Ellen Das, working mam van week 8.

Ellen Das, werkende moederRegelmatig kijk ik even welke ‘working mam’ er in de spotlights staat en ik vind het ontzettend leuk om de verschillende verhalen te lezen. Nog leuker dat ik nu zelf een keer ‘in de spotlight’ mag staan.

Ik ben Ellen Das, woon samen met Paul en heb een dochter (9) en zoon (6). Twee jaar geleden ben ik voor mijzelf begonnen. Daarvoor had ik een baan waarin ik het al een tijdje niet meer naar mijn zin had. Qua combinatie met mijn gezin was alles perfect geregeld. Ik had werktijden tot 15.00 uur ’s middags zodat ik mijn dochter uit school kon halen en de kinderopvang was om de hoek. Maar het voelde wel altijd als rennen. Ik werk nu vanuit huis en dat bevalt heel goed, het geeft mij veel meer rust. Maar nog belangrijker is dat ik weer uitdaging gevonden heb en dat heeft een ontzettend positieve weerslag op ons allemaal.

Nu begeleid ik bedrijven bij hun online en offline communicatie activiteiten. Waar je aan kunt denken is ondersteuning bij de bouw van een nieuwe website inclusief vindbaarheid en het opzetten van een social media strategie. Ook schrijf ik teksten voor websites en andere publicaties. Ik heb bijvoorbeeld een opdrachtgever die een aantal keer per jaar een personeelsmagazine uitgeeft. Alle artikelen worden op basis van een telefonisch interview uitgewerkt, ik zorg voor de indeling, kies de afbeeldingen en doe de eindredactie. Tot nu toe zijn er allemaal enorm leuke en diverse klussen op mijn pad gekomen. Een mooie start dus!

Alsof het allemaal nog niet genoeg was, ben ik samen met Paul vorig jaar gestart met een eigen T-shirt label voor kinderen ’Love, Peace & Joy’. We verkopen ons label online, via onze gelijknamige shop. Al sinds wij elkaar kennen lopen wij rond met dit idee en afgelopen december is ons label gelanceerd. Enkele maanden daarvoor is onze webshop online gegaan, waar we ook een aantal andere kinderkledingmerken en cadeautjes verkopen. Dit is echt vanuit een passie ontstaan. We zijn allebei gek op retro, vintage en muziek. Allemaal dingen die terug komen in ons label en de rest van het aanbod in de shop. We zitten momenteel dus wel even in een achtbaan, allebei een eigen bedrijf en daarnaast de shop. Maar het is leuk om te zien dat de kinderen zich erg betrokken voelen. Ze vinden het ‘cool’ zo’n eigen ‘winkeltje’ en willen alles weten. Ons enthousiasme werkt blijkbaar aanstekelijk. Ze hebben meegewerkt aan een fotoshoot en praten daar nu nog over. Mijn dochter doe ik geen groter plezier met kleine klusjes als een pakketje naar het postkantoor brengen of een bestelling bij elkaar zoeken. En mijn zoon showt op school trots onze T-shirts.

Mijn werk doe ik tijdens schooltijden en op vrijdag en zaterdag heb ik de tijd aan mijzelf. Mijn kids zijn dan bij hun vader. Natuurlijk is het niet leuk om ze op die dagen te moeten missen, maar ik kan  er dan wel even twee dagen vol tegenaan gaan. Het is best hectisch en als je thuis werkt heb je meer afleidingen. Ik heb min of meer geaccepteerd dat het huishouden er vaak bij in schiet. Af en toe heb ik even een aanval van schoonmaakwoede en dan is wat dat betreft alles weer even rustig in mijn hoofd. Ook zijn werk en privé veel meer verstrengeld dan hiervoor, maar de vrijheid geeft mij tegelijkertijd zo veel meer energie. Ik zou niet meer anders willen.

Ik wil echt iedereen meegeven: Doe waar je plezier in hebt en waar jij je goed bij voelt, dat straal je uit op je kinderen en je kunt zelf ook veel meer aan!

Meer over Ellen vind je op www.ellendas.nl. Benieuwd naar de shop? Kijk op www.lovepeacejoy.nl

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top