Een weekendje parijs … heerlijk ontspannen voor mama’s

Soms is het heerlijk om even zonder de kids een weekendje weg te gaan met vriendinnen. Even geen moeder zijn, maar gewoon weer lekker jezelf. Wijntjes drinken wanneer jij daar zin in hebt en heerlijk kletsen over van alles en nog wat dat mannen toch niet interesseert. Natuurlijk zijn de weekends weg in eigen land met kinderen ook genieten. Maar af en toe verdien je wat parent-time! Enne, je bent er waarschijnlijk ook hard aan toe… Parijs is de stad bij uitstek voor zo’n vriendinnenweekendje. Mode, cultuur en culinaire toppunten maken dit een grote verwennerij voor mama’s. Boek een leuk hotel in Parijs en lees hier hoe jullie je daar kunnen vermaken in de stad van de mode, kunst en liefde.

Avenue des Champs-Élysées
Deze straat wordt de mooiste straat van de wereld genoemd. Hier kun je een paar van de duurste winkels van Parijs vinden en ook leuke kleine boetiekjes. Wat doen mama’s tenslotte het liefst als ze even zonder kids zijn? Juist: shoppen. Geen geld? Geen probleem, want je kijkt je ogen hier uit. Door de vele mooie winkels en het opvallende publiek wat je hier ziet, is dit zeker een bijzondere plek in Parijs.

Notre-Dame
Thuis zal vast wel eens de tekenfilm De Notre-Dame zijn gedraaid. In Parijs kun je hem in het echt bewonderen en wat je zal opvallen is dat de twee beelden uit de film, echt op de kerk te zien zijn. Helaas geen Quasimodo of Esmeralda te bekennen, maar het is zeker de moeite waard om deze kerk te bezoeken.

Kasteel van Versailles
Dit is een van de grootste kastelen van de wereld. Het is slechts twee generaties bewoond, want daarna is het een museum geworden. Het kasteel is prachtig versierd en neemt je mee terug naar de tijd van Marie-Antoinette en alle pracht en praal die met haar levensstijl gepaard ging.

De Eiffeltoren
Wordt het de eerste keer Parijs? Dan is de Eiffeltoren een must see! Je kunt naar de top van de toren voor een prachtig uitzicht, maar ook vanaf de grond is het uitzicht prachtig. Onder de toren zit een prachtig park waar je heerlijk kunt picknicken.

Catacomben van Parijs
Misschien wel een van de griezeligste plekken van Parijs, maar mama’s kunnen wat hebben natuurlijk. Onder de stad zijn beenderen van ongeveer zes miljoen Parijzenaren te vinden. Opgestapeld en naast elkaar gelegd vormt het een vreemd gezicht, maar wel een bijzondere plek om over te vertellen als je weer thuis komt.

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven