Elektrische damesfiets heeft zijn plekje in ons (hele!) gezin gevonden

De eerste keer op een e-bike: dat was stiekem toch nog best wel spannend! Vorig jaar werd ik uitgenodigd om op een elektrische damesfiets door Nijmegen te gaan crossen. En geloof het of niet, ik stond aanvankelijk niet echt te trappelen om op de trappers te gaan staan. Gewoon fietsen ging voor mij eigenlijk wel snel genoeg.

Een paar maanden heb ik nu mijn elektrische stalen ros. En hoe spannend ik het de eerste keer vond… Zo heerlijk vind ik het nu! Maar helaas ben ik niet de enige in huis die fan is van mijn elektrische damesfiets. Ook heren (en jongens!) zijn er dol op.

fietsen in nijmegen op de elektrische fiets

Elektrische damesfiets: geschikt voor het hele gezin

Jarenlang heeft hij het vertikt om mijn fiets te gebruiken, als zijn band weer eens lek was. “Die is voor meisjes!” Maar zoonlief heeft opeens absoluut geen moeite meer met mijn meidenfiets. Dat motortje schijnt toch een boel goed te maken! Als hij de kans krijgt neemt hij mijn elektrische damesfiets overal mee naartoe, hij heeft er niets eens mee hoeven leren fietsen. “Anders moet jij me maar met de auto brengen, mam!” Dus mama is al lang blij dat ze haar puber nog de fiets op krijgt. Ook omdat de afstand naar school inmiddels wat groter is.

Ook manlief is opeens heel wat enthousiaster als het om fietsen gaat. Nogmaals: ergens een motor aan toevoegen, dat maakt het voor de gemiddelde man toch een stuk leuker. Laatst maakten we nog een tochtje met e-bike naar Den Bosch. Daar zouden we normaal de auto voor gepakt hebben, zeker omdat er ook nog eens een sneeuwstorm aan de gang was. Maar het leverde een gezellige borrelavond op, en met je elektrische fiets ben je zo een eind weg!

Eerlijk zullen we alles delen, ook elektrische damesfiets

Ik moet mijn fiets nu dus al met 2 heren delen. En het is dat Lotte er nog te klein voor is. Maar ook die zal straks willen meedingen. Fietsen ze bij jullie nog wel op hun kinderfiets, of heb jij ook een e-bike die je regelmatig kwijt bent?

Ik ben al lang blij dat mijn puber nog vrijwillig de fiets pakt. Mijn elektrische damesfiets weliswaar, maar goed. De kinderfiets periode is voor hem toch voorbij. En wie weet, gaan we binnenkort wel op zoek naar een elektrische fiets voor zoonlief. Als hij bijvoorbeeld buiten Schijndel naar school gaat is het reuze handig om een elektrische fiets aan te schaffen, damesfiets of niet.

elektrische damesfiets winter

Hoe bevalt mijn elektrische fiets?

Goed, buiten het feit dat ‘mijn’ elektrische damesfiets regelmatig door de boys in gebruik genomen wordt wil ik je toch nog even verder bijpraten. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat ik er zo blij mee zou zijn, sterker nog ik roep altijd dat ik niet oud genoeg ben voor een elektrische fiets. Maar niets is minder waar. Ik geniet met volle teugen van de fiets die ik van Fietsenwinkel.nl mag gebruiken en merk zelfs dat ik juist meer fiets. Ook nu in de winter ben ik sneller geneigd om de fiets te pakken om bijvoorbeeld mijn boodschappen te doen.

En daar ben ik zelf heel blij om. Om te beginnen is de beweging goed voor me, maar ook voor het milieu is het een stap in de goede richting. De auto nog vaker laten staan is ideaal zo. Feitelijk gezien zou mijn eigen stoere auto misschien zelfs wel de deur uitkunnen, zo weinig gebruik ik hem momenteel. Maar die beslissing wil ik niet te snel nemen, dus eerst eens even kijken of dit zo allemaal blijft.

Op het moment dat er sneeuw ligt of het glad is op de weg omdat het ‘snachts gevroren heeft dan merk ik wel dat ik duidelijk een tandje rustiger fiets dan anders. Ik vind het dan spannend om de bochten met een te grote snelheid te nemen, maat dat lijkt me ergens ook wel logisch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven