Naar Egypte: denk aan je visum!

Je wilt op stap naar Egypte. Om Egypte te mogen bezoeken moet je een visum aanvragen. Hoe gaat dit in zijn werk, voor wie geldt dit en hoelang blijft deze geldig? Deze en andere vragen rondom je visum voor Egypte beantwoorden we in het volgende artikel. En we geven een aantal tips wat je er kunt gaan doen!

Een visum voor Egypte

Moet je voor een vakantie in Egypte een visum aanvragen?  Zoals gezegd is dat inderdaad nodig. Het maakt hierbij niet uit of je met het vliegtuig komt of bijvoorbeeld met een cruiseschip. Ook als je zelfs gewoon met eigen vervoer helemaal de tocht zou gaan maken, moet je een visum hebben.

Hier moet je op letten bij het aanvragen van een visum voor Egypte

Ieder persoon heeft hierbij zijn eigen visum nodig, dus ook kinderen. Stap je alleen over in Egypte op een ander vliegtuig? Dan hoef je geen visum te hebben als Nederlander. Je mag dan alleen niet het vliegveld af.

Hoelang kan je in Egypte blijven?

Met een visum mag je mag je maximaal 30 dagen in Egypte verblijven. Toch wil dat niet zeggen dat het visum maar 30 dagen geldig is. Dat hangt namelijk af van het soort visum dat je aanvraagt. Er zit namelijk onderscheid in een single-entry en een multiple-entry.

Een single-entry is bedoeld voor een eenmalig bezoek aan het land en deze blijft 90 dagen geldig. De multi-entry blijft 180 dagen geldig en je kunt in die periode dus meerdere keren Egypte binnengaan. Hoe vaak is niet van belang, alleen mag je nooit langer dan 30 aaneengesloten dagen in het land blijven.

Dit geldt dus voor beide soorten.

Hoe werkt het aanvragen van een visum voor Egypte?

Voor Egypte een visum aanvragen is niet ingewikkeld. Ze verwerken dit namelijk elektronisch waardoor je gewoon online een aanvraagformulier kunt invullen en je krijgt je visum eveneens digitaal toegestuurd. Makkelijker kan het niet!

Het is in ieder geval zeker geen reden om in Nederland te blijven en alleen het Rijksmuseum van Oudheden te bezoeken om meer te weten te komen over Egypte.

Wat doe ik als ik langer wil of moet verblijven in Egypte?

Natuurlijk kan het zo zijn dat je langer in het land moet zijn. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien wil je langer bij familie zijn, om maar iets te noemen. Moet je dan steeds na 3 maanden het land weer uit?

Dat zou op zich een optie kunnen zijn, maar het is dan handiger om een papieren visum aan te vragen bij de ambassade van Egypte. Dit zou ook nog kunnen op het vliegveld zelf in Egypte, maar dat zal een stuk minder fijn werken. De kans is namelijk groot dat je dan uren moet wachten.

Zijn er eisen om een visum te kunnen krijgen?

Ja, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een visum voor Egypte wilt aanvragen.

Zo moet je in het bezit zijn van een paspoort, die nog minimaal een half jaar geldig is als je aankomt. Ook moet je in ieder geval al 1 overnachtingsplaats kunnen aangeven als je het gaat aanvragen.

Kom je in Egypte aan, dan moet je zelfs een reisschema hebben waarop een overzicht staat van je vluchten en verblijfaccommodaties.

Ga je naar familie of vrienden, dan zal je een brief moeten kunnen tonen waarin staat wie jullie zijn en naar wie jullie toegaan (met adresgegevens). Dit noemen ze een uitnodigingsbrief.

Op zich zal er niet geïnformeerd worden of je een strafblad hebt. Ben je al eerder in Egypte geweest? Dan willen ze dat ook al weten bij het aanvraagformulier.

Uitzondering op het aanvragen van een visum voor Egypte

Mocht je verblijven in een resort in zuid-Sinaï en je wilt hierbij Egypte aandoen voor korter dan 15 dagen dan is het aanvragen van een visum niet nodig.

Mensen uit onder andere de Europese Unie reizen zonder visum naar Sharm-el-Sheikh, Taba, Dahab of Nuweiba. De enige kanttekening hierbij is wel dat als je dit doet, je ook in Zuid-Sinaï niet mag reizen naar andere plaatsen dan die hiervoor genoemd zijn én je dus niet langer kan verblijven dan 15 dagen.

En nu genieten in Egypte

Je hebt het aanvragen van je visum voor Egypte geregeld en niks staat je meer in de weg om naar Egypte te gaan. Misschien vraag je je nog af of het veilig is om naar Egypte te reizen? Check dan hier het reisadvies op Nederlandwereldwijd.

Misschien denk je meteen aan de piramides, maar er is natuurlijk veel meer te zien en te beleven in dit land. Je kunt heerlijk zonnen op het strand, duiken in zee en de prachtige onderwaterwereld ontdekken of misschien vind je crossen door de woestijn wel iets!

Je kunt naar sterren kijken bij de bedoeïen of bezoek bijvoorbeeld Sharm el Sheikh. Hier kan je heel veel cultuur beleven in de regio. Je bent hier bij de Sinaï berg waar Mozes de Tien Geboden ontving en er staat een prachtig klooster.

Maar ook de moskee in het oude centrum is te bezoeken. Hou je van water? Dan is El Gouna misschien juist wel leuk voor je. Dit is een badplaats die uit meerdere eilandjes bestaat en deze zijn met elkaar verbonden door bruggen.

Piramides bezoeken

Wil je de piramides wel bezocht hebben als je toch in Egypte bent met je aangevraagde visum? Je hebt gelijk, want anders voelt het toch alsof je er niet echt geweest bent…

Egypte kent veel oude bezienswaardigheden, maar die piramides zijn toch wel het bekendst. Vraag iemand wat bij Egypte hoort en ze zullen vast dit als antwoord geven! Meer dan 5000 jaar geleden zijn ze gemaakt en ze dienden als begraafplaats voor de farao.

Er zijn meerdere plekken waar je heen kunt gaan om deze bijzondere bouwwerken te bewonderen. Zoals:

  • Gizeh
  • Dashur
  • Djoser

Een visum zeker waard

Op vakantie gaan naar Egypte en moeite moeten doen voor een visum…is dat het waard? Echt wel! Of je nu van zon, zee en actie houdt of juist van oude cultuur: Egypte biedt het allemaal.

Daar wil je best even moeite voor hoeven doen en een visum voor moeten aanvragen. Wat ga jij doen? Of pik je van alles een graantje mee? We wensen je alvast een fijne vakantie toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven