Je eetkamer sfeervol inrichten; 6 ideeën

Gezellig tafelen met het gezin of met vrienden is iets dat ik het liefste doe. Nu de kinderen wat ouder worden merk ik dat zij dit ook leuker gaan vinden, zeker nu we de eetkamer inrichten passend bij de rest van ons huis én we de eettafel dan gezellig aankleden.

Laten we eerlijk zijn, die eetkamer inrichting is heel fijn zo, maar dat aankleden van de eettafel doe ik natuurlijk niet iedere dag. Normaal gesproken eten we doordeweeks gewoon snel, liefst wel met zijn allen aan tafel, maar maken we er niets bijzonders van.

In het weekend proberen we er echter wel wat meer werk van te maken. Soms met een bijzonder diner, of iets heel lekkers van de barbecue en soms met een uitgebreide brunch op zondag bijvoorbeeld. Allebei heel leuk en gezellig, zeker als de ruimte dan gezellig aangekleed is.

Je eetkamer sfeervol inrichten is overigens helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Zeker niet met deze tips.

eetkamer sfeervol inrichten, tips voor een gezellige eettafel

Eetkamer sfeervol inrichten; 6 tips voor een easy upgrade

Heb jij een eetkamer of eetkeuken die meer praktisch ingericht is en wil je graag meer sfeer toevoegen aan de ruimte? Dan kan dat op een aantal manieren.

1. Ronde vormen gebruiken in tafel of stoelen

Was je eetkamertafel toch al toe aan een upgrade, maak dan van de gelegenheid gebruik om meer sfeer te creëren met bijvoorbeeld een ovalen eettafel in de ruimte. Door de eetkamer met (meer) ronde vormen in de richten zorg je ervoor dat de rechte lijnen doorbroken worden waardoor de ruimte gelijk sfeervoller wordt.

Je hoeft hierbij niet eens per se te shoppen voor een nieuwe eettafel, maar je kan ook voor een vintage exemplaar gaan om de ruimte een upgrade te geven.

Zo heb ik bijvoorbeeld in mijn kantoor een toffe vintage kast staan die de ruimte een compleet andere uitstraling geeft dan hij eerst had.

2. Werk meer met natuurlijke materialen

Ook een duidelijke tip als het gaat om meer sfeer in je huis, in welke ruimte dan ook. Wij hebben zelf thuis aardig wat beton, staal en wit en zwart in huis. Maar door bijvoorbeeld ook met licht eiken te werken zorg ik ervoor dat de ruimtes toch sfeervol en gezellig zijn.

Bij ons heeft de eettafel bijvoorbeeld een robuust houten onderstel waardoor deze bij het inrichten van de eetkamer toch sfeer toevoegt. Ook al heeft de eettafel een betonciré blad, wat natuurlijk minder sfeervol is dan hout. Maar wel een stuk praktischer!

En ook dat laatste is natuurlijk van belang om in je achterhoofd te houden bij de inrichting, zeker als je kinderen hebt.

3. Je eetkamerstoelen aanpassen

De eetkamerstoelen maken ook een essentieel onderdeel uit van de uitstraling van je eetkamer en bij het inrichten ervan is het dus goed om dat in de gaten te houden.

Dat heb ik persoonlijk niet zo goed gedaan, want ook hier zijn wij weer voor het prachtische gegaan en laat de sfeer iets te wensen over. Als ik nu opnieuw zou mogen kiezen dan zou ik bijvoorbeeld gaan voor vintage eetkamerstoelen in verschillende kleuren om de boel een beetje op te vrolijken.

Voor nu moet ik echter nog even met deze stoelen doen, maar ook dan kan je daar wat op verzinnen.

Werk bijvoorbeeld met leuke kleurrijke of fluffy kussentjes op de stoelen, of drapeer op een paar stoelen een schapenvacht of andere deken van teddystof. Eetkamerstoelen van teddystof zou ik zelf niet zo snel doen, omdat je eventuele vlekken niet zo heel makkelijk verwijderd ben ik bang.

Heb je zelf al vintage stoelen maar wil je ze toch een beetje gaver maken? Laat ze dan opnieuw stofferen! Moet je eens bedenken wat dat met de sfeer van de eetkamer inrichting kan doen. Zo worden oude schoolstoelen toch ineens super vet?

Ook het toepassen van verschillende soorten eetkamerstoelen kan er al voor zorgen dat je bij het inrichten van de eetkamer meer gezelligheid creëert. Zo simpel kan het zijn. En de meeste eetkamerstoelen kan je per stuk, of per 2 bestellen, dus ook dat werkt prima met deze oplossing.

4. De eetkamertafel aankleden met kleur en bloemen

Het makkelijkst is het natuurlijk om de eettafel een easy upgrade te geven met accessoires. Denk ook hier weer in kleur, of juist in de bijpassende tinten van je interieur om de balans te houden.

Maar vind jij je eetkamer saai, dan helpt het om met een beetje kleur het inrichten aan te pakken. Onderstaande citroenvaas of aardbei staan toch fantastisch op je eettafel?

Een prachtige bos bloemen erin, of een bos eucalyptus en klaar ben je! En wist jij dat zo’n citroenvaas ook nog eens redelijk makkelijk zelf te maken is?

5. Pimp de muren zonder opnieuw inrichten van je eetkamer

Ben je tevreden met wat je hebt, maar zijn de muren een doorn in het oog? Dan is het toepassen van een kleurtje misschien de oplossing, of je voegt eenvoudig een wandpaneel toe voor meer sfeer. Al met een of twee panelen creëer je een totaal andere sfeer.

houten latjes muur binnen zelf maken met deze diy

Wij hebben onze eetkamer bij het inrichten van de keuken (dat is eigenlijk één ruimte) zo een upgrade gegeven door geen wandpaneel te gebruiken maar een houten latjes wand tegen een zijkant van de keuken te maken.

houten lattenwand binnen

Een mooie diy voor de liefhebber. Wil je weten hoe we bovenstaande gemaakt hebben? Mail me dan even.

6. Vergeet de planten niet bij het inrichten van je eetkamer

Een van de meest eenvoudige manieren om bij het inrrichten van je eetkamer meer gezelligheid te creëren zijn planten. En als iets makkelijk is (dus een easy upgrade) dan is het wel het toevoegen van een prachtige plant.

Dat kan klein zijn op je eettafel, maar een grote eyecatcher is natuurlijk ook prachtig als je daar de ruimte voor hebt. Of maak een kruidenwand in je eetkamer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven