Prachtig eiken badkamermeubel van massief eiken

Hij hangt nog niet, ons eiken badkamermeubel, maar hij ligt wel klaar in de loods. Over een paar weken gaan we dan eindelijk beginnen met onze badkamer verbouwing en man wat ben ik benieuwd naar het totaalplaatje met dit massief eiken badkamermeubel.

Dat houden jullie uiteraard tegoed, maar ik wil wel alvast even ingaan op de keuze van ons badkamermeubel van massief eiken met solid surface wasbakken en jullie wat tips geven.

eiken badkamermeubel op maat laten maken
eiken badkamermeubel met losse waskommen

Eiken badkamermeubel naar eigen wens

We hebben het eiken badkamermeubel op maat laten maken. Momenteel hebben we namelijk maar een hele kleine wasbak en we willen graag onze badkamer zo slim mogelijk inrichten. Met een badkamermeubel op maat lukt dat beter dan met de standaard maatvoeringen die je op internet kan vinden.

Waarom een eiken badkamermeubel?

Voor ons is die keuze niet zo moeilijk geweest. We hebben namelijk door het hele huis heen een mix van beton, zwart, wit en eiken hout. Een massief eiken badkamermeubel past helemaal in deze stijl en ik hou écht van die natuurlijke en robuuste uitstraling die een badkamermeubel van eiken met zich meebrengt.

Een eiken meubel in je badkamer zorgt voor veel sfeer. Daarnaast kan je hem toepassen in een landelijke stijl, maar ook in een industriële badkamer, een moderne badkamer of een meer scandinavische variant. Je kan er alle kanten mee op!

Verder vind ik dat een massief eiken badkamermeubel écht kwaliteit uitstraalt en dat mis ik in een hoop andere badkamermeubels. En een badkamerverbouwing doe je -wat mij betreft- maar één keer. Dus dan doen we het goed!

Zo’n massief eiken wastafelmeubel gaat een levenlang mee.

eiken badkamermeubel laten maken

Hoe combineer je dit meubel?

Juist doordat je harde materialen zoals de tegels combineert met de zachte uitstraling van hout zorg je voor de perfecte combinatie.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan een mooie betonlook tegel tegen de muur of op de vloer in combinatie met een massief eiken badkamermeubel. De betonlook is stoer en het wastafelmeubel zorgt voor de zachte en natuurlijke look die je badkamer een wellness uitstraling geeft.

Hang nog een mooi handdoekrek of een stoere designradiator aan de muur en je bent klaar om jezelf onder te dompelen in jouw eigen spa.

eiken badkamermeubel met solid surface wastafelblad
wastafelmeubel met solid surface wastafelblad mooi gecombineerd met een visgraatvloer

Zijn eiken badkamermeubels vochtbestendig?

We weten allemaal dat hout en vocht van zichzelf niet de allerbeste combinatie geeft. Toch kan een eiken badkamermeubel prima in een vochtige ruimte zoals een badkamer als deze maar goed behandelt is.

Ons eiken meubel komt bij Fine Wood Design vandaan en daar gaan ze heel grondig te werk als het gaat om de behandeling van de eiken wastafelmeubels die ze daar op maat maken.

Tips bij de aanschaf en het onderhoud van jouw wastafelmeubel

Ben je op zoek naar een echt massief eiken badkamermeubel? Hou dan goed in de gaten dat je ook echt naar een eiken meubel kijkt.

Er zijn namelijk leveranciers die hun badkamermeubels als eiken verkopen terwijl ze het eigenlijk over een MDF meubel hebben met fineerlaag. Deze badkamermeubels zijn over het algemeen goedkoper geprijsd maar zeker niet van dezelfde kwaliteit als een echt eiken badkamermeubel. En lang niet zo mooi.

Kies je voor een eiken badkamermeubel met losse waskommen erop? Wees je er dan van bewust dat het eikenhout ter plaatse van de waskommen -ondanks hele goede behandeling- toch gevoeliger is voor vlekken.

Verf jij bijvoorbeeld zelf je haar? Dan snap je ongetwijfeld dat je uit moet kijken met deze haarverf bij je eikenhouten badkamermeubel. Maar ook hele agressieve schoonmaakmiddelen kan je beter laten staan.

Omdat het massief houten oppervlak gevoeliger is voor vlekken hebben wij er zelf voor gekozen om een solid surface blad over het hele eiken badkamermeubel te maken. Met geïntegreerde wastafels. Met twee pubers in huis lijkt me dit net wat veiliger.

Voordelen van massief eiken badkamermeubels

  • zeer degelijk materiaal
  • op maat te maken zodat deze perfect te integreren is in je bestaande badkamer
  • te combineren met geïntergreerde wasbakken of met waskommen
  • je kan het eiken badkamermeubel mooi combineren met bijbehorende planken voor de ultieme match
nis met eiken planken

Tip: blijft jouw badkamer altijd erg vochtig of heb je veel vocht ‘aanslag’ na het douchen? Maak dan je eiken badkamermeubel gewoon even snel droog na het douchen. Bij een normale goede afzuiging in je badkamer is dit uiteraard niet nodig.

Heb jij nog aanvullende tips voor onze lezers? Laat dan hieronder een reactie achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven