Hier moet je op letten bij het kopen van een eindexamen samenvatting

Het gebruiken van samenvattingen voor het eindexamen draagt bij aan een goede voorbereiding op het schoolexamen. Door het leren van een samenvatting herhaal je de stof, waardoor je de stof uiteindelijk beter begrijpt en onthoudt. Het schrijven van een goede samenvatting kan echter een behoorlijk tijdrovende klus zijn. Als puber is dat vaak lastig. Zeker wanneer je niet goed weet waar te beginnen. Daarnaast is de examenperiode al druk genoeg, waardoor er vaak helemaal geen tijd is om alle boeken zelf samen te vatten. Gelukkig kan je ook een eindexamen samenvatting kopen van bepaalde vakken.

Om tijd te besparen, is het soms fijn om voor een efficiëntere optie te gaan. Tegenwoordig zijn betaalde samenvattingen van goede kwaliteit, dus deze uittreksels kunnen een waardevolle toevoeging zijn. Het kopen van samenvattingen eindexamen biedt zeker uitkomst, maar waar moet je precies op letten? Om je puber een handje te helpen met de voorbereidingen op het eindexamen, vind je in deze blogpost een aantal tips.

eindexamen samenvatting kopen

Een eindexamen samenvatting kopen of zelf maken

Normaal gesproken zouden we zeggen dat het altijd slim is om een samenvatting voor je eindexamen zelf te maken. Maar kopen kan een optie zijn. Bijvoorbeeld als je in tijdnood zit. Maar ook om gewoon een andere kijk op de stof te krijgen dan je zelf hebt. Soms helpt het om een samenvatting van iemand anders te lezen , eindexamen of niet. Zo kan je vanuit een ander oogpunt de stof doornemen.

Check onderstaande tips als je een samenvatting voor het eindexamen wilt maken (of kopen). En lees hier nog meer tips over het doen van je examen.

Begin met het doel voor ogen als het gaat om een eindexamen samenvatting

Om te weten welke samenvatting voor jou de beste is is het belangrijk om inzicht te hebben in de opgegeven stof. Dit hoor je meestal wel van de docent. Daarnaast kun je op internet meestal het examenprogramma en de leerstof vinden. Op basis van deze informatie kun je een inschatting maken van de stof die geleerd moet worden. Let erop dat niet alle hoofdstukken van je schoolboeken onderdeel zijn van het examen.

Het zou zonde zijn om onnodig tijd en geld uit te geven aan overbodige hoofdstukken als je een eindexamen samenvatting gaat kopen. Daarnaast is de examenperiode al druk genoeg en tijd is dan ook erg kostbaar. Door met het doel voor ogen te beginnen, weet je zeker dat je de juiste samenvatting koopt. Daarnaast voorkom je onnodig extra leerwerk.

Scheid hoofdzaken van bijzaken

Nu je de juiste uittreksels hebt gekocht, kun je beginnen met het verwerken hiervan.  Allereerst is het belangrijk om de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden. Markeer alleen de hoofdzaken uit de samenvatting en vat deze hoofdzaken vervolgens samen in eigen woorden. De details komen meestal niet terug in een examen en zijn daarom niet belangrijk tijdens het leren van een samenvatting.

Om de belangrijkste zaken te achterhalen, kun je het overzicht nog eens doornemen of de oefenvragen bekijken. Hierin wordt vaak gevraagd naar de belangrijkste concepten. Zijn er geen oefenvragen? Dan helpt het om je een keer te laten overhoren, bijvoorbeeld door je ouders, broer of zus. Tijdens zo’n overhoring wordt al snel duidelijk welke onderwerpen gevraagd kunnen worden op het eindexamen. En welke onderwerpen nog wat extra aandacht nodig hebben.

Na het maken of kopen van je eindexamen samenvatting markeer je de belangrijkste onderwerpen

Na het scheiden van de hoofd- en bijzaken heb je de belangrijkste onderwerpen uit de gekochte samenvatting voor je eindexamen op een rijtje staan. Hierna is het goed om de belangrijkste stof te herhalen, de moeilijke onderwerpen nog beter te leren en verbanden te leggen tussen alle onderwerpen. Ook helpt het in deze fase om aantekeningen te maken tijdens het leren van de samenvatting. Probeer ook de stof toe te passen en aan te vullen waar nodig. Dit stimuleert het actieve leerproces.

Daarom is het ook belangrijk om na het kopen van een eindexamen samenvatting het gekochte uittreksel in eigen woorden samen te vatten. Door alles alleen te lezen, leer je passief en onthoud je de stof niet. Ga dus actief aan de slag met de lesstof en het uittreksel. Of maak bijvoorbeeld een schematische samenvatting.

Als jij bovenstaande tips volgt en je steekt voldoende tijd in het herhalen van de leststof dan maak je de meeste kans om voor je examen te slagen. Heel veel succes in ieder geval, je kan het!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven