Een kop thee bij een internetsite in plaats van bij een catalogus

Al sinds 1949 zijn ze actief en sinds 1979 in Nederland. Otto. Ik herken ze nog uit mijn puberteit. Zo’n dikke catalogus op de deurmat. Heerlijk vond ik dat altijd. Een kop thee erbij en dan door de kleding bladeren. Kijken of er iets leuks voor me tussen zat. Eerlijk gezegd kan ik me niet meer herinneren of dat vaak het geval was. Ik heb er wel zo nu en dan besteld, maar de belevenis eromheen is me totaal ontschoten. Feit is wel dat die dikke catalogus me bij blijft. Niet meer van deze tijd hè. Geen idee of dat ze hem nog hebben, maar als je de website bekijkt is dat ook niet meer nodig. Man, wat hebben ze veel te koop zeg. Van kleding (dames, heren en kinderen) tot huishoudelijk en van sport tot wonen. Zelfs de multimedia is vertegenwoordigd.

Eerlijk gezegd vind ik die hele grote webshops een beetje teveel van het goede. Je gaat toch niet lekker op je gemak (met een kop thee erbij) 70 pagina’s bekijken op internet. Dan is een catalogus op de bank toch net wat lekkerder nietwaar? Als je op zoek bent naar iets specifieks, dan is het natuurlijk geen probleem. Want met een goede zoekactie kom je bij Otto al snel dicht in de buurt van wat je zoekt. Je kiest makkelijk op categorie, merk of maat, geen probleem. Al gauw reduceer je het aantal pagina’s dan tot een paar en dat is goed te doen vind ik.

Otto houdt zich daarnaast bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Je kan eenvoudig bij een product zien in hoeverre het bijdraagt aan onze toekomst. Of het milieu vriendelijk is, gemaakt van ecologisch textiel of gegarandeerd niet door kinderen gemaakt etc etc. Op zich fijn dat je ziet waar je voor kiest. Waar je wel rekening mee moet houden zijn de levertijden. Heb je haast? Bestel dan liever niet bij de Otto maar zoek een kleinere webshop die je product op  korte termijn kan leveren. Minimale levertijd bij de Otto is al gauw 5 dagen, maar langer kan het ook duren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven