Eindhoven weer de Gulste? Serieuzzz Live!

In Eindhoven krijgen ze er maar geen genoeg van. De Lichtstad staat ook deze kerstperiode in het teken van Serious Request. Het Glazen Huis van 3FM staat in de periode 18 tot en met 24 december in Leiden, maar dat deert de Eindhovenaren niet. Zij bouwen hun eigen Glazen Huis voor de actie Serieuzzz Live. Deze actie wordt samen met 3FM en het Rode Kruis georganiseerd en moet eveneens een mooi bedrag opleveren voor Moeders in Oorlogsgebieden.

Nadat Serious Request met het Glazen Huis op de Markt in Eindhoven een recordbedrag opleverde, namelijk 7,4 miljoen euro, wilde Eindhovenaar Maarten van der Mesche een vervolg op deze succesvolle actie. Om inwoners van Eindhoven en omgeving meer te betrekken bij Serious Request, is Serieuzzz Live in het leven geroepen. Van 18 tot en met 23 december staat de Markt in Eindhoven in het teken van de actie, inclusief een Glazen Huis dus, compleet met brievenbus waar flink gedoneerd kan worden. Ook worden tal van acties georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen. Heel hip is bijvoorbeeld de Flashmob. De toonaangevende choreograaf Shaker (bekend van The Ultimate Dancebattle) is gevraagd om een speciale choreografie te maken op de officiële tune van Serious Request. Het moet de grootste Flashmob van Nederland worden.

Ook de Eindhovense horeca doet mee aan Serieuzzz Live met ‘een sms voor je favoriete DJ.’ Er kan worden gestemd op favoriete kroeg-DJ’s. De vijf DJ’s met de meeste smsjes mogen tijdens Serieuzzz Live hun kunsten vertonen. En daarnaast is het mogelijk om een jaar lang rondrijden in een Fiat Gucci te winnen. Maar er is meer! Studio040 verzorgt een 12-uur durende uitzending (live op internet, radio én televisie) vanuit het Glazen Huis in Eindhoven en op het podium op de Markt vinden tal van optredens plaats door bekende en minder-bekende artiesten. ’s Middags wordt het podium vooral bezet door jong, lokaal talent dat bijvoorbeeld een muziekopleiding volgt bij het ROC, de Eindhovense School en Dynamo. ’s Avonds spelen artiesten als Tim Akkerman, Dewi en Xander de Buisonje de Markt plat.

Op www.serieuzzzlive.nl staat het complete programma. Ook kun je daar je eigen geldophaalactie aanmelden of via Ideal geld doneren. Op 24 december gaat de organisatie van dit leuke evenement naar Leiden met hopelijk een flinke cheque voor Serious Request. Eindhoven dit jaar ook weer de gulste?

Heb je na het lezen van dit artikel een idee waar je de hulp van MamsatWork bij kunt gebruiken? Mail ons, dan kijken we samen wat we kunnen doen.

Dit artikel is geschreven door Linda Westerkamp, @linnielinnie op twitter. Bedankt Linda!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top