Elja van der Laan – Reussink, working mam van week 13

Deze week ben ik, Elja van der Laan – Reussink, working mam van de week. Ik ben 37 jaar en mama van 3 kinderen in de leeftijd van 11 tot 1 jaar. Na twee jongens werd ons gezin min of meer onverwacht alsnog uitgebreid met de komst van een klein meisje. Het is hier dan ook eigenlijk altijd een drukke bedoening. Tussen de prepuber perikelen en de kleuterbuien door hebben we nu een nieuw gezinslid dat niet onder doet voor haar broers.

Ruim een jaar geleden kwam ik, door omstandigheden, thuis te zitten. Na jaren van werken voor een baas had ik geen baas meer. Na een periode van ongeloof en berusting kwam de volgende stap. Ik wil niet alleen maar moeder zijn. Ik wil niet thuis zitten en wachten tot er misschien weer een baan langs komt. Ik wil werken.

foto: Simone Janssen

Ik ben een leukere moeder als ik werk. Als ik doe waar ik goed in ben en wat ik leuk vind dan hebben mijn kinderen daar ook wat aan. Een ongeluk gooide even roet in het eten maar bracht nog meer realisatie. Stil zitten is niks voor mij. Tekenen, dat wil ik doen en dan vooral digitaal want dat vind ik zo leuk. En niet alleen tekenen, ook foto’s bewerken en logo’s maken. Eigenlijk dat wat ik al deed voor vrienden en familie maar dan voor iedereen. Ik ben dus begonnen met DesignbyElja. De eerste opdrachten zijn geweest en smaken absoluut naar meer. Maar wat is het moeilijk om jezelf in de markt te zetten. Ik weet wat ik kan maar hoe vertel ik het de rest van de wereld. Gelukkig krijg ik voldoende ondersteuning van vriendinnen, mijn man en andere hulpvaardige mensen. Vanaf vorig jaar mag ik mezelf dus grafisch ontwerper noemen.

Misschien niet het meest unieke beroep in de wereld (maar wel het leukste) en ook niet de makkelijkste weg maar wel waar mijn hart ligt. Als ik mijn passie en mijn hart volg dan hoop ik dat mijn illustraties uiteindelijk ook ontdekt worden door het grotere publiek.

Ondertussen heb ik aardig aan de weg getimmerd. Begin vorig jaar is fotograaf Simone Janssen begonnen met een website voor leuke fotokaartjes. Bijzondere geboortekaartjes met fotografie. Vanaf het begin ben ik betrokken geweest. Ik ontwierp een aantal geboortekaartjes, keek mee bij de selectie van de andere ontwerpers en samen met de ontwerpers hebben we een mooie collectie gemaakt waarmee we online gingen. Nu zijn we een jaar verder, heb ik het beheer van Leuke Fotokaartjes volledig overgenomen en heb ik een geheel nieuwe website gebouwd. Helemaal aangepast met nieuwe mogelijkheden.

Geïnspireerd door het werk voor Leuke Fotokaartjes en alle illustraties die ik al had liggen heb ik besloten ook mijn eigen website voor geboortekaartjes op te zetten. Onder de naam Poppepluis maak ik kleurrijke, geïllustreerde geboortekaartjes. Alles dat niet past bij Leuke Fotokaartjes kan ik nu gelukkig kwijt op www.poppepluis.nl. De eerste poppepluis baby’s zitten nu in de buik en samen met de ouders kan ik bijna niet wachten tot ze geboren zijn. Ik ben razend trots op mijn werk en gelukkig weten steeds meer mensen me te vinden.

Het allerleukste aan dit werk vind ik dat je een klein beetje deel mag zijn van een van de mooiste dagen van een gezin. Niets leuker dan een trotse vader aan de lijn krijgen die vertelt hoe geweldig zijn zoon of dochter wel niet is.

En daarnaast is het fijn dat ik het nu kan combineren met de zorg voor de kinderen. Niet meer het rennen en vliegen van school naar werk naar buitenschoolse opvang en naar makkelijke maaltijd omdat er eigenlijk geen tijd meer in de dag zit. Als het nodig is ga ik een uurtje in de zon met de kinderen zitten tekenen. Verenig ik het nuttige meteen met het aangename.

Groet elja

Iets voor jou om ook eens in de spotlights te staan? Kijk dan even hier, en geef jezelf op!

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

1 gedachte over “Elja van der Laan – Reussink, working mam van week 13”

  1. Pingback: Leuke Fotokaartjes Working mom » Leuke Fotokaartjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top