Een leeuw in mijn cornflakes: een kinderboek met een moderne moraal

Kinderboeken; ook nu ik mama ben, ben ik er nog steeds groot fan van. En dan is het handig dat je kinderen hebt. Want je hebt een perfect om excuus om ze te blijven lezen 😉 . Meestal geen straf. En dit keer las ik, samen met de kids, “Een leeuw in mijn cornflakes”. Een boek met daarin een duidelijke tip, om vooral NIET mee te doen met de actie “gratis leeuw bij 100 zegels.” Maar je weet hoe dat gaat. Alle klasgenoten zijn al volop aan het hamsteren geslagen. Herken je dat wel in je eigen kids? Dan is dit boek vast ook een leuk leesboek voor jou én je kinderen. Hier lees je de review.

Sparen of meedoen aan een spaaractie?

In Een leeuw in mijn cornflakes leren de kinderen hun lesje the hard way. Is soms ook het enige wat helpt 😉 . Maar het levert wel een spannend verhaal op. De kinderen die wél voor een leeuw gingen sparen, kregen het namelijk zwaar te verduren. Ze waren in een keer al hun zakgeld kwijt aan de cornflakes en waren daarna eeuwen bezig alle zegels uit te knippen. Al die pakken cornflakes moesten ook nog eens leeg gegeten worden… Maar dat hadden de kinderen er graag voor over. Net als een heleboel andere kinderen.

En toen, toen kwam er maar geen leeuw. Terwijl alle anderen wel al hun leeuw gekregen hadden. imageUiteindelijk werd er wat bezorgd. Maar het was geen leeuw! Die waren op. Er werd van alles bezorgd. Maar het was niet de leeuw waar ze zo hard voor gewerkt hadden. De kinderen en papa en mama baalden en gingen in gesprek met de cornflakes-mensen.
Uiteindelijk loopt het heus wel goed af hoor. Maar let wel op de tip: “ga dus nooit voor een leeuw sparen!”

Voorlezen uit Een leeuw in mijn cornflakes

Ik las het boek voor aan mijn kinderen en heb het in een ruk uitgelezen. Wat een super leuk boek! Ik moest gewoon weten hoe het zou aflopen. Mijn zoontje van anderhalf vond de dierengeluiden die ik er bij maakte helemaal geweldig en mijn dochter van bijna zes vond het een spannend en erg leuk verhaal. Nu gebruikt ze het boek om te oefenen met lezen.

Het boek is erg leuk geschreven en zit vol met prachtige illustraties. Het verhaal is herkenbaar, als je zegels kunt sparen voor iets wat gratis is… Daar wil iedereen toch wel aan mee doen? Maar of een gratis leeuw nu zo handig is….. Een leeuw in mijn cornflakes; een super leuk boek om cadeau te geven, voor een verjaardag of natuurlijk met de komende feestdagen en te verkrijgen bij Bol.com. Nu bestellen en je hebt het morgen in huis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven