Een peeling voor je huid kan je laten stralen: zo doe je dat!

Naast de dagelijkse verzorging zijn er ook producten die bij de basis verzorging horen maar niet dagelijks gebruikt worden. Zoals een peeling of maskertje. Een peeling voor je huid kan wonderen doen! Het zorgt ervoor dat je huid weer zacht en stralend wordt. Er zijn verschillende soorten peelings. Bijvoorbeeld met een korrel, met fruitzuur of met enzymen. Het hangt van je huidtype af welke je het beste kunt gebruiken. In dit blog lees je alles over een peeling voor je huid.

Lees ook: Het stappenplan om in 3 minuten per dag je gezicht verzorgd te houden

Welke peeling voor je huid kies jij?

Er zijn dus verschillende types peeling mogelijk. Welke peeling voor je huid je kiest hangt af van je huidtype.

Een peeling met korrel

Het eerste type is een peeling met een korrel. Dit noemen we ook wel een scrub. Een scrub gebruik je het liefste als je een vette huid hebt. Je hebt zichtbare poriën en deze produceren meer talg dan normaal. Door structuur worden je huid en de poriën mooi schoon. Wanneer je een normale tot vette huid hebt gebruik je het 1 tot 2 maal per week.

Een AHA fruitzuur peeling

Een peeling voor je huid kan ook door middel van een fruitzuur peeling (voor normaal thuis gebruik). Deze peeling zorgt ervoor dat de dode laag cellen verdwijnen en kan ook lichte pigment storingen verminderen. Je brengt een laagje aan op je huid en laat dat 10 minuten inwerken. Dit type is ook erg geschikt voor een gecombineerde of vette huid. 1 Maal per week is voldoende.

Een enzym peeling

Een enzym peeling is uitermate geschikt voor de gevoelige of dunne huid. En zeker ook voor de rijpe huid is dit een zacht product die effectief de dode huidcellen oplost. Zelfs bij couperose ( die kleine gesprongen adertjes die je vaak vooral op de wangen ziet) kan het geen kwaad om zo’n product te gebruiken. Belangrijk is dat je geen masserende beweging maakt op couperose.  1 Maal per week is voldoende.

Lees ook: Van je pigmentvlekken af met behulp van een crème? Het kan.

Waarom gebruik je een peeling of scrub?

Je weet nu welke type peelings er zijn. Maar waarom gebruik je eigenlijk een peeling voor je huid? Je huid bestaat uit verschillende laagjes, onderin de huid worden nieuwe cellen gemaakt en deze worden langzaam naar boven geduwd. Dat proces duurt bij hele jonge mensen ongeveer 16 dagen en als we ouder worden vertraagt dat naar 28 dagen. De bovenste laag, waar je dus tegenaan kijkt, is eigenlijk afgestorven huid.

Wel een beetje een gek idee. Wanneer je ouder wordt kijk je langer tegen de afgestorven huid. De dode cellen laten vaak wel los maar er  blijft altijd wat samenkleven op je huid. Je poriën kunnen verstoppen en je huid voelt droger,  ruwer en onregelmatiger. Je huid kan er ook doffer uit gaan zien. Door een peeling verwijder je de dode cellen, stimuleer je de doorbloeding, verfijn je de poriën en is je huid heel ontvankelijk voor voedende producten omdat ze makkelijker worden opgenomen. Je huid krijgt een mooie glans en hij oogt en voelt veel gladder en zachter.

Hoe gebruik je een peeling voor je huid?

Je huid is zo dun als een rozenblaadje dus hard wrijven of duwen is niet goed. Laat het product het werk doen. Een zacht rond draaiende beweging is voldoende. Bij de meeste peelings, dus korrelloze producten hoef je helemaal niet te masseren. Bij de meeste scrubs moet je het product met water vermengen.

Let op!

Gebruik een peeling voor je huid of een scrub nooit direct voor of na het zonnen. Gebruik voor een peeling geen tonic maar sluit daar wel altijd mee af omdat je het product met ruim water moet afspoelen.

Neem ruim afstand van je ogen, een gebied zo groot als een watje moet je vrij houden. Het beste tijdstip is ’s avonds, omdat je dan ook een voller product gebruikt als nachtverzorging. Je huid profiteert daar dan optimaal van. Hals en decolleté moet je ook altijd met een product voor je gezicht behandelen en mag je niet met een scrub voor het lichaam behandelen omdat de korrels daar veel te grof voor zijn.

Maskers

Een masker heb je in allerlei soorten. Maar ze onderscheiden zich vooral in maskers die hard worden of crème maskers. Ik ben zelf niet zo’n voorstander van maskers die hard worden. Op het moment dat een masker hard wordt krijg je een soort zuigend effect dat vocht onttrekt. Wil je toch graag een masker gebruiken dat hard wordt, doe er dan een serum onder of een ander voedend product zodat je dat tegen gaat. Een crème masker is ideaal, je kunt gewoon je gezicht blijven bewegen, het voelt prettiger en je kunt er zelfs mee slapen in veel gevallen.

Dat is mooi want een masker werkt het beste als je even gaat liggen en ontspannen. Heb je daar nu overdag geen tijd voor dan breng je het  i.p.v. je nachtverzorging aan en ga je er lekker mee slapen. Wacht wel even een paar minuten tot het redelijk is ingetrokken. En waarschuw je lief dat je het op hebt gedaan! Vooral natuurlijke maskers kunnen heel goed benut worden hiervoor omdat deze veel sneller en beter worden opgenomen door je huid. Een masker kun je minimaal 1 maal per 2 weken gebruiken en maximaal 1 maal per week.

Lees ook: Niks kroms aan, je huid verzorgen met banaan!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven