Je partners eerste Vaderdag, hoe speciaal ga je die maken?

Als je het afgelopen jaar moeder bent geworden heb je onlangs je eerste Moederdag gevierd. Misschien ben je na 8 mei dit jaar bevallen (gefeliciteerd!), dan moet je er helaas nog bijna een jaar op wachten. Over een paar weken zal je partner (uitgaande van een gezinssituatie met een moeder en een vader) zijn eerste Vaderdag vieren. Weet je al hoe je dit aan gaat pakken?

eerste vaderdag

Vorig jaar maakten wij voor het laatst Vader- en Moederdag mee als kinderloos stel. Zo’n dertig weken zwanger fantaseerde ik over hoe we een jaar later onze eerste Moeder- en Vaderdag als moeder en vader zouden gaan vieren en over hoe we over een paar jaar knutselwerkjes krijgen van ons kroost.

Mijn partners eerste vaderdag

Niet teveel uitsloven

Alhoewel ik tegen mijn man had gezegd dat hij zich niet teveel moest uitsloven voor Moederdag – ik ben ten slotte zijn moeder niet – had hij enorm zijn best gedaan. Een zeer uitgebreid ontbijt stond op me te wachten en de rest van de dag werd het me lekker makkelijk gemaakt. Er werd voor me gekookt, de afwas werd voor me gedaan, mijn man zei: ‘Ga je maar even lekker douchen, dan doe ik Bente ondertussen in bad’ en de dag verliep voor de rest gewoon heel lekker.

Waardering voor je man als een vader

Zondag 19 juni is mijn man aan de beurt om in de watten gelegd te worden. Alhoewel ik niets op heb met de commerciële kant van dagen als Valentijnsdag en Vaderdag grijp ik dit soort dagen wel aan om mijn waardering en liefde voor mijn man uit te spreken. Niet dat ik hem op andere dagen niet waardeer of dat hij op andere dagen ‘minder vader’ is, maar in de hectiek van het leven met een baby vergeet je dat wel eens naar elkaar uit te spreken. Daarom is het goed dat er Vaderdag is!

Cadeaus of tijd?

Wat ik zelf heel tof vond aan mijn eerste Moederdag was dat we zo uitgebreid de tijd voor elkaar namen. Ons ontbijt met z’n drieën heeft wel twee uur geduurd! Ik denk dat ik voor mijn mans eerste Vaderdag ook zoiets wil gaan doen. Geen dure cadeaus zoals boormachines en tablets, maar lekker de tijd voor elkaar nemen, misschien een mooie boswandeling maken of ergens picknicken; ik zie het helemaal zitten! En mocht je toch een klein vaderdag kado zoeken dan moet je de tips van MamsatWork maar even bekijken 😉 .

Het is maar een keer zijn eerste vaderdag

Je hebt maar één keer de kans om de eerste Vaderdag te vieren, dus ik ben erg benieuwd naar wat jij hebt gedaan voor de eerste Vaderdag van je vriend of man, of wat je van plan bent te gaan doen voor je partners eerste Vaderdag! Deel het met ons in de reacties, wie weet help je er een andere nieuwbakken moeder mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven