Els Janssen, working mam van week 15

Als druk bezette moeder van 3 stond ik (Els Janssen) begin 2012 voor de keuze om professioneel een grote koerswijziging te maken. Een wijziging zo groot die ook privé grote gevolgen zou hebben.
Na 22 jaar lang in loondienst “voor de baas” gewerkt te hebben als categorie manager, besloot ik een lang gekoesterde wens werkelijkheid te laten worden. Ik ben eigen baas geworden…

Die wijziging is voortgekomen uit mijn ervaringdeskundigheid als moeder van 3 fantastisch leuke jongens ( 15, 13 en 11 jaar) die enorm bedreven waren/zijn in het “slopen” van broeken. Dure broeken, goedkope broeken, lelijke broeken, mooie broeken, 3 kwart broeken, lange broeken, kortom  ALLE broeken (m.u.v. de zwem- en onderbroek) krijgen mijn mannen binnen no time kapot. Op de knie wel te verstaan, want jongens spelen nu eenmaal graag op de grond…. met lego, playmobiel, knikkers, flippo’s of wat hebben we allemaal wel niet de revue zien passeren.  Oh ja en als de knie dan niet langzaam gesloopt werd, dan viel 1 van de drie wel met skateboard, fiets of step en ja hoor, daar was het zoveelste gat in de broek.

Maar wie wil nu niet dat de kids heerlijk (buiten) kunnen spelen, dus laat je het gebeuren en heeft oma (Annie bedankt!) massa’s broeken gerepareerd.

Ik heb toen besloten om een label te ontwikkelen speciaal voor jongens met broeken die super sterke kniestukken hebben en er ontzettend GAAF uit zien. Dat is gelukt en sinds 1 februari 2013 ben ik online met mijn www.mad-monkeys.nl .

Spannend natuurlijk in een moeilijke (crisis) tijd, maar super leuk en ik heb er zo’n schik in om te pionieren, de juiste weg te vinden en de eerste succesjes te ervaren.

Deze stap heb ik genomen, te meer omdat ik flexibel wil zijn en wil werken wanneer mij en mijn gezin dat zo uitkomt. Mooi voorbeeld, vanmiddag komt jongste thuis een boterhammetje eten, (Yeeeh, ik hoef niet over te blijven…) en is dus ziek, eet niets en heeft een kleur als een bellefleur. NO PANIC, hij ligt heerlijk op de bank te slapen want ik ben vandaag gewoon thuis…. Ook kan ik met mijn vader naar de oogarts als dat nodig is, buiten zitten als het weer mooi is, zoon 1 en 2 ophalen als de fiets stuk is en boodschappen doen gewoon wanneer ik dat wil en niet een rondje door de Appiehappie racen (en de helft vergeten) rond 18.00 uur.

’t Is natuurlijk niet zaligmakend, ik maak veel meer uren, de (financiële) onzekerheid is iets waar je mee moet leren dealen denk ik. Maar het geeft me rust en ruimte in mijn hart en hoofd om de dingen zo te plannen dat ik er blij van wordt. En een blije mama Els, dat is toch wel een groot geschenk voor het hele gezin.

Ook eens working mam in de spotlight zijn? Geef jezelf op!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top