Een heerlijk middagje Villa Zebra in Rotterdam

Laatst ging mijn oudste dochter iets doen met een vriendinnetje en besloten mijn jongste dochter , Isa, en ik om er met z’n tweetjes een gezellige middag van te maken. We wonen in Rotterdam, maar waren nog nooit bij Villa Zebra geweest. En natuurlijk zouden we met de tram gaan, want dat is op zich altijd al een feestje!

Bij Villa Zebra aangekomen, viel het me op dat alle medewerkers heel kindvriendelijk zijn. Natuurlijk is dat de bedoeling bij een museum speciaal voor kinderen, maar het is altijd fijn om te merken dat een concept helemaal klopt. De dame bij de balie nam er de tijd voor om aan Isa uit te leggen wat er allemaal te doen is: een tentoonstelling voor kinderen van 3 t/m 6 jaar: ZELF! en een tentoonstelling voor kinderen van 7 t/m 12 jaar:  “De Kannibaal”.

Wij begonnen met ZELF! waar Isa (6) meteen leuk werd opgevangen door een medewerkster die uitlegde wat er te doen was. Isa begon met het maken van een ketting die in de “Blacklight Disco” een geweldig leuk effect gaf. “Bij de dokter” kon je met allerlei stoffen lichaamsdelen nieuwe mensen maken en “In de keuken” kon je lekker zelf aan de slag. Na ZELF zijn we nog even naar “De Kannibaal” gegaan, een tentoonstelling over leven en dood, duurzaamheid en hergebruik. De kunstwerken  van Joep van Lieshout in combinatie met uitdagende vragen laten kinderen nadenken over keuzes die ze dagelijks maken. Voor Isa nog net iets te hoog gegrepen, maar toch leuk om even doorheen te lopen.

In het café met spannende spelletjestafels en een leeshoek met nog meer spelletjes hebben we uiteindelijk nog even wat gegeten en gedronken.  Een heerlijk middagje uit voor € 7 p.p. en voor de kinderen inclusief een workshop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven