Eindejaarsbonus voor jezelf

Een kerst of eindejaarsbonus is niet in ieder bedrijf of organisatie standaard aanwezig. Maar wanneer je er een keer wél één te pakken hebt is het aan te raden deze ook bewust aan iets te besteden waar je echt van gaat genieten, en plezier van gaat hebben.

De verleiding is vaak groot om het op te laten gaan in de dagelijkse uitgaven en het daarmee niet bewust als een beloning te ervaren. Iets wat het wel daadwerkelijk is! Voor sommige mensen is er geen andere optie dan deze eindejaarsbonus te gebruiken voor andere uitgaven, maar als je de kans hebt om deze bonus aan jezelf te besteden? Doen!

Daarom hier een paar tips hoe jij je kerst- of eindejaarsbonus goed kunt besteden dit jaar.  

eindejaarsbonus aan jezelf besteden

Je eindejaarsbonus aan jezelf besteden

Krijg je een eindejaarsbonus, dan is het slim om die aan jezelf te besteden. Jíj hebt deze immers verdiend met jouw harde werken en de bonus uitgeven aan een cadeautje voor jezelf zorgt ervoor dat je je echt gewaardeerd voelt.

Natuurlijk is de een zijn eindejaarsbonus niet hetzelfde als die van een ander, vandaar dat we wat verschillende ideeën voor je op een rijtje hebben gezet.

1.      Altijd bereikbaar 

Het artikel dat we vandaag de dag het meest gebruiken is de smartphone. Deze wordt niet alleen maar privégebruikt, maar ook heel veel in de werksfeer. Want ook werken kunnen we tegenwoordig bijna allemaal (deels) vanaf onze smartphone.

Een goed exemplaar hiervoor aanschaffen is dan enerzijds ook echt een cadeau aan jezelf, maar anderzijds ook een investering in je productiviteit. De mooiste smartphone die er op dit moment op de markt is, is toch wel de Apple iPhone 15.

Is jouw eindejaarsbonus niet helemaal toereikend? Misschien wil je baas nog wel wat extra investeren in jouw productiviteit?

De lijn kent diverse modellen, van een kleinere variant tot de Pro uitvoering. Allemaal zijn ze voorzien van het beste van het beste, de camera tot het scherm. Je zult versteld staan wat de mogelijkheden zijn. En daarnaast zul je er iedere dag profijt van gaan hebben, zowel zakelijk als privé.

Dus een goede besteding van je eindejaarsbonus, een nieuwe iPhone! 

2.      Me-time als eindejaarsbonus

Natuurlijk is het gezellig om een leuk gezinsuitje met zijn allen te plannen en je bonus daar aan op te maken. Maar veel moeders en vrouwen zijn te spaarzaam om echt geld aan zichzelf uit te geven.

Jammer natuurlijk want ook wij moeders hebben dat af en toe hard nodig. Daarom is (een deel) van je bonus uitgeven aan me-time ook een goed idee.

Ga bijvoorbeeld lekker een dagje naar de spa van je eindejaarsbonus, neem een massage of laat je op een andere manier heerlijk vertroetelen. Zelfs alleen een nachtje weg in een super-de-luxe hotel is een top-idee. En nee, je hoeft dus echt niet meteen een week op retraîte te gaan zoals ik heb gedaan, één nachtje is ook een goed begin!

Het maakt niet uit wat, als jij er maar enorm van geniet én van nageniet.  

3.      Cursus of workshop aan jezelf cadeau geven

Heb je nou al altijd piano willen leren spelen of lijkt het je hartstikke leuk om ook een woordje Spaans te kunnen spreken op vakantie?

Dan is dit wellicht hét moment om het een keer te doen. Besteed de kerstbonus aan een investering in jezelf! Mocht je later dan je kennis of kunde gebruiken, dan zul je je altijd herinneren van welk geld je dit toen hebt kunnen doen. En hoe leuk is het om dit te kunnen zeggen tegen je baas en collega’s?

Even over dat piano spelen, ik ben dus nu bezig met een app die me daar enorm bij helpt, Flowkey. Deze app is vele malen goedkoper dan een pianoleraar en valt zeker binnen een eindejaarsbonus die je van je werk krijgt. Dus wil je leren piano spelen dan is dit al een hele goede investering.

Kortom, zie de eindejaarsbonus echt als loon naar werken van het afgelopen jaar. Natuurlijk is het super lief dat je deze direct wilt gaan delen, maar je kunt het ook zien als cadeau aan jezelf.

Laat het ook vooral een motivatie zijn om in de toekomst weer lekker je beste beentje voor te zetten op het werk. Succes! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven