Een heerlijk dagje Omniversum, Museon en strand!

Met een vriendin en haar zoon zijn mijn dochters en ik onlangs naar het Omniversum en het Museon geweest. Het Omniversum was voor ons (moeders) zeker 10 jaar geleden en onze kinderen waren er nog nooit geweest. Eenmaal binnen kwam het weer helemaal terug, dat scherm waar je “helemaal in zit”, is toch een bijzondere ervaring. Dat merkten we ook aan de kinderen. Wij zagen Born to be Wil, een prachtige film over twee vrouwen die hun leven hebben gewijd aan het opvangen van olifanten- en oerang oetangweesjes in Kenia en op Borneo.

Na het Omniversum gingen we naar het naastgelegen Museon, een leuk en zeer kindvriendelijk museum met tentoonstellingen en activiteiten over de mens en de aarde: Hoe is de aarde ontstaan, wanneer leefden er dinosaurussen, hoe zagen de eerste mensen eruit. In het Museon kunnen kinderen zelf actief zijn. Spelenderwijs leren ze van alles over de mens en zijn wereld. En in de vakanties zijn er altijd extra dingen als een Atelier waar geknutseld kan worden of een quiz.

Na het Museon zijn we een stukje verder gereden richting het strand van Kijkduin waar we nog een strandwandeling hebben gemaakt en pannenkoeken gegeten aan de boulevard. Al met al een heerlijk dagje uit!

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

2 gedachten over “Een heerlijk dagje Omniversum, Museon en strand!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven