Mom hack van nu: de mama e-bike!

Dat de e-bike populair is wisten we natuurlijk al, maar wist je dat er tegenwoordig ook zoiets als een elektrische mamafiets bestaat? Deze maakt het wel heel makkelijk om jezelf inclusief je kids te vervoeren! Ik wist van het bestaan van deze mamafiets niet af totdat ik zelf een elektrische damesfiets kreeg en ik me er meer in ging verdiepen. Nu heb ik zelf dus nooit zo’n ding gehad met de kinderen, maar ik kan me voorstellen dat veel vrouwen er tegenwoordig voor kiezen.

Wat is een mama e-bike nu precies?

Een mama e-bike is voorzien van een krachtige motor die het zware werk van je overneemt. De trapondersteuning die de motor in samenwerking met de accu levert, zorgt er voor dat jij je vlot kunt verplaatsen zonder vermoeid te raken. Wel zo lekker als je jezelf en je kids vooruit moet trappen dacht ik zo! Wat het allemaal iets lastiger maakt is dat er inmiddels ontzettend veel mama e-bikes op de markt zijn. Het kiezen van een elektrische mamafiets die bij je past kan daardoor nog best ingewikkeld worden. In dit artikel daarom meer informatie over wat je moet weten over een elektrische moederfiets, zodat jij er een kiest die helemaal bij je past! En wil je nog meer over de elektrische mamafiets weten? Meisje Eigenwijsje testte er een.

Een mama e-bike? Is dat wel veilig?

Middenin de hectiek van het dagelijks leven moet je kunnen vertrouwen op je fiets, dat lijkt me helder. Daarnaast moet je fiets ook veilig zijn, aangezien je kinderen regelmatig meerijden. Maar fietsen met kinderen mag ook leuk blijven. Een elektrische mamafiets is hier gelukkig helemaal op ingesteld. Zo begint het allemaal bij het frame.

Een mama e-bike heeft een stevig frame van lichtgewicht aluminium, aangezien jezelf, de kids en de boodschappen al zwaar genoeg zijn om vooruit te trappen. Daarnaast is de instap laag en is er extra ruimte tussen het zadel en het stuur. Zo kun je in één soepele beweging opstappen zonder dat je ruimte beperkt wordt door het zitje aan het stuur. Verder is een mama e-bike voorzien van een tweepoot standaard en een stuurslot, zodat de fiets ook bij stilstand stevig staat.

Dat is wel zo veilig als je je kinderen in de zitjes tilt! Wat de elektrische mamafiets onderscheidt van een gewone mamafiets is de trapondersteuning. Deze verstelbare ondersteuning zorgt ervoor dat je continue een steuntje in de rug krijgt. Wel zo lekker als je een volgeladen fiets op de plaats van bestemming moet zien te krijgen toch! Daarnaast is het goed om te weten dat ook voor de bediening van de trapondersteuning is gedacht aan de veiligheid. Zo is een mama e-bike voorzien van een groter bedieningspaneel zodat deze in een handbeweging bediend kan worden. Ook wordt belangrijke informatie op dit paneel lekker groot weergegeven, zodat je snel kunt aflezen en je ogen zo veel mogelijk op de weg en het verkeer kunt houden.

Bepaal voor jezelf wat écht belangrijk is bij je elektrische mamafiets

Het is super belangrijk dat jij je veilig en comfortabel voelt bij het fietsen op een elektrische mamafiets. Vergelijk daarom eerst een aantal mama e-bikes op bovenstaande veiligheidspunten. Bepaal voor jezelf wat je echt belangrijk vindt en denk ook na over het accutype, de gewenste actieradius en de plaatsing van de motor. Het afwegen van de vóór- en nadelen maakt dat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Je maakt dan gegarandeerd de juiste keuze!

Een elegant pareltje of toch een praktische bakfiets?

De elektrische mamafiets is speciaal ontwikkeld voor drukbezette mama’s die af en toe wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Iedereen is natuurlijk anders en ook gezinssamenstellingen lopen uiteen. Hier hebben e-bike merken op ingespeeld door een groot aantal verschillende typen elektrische mamafietsen te ontwikkelen. Zo heb je uitvoeringen waaraan je bijna niet kunt zien dat het een e-bike betreft. Daarnaast heb je flitsende modellen in stoere kleuren en uiteraard ook bakfietsen die zijn voorzien van trapondersteuning. Er is dus altijd wel een soort die voldoet aan je wensen!

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een ‘gewone’ elektrische mamafiets of een elektrische bakfiets?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven