Eet je slank met noten

Ik heb ook altijd gehoord dat noten veel olie bevatten en daardoor niet zo goed zijn voor de lijn, maar een recent onderzoek wijst anders uit…

Het snacken van noten blijkt juist heel goed te zijn voor een slanke taille en een lager BMI. Het onderzoek toont aan dat mensen die regelmatig bepaalde noten eten zoals amandelen, cashewnoten en pistachenoten een lager lichaamsgewicht, BMI en een slankere taille hebben dan mensen die geen noten eten.

Het eten van noten verlaagt ook nog eens de kans op hart-en vaatziekten. Experts raden dan ook aan om dagelijks drie eetlepels noten te eten. Lekker!
De onderzoekers bestudeerden voor het onderzoek de gegevens van 13.292 mannen en vrouwen. Daaruit bleek dat de mensen die veel noten aten gemiddeld twee kilo minder wogen (!) en dat ook hun taille gemiddeld twee centimeter slanker is.

Vergeet niet dat pinda’s geen noten zijn, maar peulvruchten….

Hart

Ook vergeleken de onderzoekers het risico van de deelnemers op hart- en vaatziekten, diabetes en het metabool syndroom. Het eten van noten als amandelen, walnoten en pecannoten, noten met een hooggehalte van goede cholesterol, verlaagt de kans op chronische ziekten als hartaandoeningen.

Bron: Nu.nl

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven