Liever met je hond op de bank dan met je partner?

Een hond helpt iedereen. Persoonlijk kan ik me daar wel in vinden, want ik ben een echte dierenliefhebber. En gek op honden. Het onderzoek wat de uitgever van het boek ‘een hond helpt iedereen’ echter gehouden heeft onder bijna 1500 mensen, dat verbaast me wel!

63% van de ondervraagden geeft namelijk aan dat ze zich beter voelen bij hun hond dan bij hun partner. En als het gaat om vrienden, dan komen die er helemaal bekaaid af! 74% van de deelnemers spendeert liever tijd met hun hond dan met hun vrienden. Overigens moet hier wel even bij aangegeven worden dat het vooral om vrouwelijk deelnemers gaat die deze enquête hebben ingevuld. Geen idee of dat dit ook voor mannen geldt.

een hond helpt iedereen

Een hond helpt iedereen

Sandra Dekker, schrijfster van het boek ‘Een hond helpt iedereen’ is echter helemaal niet verbaasd door deze uitslag. Als kynologisch gedragstherapeut en hulphondencoach weet zij inmiddels dat een hond van onschatbare waarde is.

In de drukte en hectiek van ons leven is het heerlijk om bij je hond te zijn. We zijn te druk in ons hoofd en er wordt teveel van ons verwacht. Een hond gaat daar niet in mee en zorgt er volgens Sandra voor dat je weer terug komt bij je gevoel. Stiekem snap ik heel goed wat ze daar mee bedoelt. Ik ben niet voor niets weer begonnen met mijn uitgebreide dagelijkse wandelingen. Om mijn hoofd leeg te maken.

Een hond accepteert je onvoorwaardelijk. Ik zie ook wat onze hond bijvoorbeeld teweeg brengt bij onze kinderen. Als ze boos of verdrietig zijn. Even knuffelen met de hond kalmeert ze, waardoor ze hun emoties beter een plek kunnen geven. Die gave is overigens niet alleen weggelegd voor honden, maar ook voor andere huisdieren. Huisdieren en kinderen hebben een uitstekende match!

Lees ook: huisdieren en kinderen, de top 10

Goed voor je gezondheid

Honden zijn ook goed voor onze gezondheid blijkt uit het social-mediaonderzoek. Maar liefst 95% van de ondervraagden voelt zich minder eenzaam en gelukkiger dankzij hun hond. Ruim 88% zegt bovendien dat hun hond zorgt voor een flinke portie dagelijkse beweging. Eerlijkheid, respect en onvoorwaardelijke vriendschap, dat is de basis van de goede band tussen hond en mens volgens de deelnemers. En samen hondenfilms kijken op de bank natuurlijk!

Een hond kan overigens ook neurotische trekjes ontwikkelen bij mensen. Of nu ja… de hond zelf niet, maar de poepzakjes wel 😉

Lees ook: wat hondenpoepzakjes met je psyche doen

Het boek ‘Een hond helpt iedereen’

Het boek ‘Een hond helpt iedereen’ is gebaseerd op verhalen van hulphonden. Hoe zij hun baasjes bijstaan in het leven op het gebied van autisme of door PTSS klachten te verminderen. Er worden zelfs honden getraind die uiteindelijk hun baasje erop attenderen als hun bloedsuikerspiegel te laag is!

Nieuwsgierig geworden naar het boek? Je vindt het bij Bol.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven