Elaine van Haren, working mam van week 52

Hallo Working busy Moms,

De weekplanner in ons gezin is een belangrijk onderdeel van de keuken. Als financieel beleidsadviseur en gemeenteraadslid ben ik een busy mom van 44 jaar.  Wij hebben drie kinderen; Tim (11), Lars (9)  en Elke (4). Bijzonder om na twee jongens een meisje te mogen verwelkomen. En al helemaal bijzonder als je op dat moment gemeenteraadslid bent .

Super combinatie

Peter (manlief) werkt in een volcontinu ploegendienst en is onregelmatig van huis. Ik vergader veel s’avonds (soms vier avonden per week) of aan het einde van de middag en heb dan nog weleens oppas nodig. Ik werk 18 uur en het gemeenteraadswerk is eveneens ongeveer 18 uur per week. De combinatie van mijn werkzaamheden en de werkuren van Peter is super. Hij is doordeweeks overdag regelmatig thuis waardoor we geen buitenschoolse opvang nodig hebben. We zijn allebei veel bij de kinderen betrokken. We vinden het ook leuk om naast onze bezigheden tijd vrij te maken om op school te helpen (klassenouder/OR enz). We vullen elkaar goed aan in alles wat het huishouden met kinderen draaiende moet houden. Ja hij strijkt zelfs de was!

Energie

Het gemeenteraadswerk geeft ongelofelijk veel energie en laat je veel zaken van meerdere kanten bekijken. Het is niet zwart-wit, links of rechts. Soms moet je keuzes maken in het algemeen belang van de gemeente die onder inwoners tegengestelde belangen hebben. Door het raadswerk kom je in contact met heel veel inwoners, zie je veel instellingen en bedrijven. Dat is allemaal enorm leerzaam en leuk. De stukken voor een raadsvergadering lees ik op de vrije woensdagochtend.  Van een van de werkgroepen ben ik voorzitter, de werkgroep burgerparticipatie. Deze werkgroep hecht belang aan het laten deelnemen van inwoners bij keuzes voor ontwikkelingen in de gemeente. Een nieuw project of beleidsvoorstel wordt pas gedragen door inwoners als zij betrokken zijn geweest en invloed hebben kunnen uitoefenen op de ontwikkeling hiervan. Zo gaat dat ook met het speeltuintje in je eigen buurt.

Tijd voor de kinderen

Nu de kinderen al wat groter zijn, is het drukker dan toen ze klein waren. Dat komt omdat we veel meer (op de meest onmogelijke tijden) aan het rennen zijn tussen sport-, muziek-, en zwemles. De oudste krijgt inmiddels al huiswerk en is aan het pre-puberen. Daar zorgen we voor een stukje  begeleiding op weg naar volwassenheid.  Het is dan ook leuk om met hem gesprekken te voeren of een potje Wordfeud spelen. Tijdens het eten met de kinderen aan de keukentafel nemen we de dag door.

Balans

De vrije tijd is spaarzaam. En ja ik zou wekelijks moeten gaan sporten (voornemen 2013).  Ik mag graag een avondje eten met vriendinnen, lekker shoppen, een leuke film kijken of met foto’s aan de slag.  Of ik werk en privé in balans heb? Volgens mij roep ik weleens dat, dat beter kan. Maar het is allemaal zo leuk waar ik mee bezig ben. We hebben leuke kinderen en het gaat goed met ze. We hebben twee leuke oppassen voor de avonden, een buurjongen van 17 en buurmeisje van 15. Dat gaat super. Af en toe vliegen opa en oma incidenteel in.

Veel mensen om mij heen vinden dat we het knap hebben geregeld en dat er structuur en rust in huis is. Ik kom zelf uit een ondernemers gezin met vijf kinderen. Mijn moeder is mijn grote voorbeeld en heeft altijd fulltime gewerkt. Helaas zijn mijn ouders jong gestorven. Het doorzettingsvermogen heb ik van hen allebei. In al mijn afspraken denk ik altijd in mogelijkheden en niet in beren op de weg.

Rozengeur en Maneschijn

Is het allemaal rozengeur en maneschijn? …. Natuurlijk ben ik tegen stressmomenten aangelopen. Oppas voor de deur en een huilende peuter die eenkennig is. Een uitlopende vergadering waarbij je weet dat de oppas al wel héél lang zit op te passen. Of wanneer de haal/breng momenten van sport of muziekles gelijk vallen met een vergadering. Dan is het in de versnelling, iets regelen of iets afzeggen. Nu zijn ze alweer iets ouder en gaat dat weer makkelijker. De ervaring leert dat een goede tijdige planning en structuur het beste middel zijn.

 

 

 

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven