe maar amper gebruikte mamafiets is het feit dat ik graag geur- en zweetloos op mijn afspraak arriveer. Heb ik een wind of viaductje tegen? Resulteert dat in klotsende oksels en een piepende ademhaling. Niet echt de eerste indruk die ik graag achter wil laten. Om maar te zwijgen over een trillend handje van de adrenaline, dat geen notities geschreven krijgt.

Fier kwamen ze voorbij gezoefd. De senioren op hun elektrische fiets. Hun zwakke gestel ondersteund door wat extra power. Een soort van ik-wil-wel-maar-ik-kan-niet fietsen.

E-bike
E-bike

Dat is tenminste de algemene indruk. Tot enkele jaren geleden. Elektrisch vervoer is namelijk hip en duurzaam, iets van het heden én de toekomst. Steeds meer studenten weten hun weg naar en met elektrisch vervoer te vinden. De afstand, wind en viaducten zijn geen excuus meer om de tweewieler niet ter hand te nemen. Het is juist de stijgende populariteit die de kosten drukt, waardoor een elektrische fiets voor de meesten binnen handbereik ligt. Daarbij is een stopcontact alles wat je nodig hebt om de boel weer op te laden. De accu van de fiets dan.

Beroepshalve heb ik ooit een proefrit mogen maken op een elektrische fiets. Mijn devies is: wanneer ik ergens over schrijf, in dit geval was dat een advertorial, ik als het even kan moet weten en/of ervaren waarover ik schrijf. Wat onwennig werd ik met enige assistentie en uitleg op een e-bike gehesen. En daar zoefde ik. Recht een flink viaduct op. Even de versnelling opschroeven en hup, de wind door mijn haren, maar met een glimlach op mijn gezicht, zonder zweetuitbraak en toch in beweging. Fantastisch! Al zat er een kind voorop, achterop, met fietstassen vol boodschappen eronder en nog een kind achter me aan in een fietsbuggy, niets kan je nog deren! Hoofd omhoog, schouders naar achteren en met de pumps op de pedalen op pad. Geen ploeterende schoolgaande pubers meer over de dijk die zwenkend en soms met de kont in de lucht en de neus in het stuur de harde wind trotseren. Welnee! Gas erop en iPod aan!

Wil je zelf eens ervaren hoe ontspannen elektrisch fietsen is? Matrabike beschikt over een ruim assortiment elektrische fietsen voor dames, heren en zelfs elektrische vouwfietsen. Ze staan voor kwaliteit en garanderen de meest scherpe online prijzen. Binnen een week staat jouw nieuwe fiets gemonteerd en al voor de deur.

Elektrisch fietsen is hip en duurzaam!
Elektrisch fietsen is hip en duurzaam!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven