Het vinden van geschikte eetkamerstoelen kan lastig zijn: dit is wat je moet doen!

Als je op zoek bent voor een paar eetkamerstoelen zonder armleuning voor in jouw eetkamer is het goed dat je bij dit blog terecht bent gekomen. Misschien ben je er zelf al achter gekomen, maar het besef dat dit best lastig gaat worden kan ook nog komen.

Het vinden van de geschikte eetkamerstoelen is om meerdere redenen lastig. Allereerst moet je weten dat het aanbod reusachtig is. Dit geldt voor alle verschillende eetkamerstoelen zonder armleuningen die er zijn. Maar ook voor alle verschillende bedrijven die jou eetkamerstoelen aan willen bieden.

eetkamerstoelen zonder armleuning kiezen

Om je wat overzicht en hulp te bieden in het kiezen van de juiste eetkamerstoelen voor jullie situatie vind je hieronder allerlei tips. Weet jij niet goed waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste eetkamerstoelen zonder armleuning, lees dan vooral verder.

Eetkamerstoelen zonder armleuning; welke stoel past het beste bij jouw situatie?

Ik heb me overigens voor het gemak gericht op eetkamerstoelen zonder armleuning. Je kan natuurlijk ook kijken voor stoelen met een armleuning, maar onder een eettafel passen die vaak moeilijker. Vandaar dit blog over de stoelen zonder armleuning voor onder je eettafel. Een volgende keer komen de anderen aan bod.

tips om geschikte eetkamerstoelen te kiezen zonder armleuning

Waar moet je rekening mee houden bij je keuze voor geschikte eetkamerstoelen?

  1. Je gezinssituatie: heb je wel/geen (kleine) kinderen?
  2. Heb je katten in huis?
  3. Hoe groot is je eettafel en welke vorm eettafel heb je?
  4. Hoe staan de poten van jouw eettafel?
  5. Wat voor vloer heb je?

1. Hoe is je gezinssituatie?

Bij kleine kinderen in huis, is het slim om te kiezen voor eetkamerstoelen zonder armleuning van materiaal dat je goed schoon kan houden. Denk bijvoorbeeld aan kunstof leren stoelen of gewone kunststoef stoelen die je makkelijk schoonmaakt.

Ook metalen stoelen, of houten (geschilderde) stoelen zijn makkelijk te onderhouden, maar echt lekker zitten doen ze niet natuurlijk.

Stoffen stoelen zijn super comfortabel en staan heel gezellig. Maar ze zijn een drama met kleine kinderen. Al eten je kinderen nog zo netjes… de kans dat er iets van de vork valt, of dat ze met vieze handen aan de stoel zitten is altijd aanwezig. Ook bij kinderen die al wat ouder zijn! In dat geval zou ik dus niet voor stoffen eetkamerstoelen zonder armleuning gaan.

2. Katten in huis? Kies bewust bepaalde eetkamerstoelen zonder armleuning

Heb je katten in huis dan is dat ook ien situatie om rekening me ete houden bij het maken van je keuze. Geschikte eetkamerstoelen waar ook je kat mee overweg kan zijn bijvoorbeeld niet van leer. En stof wellicht ook niet, maar dat is afhankelijk van of je kat buiten komt.

Onze katten komen namelijk buiten en prachtige witte teddystof op een stoel is een no-go voor die vieze poezenpootjes. Maar leer begin je beter ook niet aan, want katten scherpen daar maar wat graag hun nagels aan.

Ook hier is kunstleer (met ene beetje geluk), maar eigenlijk kunststof eetkamerstoelen zonder armleuning de betere keuze.

In de woonwinkel of via internet?

Het is geen enorme verrassing dat je zoektocht in deze wereld begint op het internet. Je kan naar een woonwinkel gaan maar meestal betaal je teveel en heb je een relatief kleine keuze. Een goed vergelijk zit er dan niet in. Zelf heb ik een aantal webshops waar ik graag een kijkje neem. Een ervan is Sfeer.

De eetkamerstoelen van Sfeer.nl stralen naast kwaliteit ook vooral comfort en gemak uit en laat dat nu net ideaal zijn voor eetkamerstoelen zonder armleuning. Want wie wil er nu niet lekker tafelen met het gezin of met vrienden?

3. De grootte en vorm van je eettafel en je eetstoelen

Bij het kiezen van de juiste eetkamerstoelen is niet alleen van belang dat je naar het materiaal kijkt, maar ook naar de vorm (zonder armleuning of met) en de hoogte. Een zithoogte van ongeveer 46 centimeter is normaal.

Tip: meet altijd eerst de hoogte van je eettafel op zodat je zeker weet of je eetkamerstoelen er onder gaan passen. Kies je dan tóch voor eetkamerstoelen met armleuning in plaats van zonder, dan moet je ook de hoogte van de armleuning weten natuurlijk. Het is namelijk super vervelend als je de stoel niet aan kan schuiven vanwege de armleuning!

Ook de lengte van je eettafel is belangrijk. Hoeveel stoelen wil je graag aan de eettafel kunnen zetten? Dan is de breedte van de stoel belangrijk om in de gaten te houden zodat ze goed naast elkaar passen.

4. Poten van je eettafel: check dit voordat je eetkamerstoelen zonder armleuning (of met) besteld

Naast de grootte van je eettafel zijn ook de poten van je eettafel van belang. Daar moet je dus ook écht nog even op letten. Heb je namelijk poten die ‘naar binnen’ staan, dan moet je de afstand tussen de poten aanhouden om te kijken of je eetkamerstoelen ertussen gaan passen.

Eetkamerstoelen met armleuning zijn overigens vaak breder dan zonder armleuning dus hou ook dat in de gaten.

5. Als laatste: denk na over de vloer die je hebt en welk poten je kiest onder je stoel

Ook dit mag je zeker niet vergeten. Je kan misschien een toffe eetkamerstoel zonder armeluning gezien hebben waar je helemaal weg van bent, maar als de poten van je eetkamerstoel niet op je vloer kunnen dan heb je ook een probleem.

Zelf vind ik bijvoorbeeld eetkamerstoelen met wieltjes ideaal. Toch heb ik daar niet voor gekozen omdat ik bang ben voor krassen op mijn pvc vloer. Vandaar dat wij dus voor eetkamerstoelen hebben gekozen met poten waar we vilt onder hebben gezet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven