Een weekje yoga bij Le Mas d’en Haut

Nog nooit was ik een week zonder man en kinderen weggeweest, maar toen ik zag dat er bij Le Mas d’en Haut een yogaweek was, dacht ik: “dat ga ik doen!”. Heerlijk een weekje alleen maar relaxen en met jezelf bezig zijn… In eerste instantie zouden we met z’n 5-en gaan, maar uiteindelijk bleven we met z’n 3-en over. Omdat ik degene ben die alles thuis altijd regelt, vergde het wel wat planning, maar als je iets wilt, lukt het!

Zondagochtend vroeg vertrokken we met de auto naar Lussat in de Creuse. Omdat we pas om 16.00 uur bij Le Mas d’en Haut terecht konden, besloten we onderweg uitgebreid te lunchen. In Vierzon was een leuk restaurant, maar dat bleek vol te zitten. In het reuze spannende centrum (NOT!) hebben we uiteindelijk in een Italiaans restaurant à la Française een pastaatje gegeten met uitzicht op rivier de Cher (dat dan weer wel).

Rond 16.00 uur kwamen we aan bij het mooie domein van Le Mas d’en Haut en werden we hartelijk ontvangen door eigenaren Willem en Paula die ons hebben rondgeleid over het domein en onze safaritenten hebben toegewezen. Omdat de week niet helemaal volgeboekt was, kreeg ik mijn eigen tent. Normaal zou je die moeten delen met nog een “cursist”. Ook niet erg trouwens, want de tent was groot genoeg met 2 ruime slaapvertrekken. De safaritenten stonden op ruime plekken verspreid over het terrein en waren gezellig ingericht met brocante meubels, ijskast, buitenkeukentje en fijne bedden. Voor douche en toilet moest je even het terrein oversteken.

Het weer was niet echt top toen we aankwamen, maar daar waren we al op voorbereid; het zou t/m dinsdag nat en vrij koud zijn. Gelukkig hadden Willem en Paula de gîte voor ons gereserveerd om de maaltijden te nuttigen. Daar was het tenminste lekker warm! ’s Avonds bij het diner ontmoetten we onze medecursisten: een wat ouder stel en een jongere vrouw en onze yogadocente voor die week: Myrna van Kemenade. Het bleek een leuke, ongedwongen groep mensen te zijn en gelukkig geen geitenwollensokken-types. Op de een of andere manier ben ik daar namelijk toch altijd een beetje bang voor tijdens zo’n week. Slaat natuurlijk helemaal nergens op; yoga heeft dat imago allang niet meer en bovendien doe ik het zelf ook, maar toch…. voordat ik bij mijn huidige yogajuf zat, heb ik op de sportschool wel eens een yogales gevolgd bij een dame die dat imago wel degelijk opriep. Hoe dan ook; deze groep en Myrna waren helemaal ok!

Iedere dag begonnen we met een prima ontbijtje met verse croissants en stokbrood en daarna een yogales van 2 uur. ’s Middags kregen we een heerlijke lunch (soep of salade en stokbroodjes) en ’s avonds een fantastisch diner met voor-, hoof- en nagerecht en wijn. Iedere avond werden we door Willem verrast met de heerlijkste gerechten. Wat kan die lekker koken!

Le Mas d’en Haut is sowieso een hele leuke plek die absoluut 30pluskids waardig is! Een groot terrein waar kinderen heerlijk kunnen spelen, een lekker zwembad, er zijn poezen, hangbuikzwijntjes, kippen en een hond, er is een boomhut, schommels, voetbalgoals en een houten huisje met allerlei speelgoed. In de omgeving zijn ook allerlei leuke dingen te doen met kinderen. En een paar keer per week kun je met z’n allen aanschuiven bij de table d’hote om van het heerlijke eten van Willem te proeven!

Tussen de lunch en het diner door hebben we telkens wat anders gedaan. Maandag moest ik zelf nog een nieuwsbrief afmaken en zijn de anderen naar de supermarkt geweest, dinsdag zijn we met z’n allen naar de thermen van Evaux-les-Bains geweest, woensdag naar Montluçon om te shoppen en donderdag en vrijdag hebben we lekker bij het zwembad gezeten, want toen was het prachtig weer!

Alles bij elkaar hebben we hier een geweldige week gehad die zeker voor herhaling vatbaar is. Ik had van tevoren Myrna niet gegoogeld, terwijl een yogadocente toch heel bepalend is voor een yogaweek… Ze bleek in grote musicals te hebben gespeeld, regelmatig in commercials te acteren, een yogaschool te hebben en yogales op tv te geven; een behoorlijke staat van dienst dus! Maar los van dat alles, bleek het een geweldig mens! Je merkte ook dat ze haar lessen aanpast aan de groep die ze op dat moment heeft. Zo hebben wij een keer een “praatsessie” gedaan. Maar ze vertelde ook dat ze aan coaching doet en wel eens met iemand een rondje om het meer is gaan wandelen om problemen te bespreken.

En hoe ging het met man en kinderen? Die hebben zich een week lang prima vermaakt. Heel toevallig was het de hele week prachtig weer en hebben ze bijna iedere avond wel bij iemand in de tuin gegeten.

Conclusie: ik ga ieder jaar een yogaweekje doen en ik hoef me daar niet schuldig over te voelen, want dat wordt thuis prima opgelost!

1 reactie op “Een weekje yoga bij Le Mas d’en Haut”

  1. Leuke blog!

    Daar wil ik graag even op inhaken. Het is namelijk oh zo lekker voor mams at work, een weekje zonder de kinderen, helemaal ontspannen op het Franse platteland, met pretentieloze yoga, een wandeling om het meer, een duik in het verwarmde zwembad, een goed boek en er wordt voor je gekookt. Probeer dat eens te regelen met je gezin, je verdient het.

    De volgende yogavakantie vindt plaats van 8 tot 14 september!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top