Wat zijn de resultaten van mijn aangepaste eetpatroon en voel ik me nu beter?

Zoals jullie weten ben ik inmiddels een aantal weken bewust met mijn eetpatroon bezig en daar wil ik je graag even over bijpraten. Heel lang heb ik namelijk het idee gehad dat ik niet zoveel bijzonders eet en drink. Toch wilde het maar niet lukken om mijn energiepeil op te krikken en me weer beter in mijn vel te voelen. Daarnaast werd de weegschaal ook steeds minder blij met me, en ik daardoor minder blij met mezelf. Geen goed signaal dus.

eetpatroon challenge

Hoe gaat het nu met mijn eetpatroon en de suikerbewuste challenge?

Diegene die het goed gevolgd hebben weten dat ik door Céréal ben uitgedaagd om wat aan mijn eetpatroon te doen. Om bewustere keuzes te maken op het gebied van tussendoortjes, maar ook tijdens bijvoorbeeld het ontbijt en de lunch. Om te kiezen voor producten waar minder of geen suiker in zit, in plaats van de producten te pakken die boordevol suikers zitten en daardoor slecht zijn voor je gezondheid.

Ik merk dat de suikerbewuste challenge me echt goed doet. Normaal gesproken ben ik niet zo van de challenges maar deze uitdaging van Céréal daar kan ik volledig achterstaan. Wijzigingen in je eetpatroon heb je natuurlijk niet zomaar doorgevoerd, dus je moet daar wel even de tijd voor nemen. Nu ik inmiddels een maand verder ben kan ik wel stellen dat het kiezen voor minder suiker de juiste keuze is voor mij.

Ik merk dat ik stappen in de goede richting aan het maken ben. Ik voel me energieker en fitter gedurende de dag doordat ik veel minder suiker binnenkrijg. Een mooie bijkomstigheid is daarnaast dat ik inmiddels ook 3 kilo afgevallen ben. Zonder honger, zonder cravings en zonder chagrijn! Hoe lekker is dat?

dierenpark helpen

Langer wandelen met de hond zit weer in mijn systeem, ik ga weer met meer energie aan de slag in het dierenpark en heb toch in de avond fut over om te werken als dat nodig is.

eetpatroon aanpassen

Min of meer moeiteloos verandert mijn eetpatroon

Voordat ik begon aan de challenge zag ik er stiekem ook wel een beetje tegenop. Ik ben nu eenmaal gek op lekker eten en drinken, een terrasje pakken en gezelligheid in huis (lees: wat lekkers bij de koffie). Ik dacht dan ook een flinke uitdaging voor mijn kiezen te krijgen.

Maar wat ik gemerkt heb is dat het na een paar dagen vanzelf makkelijker wordt. Céréal biedt een groot scala aan producten welke minder suiker of zelfs geen suiker bevatten die net zo lekker zijn. Dat betekent dus dat ik andere keuzes kan maken en doordat ik minder suiker eet krijg ik ook minder snel trek in zoetigheid. Had ik voorheen steeds behoefte aan een tussendoortje, nu is het vaak al tijd voor de lunch voordat ik het in de gaten heb. En daar ben ik eigenlijk nog het meeste blij om.

Mijn lichaam geeft veel minder vaak een signaal af dat het ‘behoefte’ heeft aan suiker. En de momenten dat ik daar echt trek in heb, dan gun ik het mezelf ook om iets lekkers te pakken. Maar dan kies ik dus wel voor iets lekkers waar minder suiker in zit. Zo hou ik mijn suikerspiegel stabiel en voorkom ik dat ik wil gaan snaaien.

Mijn favoriete tussendoortjes

Mijn favoriete tussendoortjes die ik pak als ik echt zin heb in iets lekkers (bijvoorbeeld bij de koffie), zijn de melkchocolade met hazelnoot van Céréal en de kokoskoekjes. Mmmm.

samen kokkerellen

Wat doen de veranderingen in mijn eetpatroon met de rest van het gezin?

Dat is misschien ook nog wel belangrijk om te vermelden. Om niet in de verleiding te komen probeer ik zo weinig mogelijk producten in huis te hebben waar teveel suiker in zit. Ik kies daarvoor in de plaats alternatieve producten waar minder suiker in zit om zo mijn eetpatroon aan te passen. De snoepla is dan ook al weken tamelijk leeg. Daar balen de kids wel eens van natuurlijk, maar aan de andere kant vinden zij ‘mijn’ chocolade (die met minder suiker van Céréal) ook erg lekker. En dat vind ik dan weer jammer 😉 .

Het voordeel is wel weer dat Lotte en ik -omdat we bewuster met ons eten bezig zijn- vaker samen in de keuken staan. Gezellig! eetpatroon

Voor wat betreft de lunch gaan de kinderen en Frank gewoon mee in mijn keuze. Zo staat er bijvoorbeeld geen andere jam meer op tafel dan de Céréal aardbeienjam, want die is inmiddels bij iedereen favoriet. Handig ook om bijvoorbeeld te gebruiken bij het bakken van een gezonde taart.

Al met al merk ik dus duidelijk dat mijn eetpatroon op een gunstige manier aan het veranderen is en daar ben ik zelf super blij om. Het is geen opgave om zo mijn maaltijden en tussendoortjes  te nuttigen en heel eenvoudig vol te houden. Ook op de lange termijn, want de producten met minder suiker zijn net zo lekker.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Céréal, maar het is nog steeds mijn eigen mening over de alternatieve producten die ik daar tegenwoordig voor gebruik en het bewuster omgaan met suiker.

2 gedachten over “Wat zijn de resultaten van mijn aangepaste eetpatroon en voel ik me nu beter?”

  1. Zo zijn wij vegetariërs. Daarnaast let ik nu op palmolie en -vetten. Dit omdat er per dag vele voetbalvelden oerwoud voor gekapt worden. Pindakaas is nog net te doen (o.a. Puur van de Deka, Biologisch van de Lidl), chocoladepasta niet, er blijven minder soorten koekjes over (ook goed voor de lijn) maar boter is nog wel een dingetje. Bij de AH vond ik een zuiver plantaardige boter (Flora) zonder palmolie of -vet. Die is best prijzig. Een andere, goedkopere optie is gewoon roomboter gaan gebruiken. Terwijl veel van die producten vroeger ook gewoon zonder palmolie en – vetten werden gemaakt. Zo krijg je dus veel zaken ongewild in de maag gesplitst!

    1. Wow, daar heb ik wel respect voor hoor hoe jullie dat doen. Misschien dat ik ook hier weer stappen in kan maken als ik dit nieuwe eetpatroon helemaal in mijn systeem heb zitten. Het is belangrijk voor ons lijf, maar ook voor de plannet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven