Eerste schooldag peuter: magazine Vier! relativeert en adviseert

In het leven zijn een aantal mijlpalen. Je 18e verjaardag bijvoorbeeld. Of je 50e. Maar ver voor het zover is, staat je een mijlpaal te wachten die alle anderen misschien wel overtreft. Gaat er nog geen (school)belletje rinkelen? Je vierde verjaardag, beste lezers! Dát is pas een dag om nooit te vergeten. Want die verjaardag krijg je een wel heel bijzonder cadeau: een opleiding. O, en je eerste verplichtingen natuurlijk 😉 . Kortom: van kleine spruit word je opeens een scholier. Eerste schooldag peuter? Dat is een uitdaging. En niet alleen voor de peuters. Magazine Vier! brengt je op de hoogte.

Lees ook: Een basisschool kiezen voor je kind, hoe doe je dat?

Eerste schooldag peuter: je peuter wil niet

Jarenlang kon je een beetje aanmodderen. Zeker in het begin. Worden je billetjes afgeveegd, en het eten zo in je mondje gestopt. Daar kan je wel aan wennen! Sterker nog, je bént er aan gewend. En dan… je moeder neemt je mee, om je op een of ander plein zomaar achter te laten. Met een heleboel andere kindjes, waar jij helemaal niks van moet hebben. Jij wil je mama! Maar die staat al op het punt om weer te vertrekken… Denk maar niet dat ze hier zo gemakkelijk mee weg komt!

eerste schooldag peuter

Eerste schooldag peuter: the mommy challenge

IK WIL NIEHIEHIEEET! Een krijsend kind klampt zich vast aan je broekspijp. De tranen die over de wangetjes rollen vermengen zich met een steeds groter wordende snottebel. Vanuit je ooghoeken zie je de andere mama’s kijken. Die trouwens allemaal in hun vaste kliekjes bij elkaar staan. Ze lopen nog net niet te wijzen. Je gevoelens van medelijden veranderen langzaam in ongemak. Moet dit morgen écht opnieuw? Je kindje lijkt opeens nog veel te klein om zomaar achter te laten op het schoolplein…

Eerste schooldag peuter: wees voorbereid

Komt bovenstaand verhaal je bekend voor? Of is het binnenkort tijd voor de grote dag en heb je er nu al nachtmerries over? Geen zorgen. Hoewel de eerste schooldag van je peuter voor de meeste ouders geen pretje is, kan je er over een tijdje heus wel om lachen. Over een jaar of 18 ben je al die trauma’s weer vergeten 😉 . Voor je kind, maar ook voor jou, zal het zeker in het begin behoorlijk wennen zijn. Er verandert namelijk een heleboel als een peuter voor het eerst naar de basisschool gaat. Maar met de juiste voorbereiding en begeleiding van papa en mama zal je peuter in no time gewend zijn aan dat nieuwe ritme.

Maar wie gaat mij begeleiden, hoor ik je vragen? Een hele terechte vraag 😉 . Soms is het voor papa’s en mama’s nog moeilijker dan voor de kids zelf, die eerste schooldag van hun peuter. Gelukkig is er ook voor jullie nu een hart onder de riem.

Eerste schooldag peuter: Vier!

Wat als je kind net voor de eerste schooldag nog niet zindelijk is? Of als hij of zij geen klik met de leraar heeft? En waarom vertelt je zoon of dochter je niks als hij of zij uit school komt? Allemaal dilemma’s waar ouders mee te maken kunnen krijgen als de eerste schooldag voor de deur staat. Als je peuter voor het eerst naar de basisschool gaat, staan er een hoop veranderingen en onzekerheid op het programma. Gelukkig ben jij niet de eerste óf de enige ouder die dit moet doormaken.

Wij zouden je er alles over kunnen vertellen maar het is natuurlijk óók leuk om het een keer van een BN-er te horen, nietwaar?

Edukans wil nieuwe basisschoolouders een hart onder de riem steken. Waarschijnlijk is het onmogelijk om al jouw twijfels en onzekerheden rondom die eerste schooldag te doen verdwijnen. Maar met het humoristische, relativerende magazine Vier! komen ze wel in de buurt. Ambassadeurs Bracha van Doesburgh en Sofie van den Enk gaan met de billen bloot en delen hun gênante schoolplein momenten. Net als veel andere BN’ers. Zie je nou wel dat iederéén zich wel eens ongemakkelijk voelt tussen al die ‘supermama’s? Ook kids komen aan het woord, en vertellen over hun eerste schooldag. Leer, raak geïnspireerd en misschien wel het allerbelangrijkste: blijf lachen. Ook deze dag gaat voorbij!

eerste schooldag peuter, magazine vier

Edukans

Voor je te veel medelijden met je kleine schoolganger (of met jezelf) krijgt. Er zijn natuurlijk een heleboel ouders in de wereld voor wie een kind in de schoolbanken nog steeds een droom is. Daarom zet Edukans zich in voor goed onderwijs voor kinderen over de hele wereld. Naast het adviseren en ondersteunen van nieuwe basisschoolouders vraagt Magazine Vier! dan ook aandacht voor deze organisatie. Op hun website vraag je het magazine gratis aan, maar kan je ook doneren.

Lees ook: Inschrijven bij de basisschool – 11x waar je aan moet denken

En niets is helemaal zoals het lijkt. Dus vraag je gratis dat magazine aan? Hou er dan rekening mee dat je gebeld wordt met de vraag of je hun projecten wil steunen. Voor niets gaat alleen de zon op 😉 .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven